bannerPos

Guldpriser til økologiske produkter

Økologisk Guld-prisen gik i år til Peter Mejnertsen fra Mejnerts Mølle, Svebølle, Susanne og Ulla Rokkedahl fra Rokkedahl Foods, Himmerland og Marianne Piilgaard fra Thise Mejeri, Roslev. Frankly Juice, Brøndbyvester, var ikke tilstede. Foto: Stephen Freiheit.
03-11-2019 07:52

Fire produkter blev for nylig hædret med prisen Økologisk Guld ved Det Økologiske Topmøde.

Fire markante økologiske produkter har modtaget prisen Økologisk Guld, som Økologisk Landsforening tildeler produkter, der er økologiske og opfylder et af FN’s 17 verdensmål. Derudover har dommerpanelet i år haft særlig fokus på, at der er tænkt bæredygtighed ind i produkterne.

I kategorien »Mejeri« vandt Thise Mejeri, Roslev, med deres Mælk ad libitum-koncept. I katogorien »Kolonial« vandt Mejnerts Mølle, Svebølle, for deres hvede signaturbrød og i kategorien »Drikkevarer« vandt Frankly Juice, Brøndbyvester, for deres Frankly Water lime/mynthe. Sidst, men ikke mindst, vandt Rokkedahl Food, Himmerland, i kategorien »Kød/pålæg« for deres udbenede kyllingeoverlår.

Produkterne blev smagt og vurderet under topmødet af et dommerpanel bestående af Rie Stendorf Hansen, SE-koncernen, Michael Allerup, Herlev og Gentofte hospital, Michael Larsen, Gastro & Vino og Søren Buhl Steineche, EAT Køkkenet.

Til Thise Mejeri blev der sagt:

- Man har taget udgangspunkt i det naturlige og sat de nyfødte kalves behov i højsædet. Kalvene går sammen med deres mor eller en »amme-tante«, fra de er nyfødte til de er minimum tre måneder gamle - et helt nyt koncept der i den grad tilgodeser dyrevelfærd. Mælken smager dejligt, har en god fylde og aroma. Bedst før - ofte god efter-mærkningen er et godt initiativ for at mindske madspild.

Også de udbenede kyllingeoverlår fra Rokkedahl Food fik positive ord med på vejen:

- Kyllingerne er en langsomt voksende race og opdrættet med udgangspunkt i naturlig adfærd. Desuden lægges der vægt på kort transporttid til slagteriet, samt at kyllingerne bedøves inden slagtning, hvilket betyder at produktet er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Kødet har en god struktur og smag. At produktet er udbenet, er desuden en god hjælp i en travl hverdag og giver mange flere anvendelsesmuligheder, lød det.

Det Økologiske Topmøde fandt i år sted på Lundsgaard Gods ved Kerteminde på Fyn. Her samledes professionelle fra madbranchen for at få inspiration til mere økologi og bæredygtighed blandt andet gennem workshops med pionerer i branchen, samt oplæg ved fødevareminister Mogens Jensen, direktør for Økologisk Landsforening Helle Borup Friberg og fremtidsforsker Anne Skare Nielsen.

Produkterne indstilles af producenterne selv og skal opfylde en række krav blandt andet at produktet allerede er på markedet, at det er økologisk certificeret og lever op til et af FNs verdensmål.

I alt var 35 produkter indstillet til prisen.

0

Spildevandsbombe også på Fyn?

Erling Bonnesen (V) vil have miljøministeren til at redegøre for, hvad der udledes af urenset spildevand fra de fynske renseanlæg til vandmiljøet.

Vent med at tegne lange mineralkontrakter

En lukning af den kinesiske mineralproduktion har medført prisstigninger på mineraler på op til 20 procent siden januar. Derfor skal der kun tegnes korte kontrakter nu, lyder rådet fra Jonas Bøge Breinholt, svinekonsulent hos Velas.

Store varmeforskelle kan give udfordringer i stalden

Maj måneds varme dage og kolde nætter er en udfordring for staldenes ventilationsanlæg. Det koster både på dyrenes produktionstal og sundheden, lyder det fra svinekonsulent, der opfordrer til at få tjekket staldenes luftstrømme netop nu.

Stærke køer på Dyregård

Endnu en jerseyko i besætningen hos Anders Nielsen i Gelsted er blevet hædret for en livsydelse på over 10.000 kg værdistof.

Stor græskaravane tager på Danmarksturné

De orange græsmaskiner fra Kuhn kommer i juni forbi flere danske byer spredt over hele landet.

- Vi skal også dyrke landbruget her

Tidligere i år fik Sparekassen Sjælland-Fyn ny landbrugschef. Peter Jørgensen har en fortid som markedschef hos VKST. Og det giver klare fordele for bankens landbrugskunder, mener han.

Høst solens stråler og få 15.000 kroner pr. hektar

Solceller er en ny »afgrøde«, som kan give landmanden et solidt dækningsbidrag.

Personlig relation prioriteres højt

I over 20 år har minkavler Thomas Beck haft alle sine forsikringer i Lokal Forsikring med landbrugsassurandør Christian Bang som tæt samarbejdspartner.
Side 1 af 52 (1031 artikler)Prev1234567505152Next