bannerPos

Hønseslagtning og kødkvæg kom i børnehøjde

Ved det økologiske høstmarked på Labøllegaard fik børnene blandt andet at se, hvordan en høne slagtes.

Ditte Birkebæk Jensen

Journalist
07-09-2018 08:00
Til Økologisk Høstmarked hos Margith Bjerre og Villy Rasmussen på Labøllegaard ved Søndersø så børnefamilier, hvor maden kommer fra. Gæsterne kom nemlig i nærkontakt med kødkvæg og oplevede slagtning af en høne på tætteste hold.

I løbet af den første weekend i september, hvor Økologisk Landsforening afviklede det traditionsrige høstmarked, deltog ikke mindre end 75.000 gæster på de i alt 85 gårde, som deltog i arrangementet.

Blandt besøgsstederne var Labøllegaard ved Søndersø, som drives med blandt andet 15 stykker Skotsk Højlandskvæg, af  Margith Bjerre og Villy Rasmussen.

- Jeg vil gerne, at børn ved, hvor tingene kommer fra, og så synes jeg, at vi alle skal tænke over, hvad vi spiser. Jeg er enig i, at vi skal spise mindre kød, jeg synes bare, at vi skal spise noget ordentligt, forklarede Margith Bjerre, som for første gang var vært til Økologisk Høstmarked.

Margith Bjerre har især dyrevelfærd i højsædet for sine økologiske kødkvæg. Derfor sælges dyrene heller ikke levende. De skydes direkte på folden, hvor de i øvrigt går året rundt, så hun hele tiden kan følge deres ve og vel. Kødet sælges i egen gårdbutik, er gluten- og laktosefrit og slagtes lokalt.

- Dyr skal have det godt, men de er ikke mennesker. Man ser jo, at nogen giver dyr senge at sove i, men det er jo slet ikke deres behov, det er menneskernes, forklarer hun, og tilføjer, at ligesom gæsterne til høstmarkedet, så inviteres kunder i gårdbutikken altid ud at se dyrene.

Læs reportagen i næste uges LandbrugFyn fra Labøllegaard, som pr. 1. maj i år blev omlagt til økologi. Se avisen her på hjemmesiden allerede fra i morgen tidlig.

 

En aften med Hammerslag

Værten fra det populære tv-program besøger Centrovice den 28. oktober.

Økologer holder årsmøde i Odense

Økologien frem mod 2030 er et tema, når L&F’s økologisektion i næste uge holder årsmøde på Dalum Landbrugsskole.

Perfekt persille

I sidste uge høstede Michael Pedersen på Hindsholm persillefrø, som har været halvandet år undervejs på 2,5 hektar. Og den erfarne specialafgrødeavler kunne glæde sig over et godt udbytte på omkring to tons pr. hektar og dermed 40.000 kroner pr. hektar.

Seges jagter krydsningsgevinst hos malkekvæg

Det giver økonomisk gevinst at krydse flere racer af malkekvæg, godtgør et EU-støttet avlsprojekt. Men fordomme skal overvindes, før danske mælkebønder tager midlet i brug i større stil til at forbedre deres økonomi.

Et høstår med udbytter og priser i top for havefrø

- Overordnet set, så har det været et kanongodt høstår, både hvad angår kornafgrøder, frøgræs og havefrø, lyder det fra Per Funch Clausen hos Jensen Seeds i Birkum.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Svinepest øger afregningen

Den afrikanske svinepest i specielt Kina giver en højere svinenotering. Patriotisk Selskab anbefaler, at merindtjeningen – for de fleste svineproducenters vedkommende – bruges til at afdrage på gælden.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Skoleelever lærer om økologi

82 elever fra 6. årgang på Havrehedskolen var forleden på besøg hos den økologiske landmand Finn Thorslund i Fangel.

Fine langelandske furer

Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.
Side 1 af 37 (737 artikler)Prev1234567353637Next