bannerPos

Hønseslagtning og kødkvæg kom i børnehøjde

Ved det økologiske høstmarked på Labøllegaard fik børnene blandt andet at se, hvordan en høne slagtes.

Ditte Birkebæk Jensen

Freelancejournalist
07-09-2018 08:00
Til Økologisk Høstmarked hos Margith Bjerre og Villy Rasmussen på Labøllegaard ved Søndersø så børnefamilier, hvor maden kommer fra. Gæsterne kom nemlig i nærkontakt med kødkvæg og oplevede slagtning af en høne på tætteste hold.

I løbet af den første weekend i september, hvor Økologisk Landsforening afviklede det traditionsrige høstmarked, deltog ikke mindre end 75.000 gæster på de i alt 85 gårde, som deltog i arrangementet.

Blandt besøgsstederne var Labøllegaard ved Søndersø, som drives med blandt andet 15 stykker Skotsk Højlandskvæg, af  Margith Bjerre og Villy Rasmussen.

- Jeg vil gerne, at børn ved, hvor tingene kommer fra, og så synes jeg, at vi alle skal tænke over, hvad vi spiser. Jeg er enig i, at vi skal spise mindre kød, jeg synes bare, at vi skal spise noget ordentligt, forklarede Margith Bjerre, som for første gang var vært til Økologisk Høstmarked.

Margith Bjerre har især dyrevelfærd i højsædet for sine økologiske kødkvæg. Derfor sælges dyrene heller ikke levende. De skydes direkte på folden, hvor de i øvrigt går året rundt, så hun hele tiden kan følge deres ve og vel. Kødet sælges i egen gårdbutik, er gluten- og laktosefrit og slagtes lokalt.

- Dyr skal have det godt, men de er ikke mennesker. Man ser jo, at nogen giver dyr senge at sove i, men det er jo slet ikke deres behov, det er menneskernes, forklarer hun, og tilføjer, at ligesom gæsterne til høstmarkedet, så inviteres kunder i gårdbutikken altid ud at se dyrene.

Læs reportagen i næste uges LandbrugFyn fra Labøllegaard, som pr. 1. maj i år blev omlagt til økologi. Se avisen her på hjemmesiden allerede fra i morgen tidlig.

 

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next