bannerPos

Velas vejleder om naturplejetilskud

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
24-02-2020 12:06

Torsdag den 5. marts klokken 17-19 inviterer Velas til fyraftensmødet »Sådan søger du om udbetaling af plejetilskud« i Vissenbjerg.

På mødet, hvor målgruppen er lodsejere med et mindre landbrug på under 10 hektar, vil miljø- og naturkonsulent Birthe Thordahl Christensen gennemgå de forskellige faner i »Fællesskemaet« og besvare spørgsmålene: Hvad omfatter de forskellige muligheder i fællesskemaet? Hvilke forpligtelser skal opfyldes ved hver mulighed? Og hvad skal man være særlig opmærksom på ved valg af kontrolmetoder?

Målet med mødet er, at deltagerne bliver klædt på til selv at udfylde og indsende fællesskemaet til ansøgning af naturplejetilskud.

- Det kan være svært at gennemskue, hvor man skal sætte de forskellige kryds i fællesskemaet, så ønsket med kurset er, at deltagerne, inden de forlader Velas igen, har indsendt deres ansøgninger og kan have ro i maven, fordi de er blevet vejledt om de forskellige valgmuligheder under udfyldelsen, fortæller Birthe Thordahl Christensen.

Der er tolv pladser på kurset, og tilmelding sker efter først til mølle-princippet på tlf. 70 15 99 00 eller på www.velas.dk, hvor man også kan læse mere om kurset. 

0

Naturpleje er på vej til at blive et levebrød

Naturstyrelsen og Seges arbejder på at ophøje med naturpleje med græssende dyr til en regulær driftsgren.

Billigt brændstof til resten af sæsonen – og næste år

Mange landmænd udnytter muligheden for at fastlåse brændstofprisen på det historisk lave niveau. Det har givet travlhed hos Ole’s Olie.

Alle stande på fødevaremarkedet er besat

Opbakningen til årets dyrskue er trods coronakrisen markant. Forberedelserne fortsætter i håb om afvikling af skuet efter planen den 12. til 14. juni.

Hegn til alle formål på hele Fyn

Poda Hegn er specialist inden for sit felt til både store som mindre hegns-opgaver. Det gælder også på Fyn.

Helt ud til hegnet

PIT Hegn er klar med gode tilbud og forsendelse af varer i den ekstraordinære situation, her hvor dyrene skal på græs.

Det snerper efterhånden til med at få vedligeholdt eller nyplantet læhegn

Gamle læhegn vil snart være sprunget ud og dække for overblikket. Og nye planter bliver udsolgt om et par måneder, siger plantningskonsulent hos HedeDanmark.

Ny fynsk maskinwebshop med udstilling og service

Efter 14 år hos Kellfri Danmark har Carsten Vesthammer startet Middelfart Maskiner blandt andet med forhandlingen af netop Kellfri-produkterne.

Stop for tilskud får efterspørgslen på plantning af læhegn til at dale

Der er stadig gode grund til at oprette nye læhegn, siger plantningskonsulent Sune Glistrup.

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.
Side 1 af 48 (958 artikler)Prev1234567464748Next