bannerPos

Hønseslagtning og kødkvæg kom i børnehøjde

Ved det økologiske høstmarked på Labøllegaard fik børnene blandt andet at se, hvordan en høne slagtes.

Ditte Birkebæk Jensen

Freelancejournalist
07-09-2018 08:00
Til Økologisk Høstmarked hos Margith Bjerre og Villy Rasmussen på Labøllegaard ved Søndersø så børnefamilier, hvor maden kommer fra. Gæsterne kom nemlig i nærkontakt med kødkvæg og oplevede slagtning af en høne på tætteste hold.

I løbet af den første weekend i september, hvor Økologisk Landsforening afviklede det traditionsrige høstmarked, deltog ikke mindre end 75.000 gæster på de i alt 85 gårde, som deltog i arrangementet.

Blandt besøgsstederne var Labøllegaard ved Søndersø, som drives med blandt andet 15 stykker Skotsk Højlandskvæg, af  Margith Bjerre og Villy Rasmussen.

- Jeg vil gerne, at børn ved, hvor tingene kommer fra, og så synes jeg, at vi alle skal tænke over, hvad vi spiser. Jeg er enig i, at vi skal spise mindre kød, jeg synes bare, at vi skal spise noget ordentligt, forklarede Margith Bjerre, som for første gang var vært til Økologisk Høstmarked.

Margith Bjerre har især dyrevelfærd i højsædet for sine økologiske kødkvæg. Derfor sælges dyrene heller ikke levende. De skydes direkte på folden, hvor de i øvrigt går året rundt, så hun hele tiden kan følge deres ve og vel. Kødet sælges i egen gårdbutik, er gluten- og laktosefrit og slagtes lokalt.

- Dyr skal have det godt, men de er ikke mennesker. Man ser jo, at nogen giver dyr senge at sove i, men det er jo slet ikke deres behov, det er menneskernes, forklarer hun, og tilføjer, at ligesom gæsterne til høstmarkedet, så inviteres kunder i gårdbutikken altid ud at se dyrene.

Læs reportagen i næste uges LandbrugFyn fra Labøllegaard, som pr. 1. maj i år blev omlagt til økologi. Se avisen her på hjemmesiden allerede fra i morgen tidlig.

 

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next