bannerPos

Geder søges til Svanninge Bakker

Geder er effektive naturplejere til områder med problemer med tilgroning. Derfor søger Naturstyrelsen på Fyn nu samarbejdspartner til opgaven, i første omgang i Svanninge Bakker. Billedet stammer fra lignende projekt på Møn. Foto: Naturstyrelsen

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
06-10-2020 08:00
Naturstyrelsen søger samarbejde med en gedeholder, som vil indgå samarbejde med naturlig rydning af krat både i den sydfynske naturperle men også andre steder på Fyn, hvor der er problemer med tilgroning.

Naturstyrelsen oplever stigende problemer med tilgroning på nogle af arealerne, som drives af styrelsen. Det gælder blandt andet i Svanninge Bakker. 

Naturstyrelsen søger derfor samarbejde med en gedeholder, der kunne tænke sig at hjælpe med biologisk, naturlig rydning af krat. 

- Udgangspunktet vil i starten være Svanninge Bakker, og hvis det viser sig at være effektivt, er der flere oplagte steder på Fyn, siger biolog Kasper Skjærlund, som arbejder med naturpleje hos Naturstyrelsen i Sollerup. 

- Der vil sikkert også være være fynske kommuner, der har oplagte arealer. Så der er arbejde nok, men vi har svært ved at finde en gedeholder på Fyn, der har geder til naturplejeformål.

Naturstyrelsen søger derfor en partner fra Fyn eller Sydjylland til opgaven.

Læs mere om naturplejen af Svanninge Bakker i en af de kommende udgaver, hvor LandbrugFyn har besøgt den fynske naturperle. 

0

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Mange landmænd har en mere bæredygtig virksomhed, end de tror

Ifølge Patriotisk Selskab kan en RISE-analyse give landmændene et overblik over, hvor bæredygtig deres virksomhed faktisk er.

Manden med de gode nødder

Lars Olesen er Danmarks største valnøddeavler. Hans mål er at gøre de sunde nødder til en nicheproduktion med en god indtjening.

New Holland i jysk samarbejde

De to fynske forhandlere, Kragmann og Egebjerg Smedie, har indgået strategisk samarbejde med Lyngfeldt A/S i Hadsten. Det vil styrke virksomhederne og vores kompetencer overfor kunderne, understreger Jesper Kragmann.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Besøg et minivådområde

Fire fynske landmænd inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober.

Kartoffelfabrik er stadig i kog

Med kun 4.000 tilmeldte hektarer undersøger de fynske initiativtagere de sidste muligheder for at etablere en kartoffelmelsfabrik.

Geder skal pleje Svanninge Bakker

Naturstyrelsen vil benytte et større gedehold til at holde græsset, gyvel og den øvrige bevoksning i ave i det unikke naturområde på 80 hektar.

Solrig dag i den økologiske vinterraps

Vejret viste sig fra sin bedste side, da små 20 interesserede var samlet hos Jørgen Schiøttz-Christensen i Skårup, for at blive klogere på dyrkningen af økologisk vinterraps. Og budskabet var de erfarne dyrkere og konsulenter enige om: Et veletableret såbed er første skridt mod en succesfuld økologisk høst af vinterraps.
Side 1 af 61 (1207 artikler)Prev1234567596061Next