bannerPos

Dyrskuechefen til Lundsgaard

Alex Nielsen nåede kun at være chef for Det Fynske Dyrskue i under et år, før han nu har søgt nye udfordringer. Dyrskuechefen ses her på årets skue i samtale med en af de mange frivillige hjælpere, Inga Rasmussen, Hasmark.

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
17-08-2019 08:00
Alex Nielsen er blevet ansat som eventchef for Anexet på godset ved Kerteminde.

Det blev en kort karriere for Alex Nielsen (48) som chef for Det Fynske Dyrskue. Han blev ansat i oktober sidste år for at stå i spidsen for fynsk landbrugs største event, og samtidig både konsolidere, fremtidssikre og tilføre dyrskuet nyskabelser.

I sidste uge meddelte han Fynsk Landbrugs Eventforening, der er det fælles selskab for Centrovice og Patriotisk Selskab, som arrangerer dyrskuet, at han har sagt ja til andre spændende udfordringer.

1. september tiltræder han som eventchef på Lundsgaard Gods ved Kerteminde, hvor han skal være med til at arrangere og udvikle den store kultursal Anexet, hvor der foregår en masse aktiviteter som koncerter, udstillinger, møder og øvrige arrangementer.

Alex Nielsen kom til Fyn sidste år, efter han i syv år havde stået i spidsen for spillestedet Fermaten i Herning.

Evaluering

Derfor skal Fynsk Landbrugs Eventforening på ny i gang med at få organisationen på plads.

- Vi ærgrer os naturligvis over hans afgang, da vi hele vejen havde et godt samarbejde, hvor bestyrelsens ønske om modernisering og kvalitet har været i overensstemmelse med Alex Nielsens fokus på kvalitet, ordentlighed og modernisering, siger dyrskueformand Torben L. Povlsen, der midlertidigt er konstitueret som dyrskuechef.

- Alex Nielsen fik sat gang i mange spændende forandringer. Nogle måske for ambitiøse, men en række af hans initiativer vil vi helt sikkert holde fast i og videreudvikle i den fremadrettede planlægning.

Dyrskueformanden nævner, at dyrskueledelsen i første omgang vil bringe den nye situation på banen, når man i den kommende tid evaluerer dyrskuet og dets mange aktiviteter.

Økonomien endnu ikke opgjort

Torben L. Povlsen understreger dyrskuets vigtighed som fynsk landbrugs udstillingsvindue, og hvor rigtig mange gæster får et indblik i erhvervet og dets produkter.

- Det var naturligvis en økonomisk bet i år, at det regnede hele lørdagen, men overordnet blev skuet en succes. Imidlertid arrangementet skal også være en økonomisk succes, understreger dyrskueformanden, og oplyser, at 2019-regnskabet endnu ikke er opgjort.  

Projektmedarbejder Simone Hansen vil fortsat være den daglige kontakt for dyrskuets udstillere og samarbejdspartnere. Planlægningen af næste års dyrskue, der finder sted 12. til 14. juni, er startet, og flere af de tidligere års udstillere har allerede reserveret stand til 2020.

Regler for nødslagtning præciseres

Kreaturer må kun slagtes på marken ved akut tilskadekomst eller hvis et vildt dyr på slagteriet vil kunne være til fare for sig selv og sine omgivelser.

Handelsgigant i højt gear

Gasa Group er blandt de helt store spillere på det europæiske blomstermarked, og med det nye domicil i Odense er den fynske handelsvirksomhed gearet til fremtiden.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Fynsk Kvæg har fået ny formand

Næstformand Peter Høj tager over efter Lars Iversen, der siden år 2000 var været de fynske kvægbrugeres førstemand.

Udfordringer og muligheder i grovfoder

Fynske majsmarker og attraktive græssorter var i fokus, da Kvægrådgivning Danmark sammen med DLG forleden inviterede til grovfodermøde hos mælkeproducent Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på Østfyn.

Fra kultur til køer

Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Gør plads til næste års blomsterstriber

Det er en god idé at tænke de populære sommerblomster ind i efterårsarbejdet, opfordrer maskinstationsejer Bjarne Nygaard.

Rytteriet opfylder rytterens ønsker

Eva Overgaard har pr. 30. august fået indfriet drømmen om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og byder nu hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der har til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.
Side 1 af 36 (704 artikler)Prev1234567343536Next