bannerPos

Protester mod naturgenopretningsprojekt

33 blev tilbageholdt søndag i protester mod naturgenopretningsprojekt i Lille Vildmose.

Tekst og foto: Lasse Ege Pedersen

Nyhedsredaktør, Effektivt Landbrug
23-10-2019 10:02
For nylig forsøgte demonstranter i Lille Vildmose at blokere for Aalborg Kommunes arbejde i forbindelse med et naturgenopretningsprojekt.

Over 200 var mødt op til en demonstration i Lille Vildmose forleden, og 33 af dem blev ifølge Nordjyllands Politi efterfølgende tilbageholdt. I Lille Vildmose har Aalborg Kommune gang i et større naturgenopretningsprojekt, som mange af lodsejerne i området er stærkt utilfredse med.

De mener, at deres ejendomsret bliver krænket. Aalborg Kommune vil således bygge en dæmning, som oversvømmer arealerne. Det mener lodsejerne ikke, de kan, i følge den indgåede aftale, som der ellers var lavet.

Demonstranterne forsøgte at blokere for kommunens gravemaskine.

I en pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi lyder det:

- Vi har i udstrakt grad forsøgt os ad dialogens vej, også igen i dag (søndag den 20 okt. red.), men det har ikke haft den ønskede effekt. En del personer valgte på et tidspunkt at bryde vores afspærringer og ønskede ikke frivilligt at forlade stedet. Nogle har så også igen kørt store arbejdsmaskiner ind i det afspærrede område med det formål at blokere for kommunens arbejde, forklarer vicepolitiinspektør Poul Severinsen, Nordjyllands Politi.

Også dagen inden var der protester mod gravearbejdet i Lille Vildmose.

Ifølge TV2 Nord er 28 lodsejere berørt af projektet. Over for den regionale tv-station lyder det fra Hans Henrik Henriksen (S), rådmand for By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune, at han ikke mener, at kommunen bryder nogen aftale.

Han henviser til, at Aalborg Kommune har fået Naturfredningsnævnets godkendelse af det arbejde, som udføres på området.

- Lodsejerne har jo afprøvet den her afgørelse, som blev truffet i 2016, og det har man fået afvist. Aalborg Kommune har altså fået medhold i, at vi kan udføre det arbejde på den måde, som vi udfører det på dernede, siger Hans Henrik Henriksen til TV2 Nord.

Vandløbene passes bedre

Generelt er der tilfredshed med kommunernes indsatser, lyder det ved generalforsamlingerne i de lokale vandløbslaug. Kun i Middelfart er der markante problemer på grund af manglende kommunal oprensning.

DLG tjente 36,5 millioner på Fyn

Den fynske grovvareafdeling er forbillede for DLG’s nye landsdækkende struktur.

625 kroner kiloet

Karl Larsen fra Herrested på Østfyn er for femte år i træk først med nye danske kartofler.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Virksomme veteraner

2019 var et aktivt og begivenhedsrigt år for Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Fleksible bladgødninger

Flex Fertilizer-systemet tildeler næringsstofferne effektivt til afgrøden og efter aktuelt behov. Samtidig er det en både klima- og miljøvenlig gødningsform.
Side 1 af 45 (895 artikler)Prev1234567434445Next