bannerPos

Udstillerrekord er nu slået

Onsdag den 16. og torsdag den 17. januar er der NutriFair i Fredericia. Arkivfoto: Ole Sejrup

Alexander Dornwirth

Videojournalist
09-01-2019 08:00
Over 250 udstillere og en forventning om et brag af program. Det er, hvad NutriFair kan byde på, når Messe C i Fredericia slår dørene op onsdag den 16. og torsdag den 17. januar.

NutriFair har en masse på tapetet, og der er ikke megen gammelt foder på nye køer og grise, når den store messe for husdyrproducenter for ottende gang løber af stablen onsdag den 16. og torsdag den 17. januar i Messe C i Fredericia.

- Messen har som altid fokus på produkter til indendørs mekanisering, inventar, foder og dyrevelfærd, og så er selve bioenergiområdet større end nogensinde, oplyser projektleder Jørgen Kronborg til LandbrugFyn.

- Foruden bioområdet er der også fokus på SmartFarming og hele Industri 4.0-delen (integrationen mellem den digitale verden og den fysiske produktion, red.), meddeler han videre.

SmartFarming (digitaliseringen) er med hastige skridt ved at blive implementeret i landbruget. Denne messes fokus er primært indenfor husdyrproduktion, hvor blandt andet automation, monitorering og andre teknologier spiller en større og større rolle i arbejdet med dyr og maskiner.

Over 250 udstillere

Flere end 250 udstillere er klar til at vise sidste nyt inden for hver deres område frem, og selve antallet af udstillere er derfor rekordhøjt.

Forventningen om mange gæster er også til stede med et offentliggjort tal på 5.046 personer sidste år, hvoraf 84 procent var beslutningstagere.

I år er der en konkurrence, hvor man kan vinde præmier ved at gå rundt til seks udstillere og få svar på nogle spørgsmål.

Jørgen Kronborg fortæller også, at der er blevet lavet en stor »netværkscafé« i hal D, da omtrent 90 procent dukker op på messen for at netværke.

 

Besøg i Odense tæt ved sidste års tal

43.459 besøgte Det Fynske Dyrskue, trods det elendige vejr lørdag.

Halm er fremtiden

Der er masser af nye muligheder for udnyttelse af halm som miljø- og klimavenlig råvare til blandt andet energi. Det er emnet for et arrangement, som Danske Halmleverandører indbyder alle interesserede til hos Heden Maskinforretning på torsdag.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Spirende fynsk kartoffelprojekt

Et år efter offentliggørelsen af planerne om en kartoffelmelsfabrik ser bestyrelsesformand Lau Hvid Hansen optimistisk på realiseringen af muligheden for, at fynske landmænd kan føje denne specialafgrøde til markplanen.

Præmieliste for kødkvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle kødkvæg blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

Præmieliste for malkekvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle malkekøer blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.
Side 1 af 30 (600 artikler)Prev1234567282930Next