bannerPos

Fynsk interesse for at pleje naturområder

- Heldigvis er der mange her på Fyn, som byder ind på afgræsning af naturområder, fortæller biolog Kasper Skjærlund, Naturstyrelsen.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
12-10-2020 10:04

Svanninge Bakker er et af de største områder, som Naturstyrelsen på Fyn administrerer. Andre steder, hvor ligeledes er skrænter, som skal plejes, er for eksempel Røjle Klint og Jøvet ved Fyns Hoved. I alt har Naturstyrelsen 90 forpagtninger på naturområder på Fyn, og blandt de større udbud i år, foruden Svanninge Bakker, er Sollerup ved Arreskov Sø og Lærkedal ved Glamsbjerg.

- Heldigvis er der her på Fyn ret mange, som byder ind på afgræsning af naturområder, også mindre arealer, oplever Kasper Skjærlund, der sammen med en kollega har ansvaret for naturpleje i det fynske område.

Interessen gør, at der normalvis betales for at stå for afgræsning, og højestbydende hektarpris får opgaverne.

Naturstyrelsen har to former for aftaler. Dels græsaftaler, hvor der er sørget for indhegning, og hvor EU-tilskuddet tilfalder styrelsen. Eller forpagtningsaftaler, hvor naturplejeren forpagter arealet i en periode og henter alle tilskud.

- Græsningsaftaler, hvor vi typisk betaler for ydelsen, er der kun få af på Fyn, fortæller biologen fra Naturstyrelsen.
 

0

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Mange landmænd har en mere bæredygtig virksomhed, end de tror

Ifølge Patriotisk Selskab kan en RISE-analyse give landmændene et overblik over, hvor bæredygtig deres virksomhed faktisk er.

Manden med de gode nødder

Lars Olesen er Danmarks største valnøddeavler. Hans mål er at gøre de sunde nødder til en nicheproduktion med en god indtjening.

New Holland i jysk samarbejde

De to fynske forhandlere, Kragmann og Egebjerg Smedie, har indgået strategisk samarbejde med Lyngfeldt A/S i Hadsten. Det vil styrke virksomhederne og vores kompetencer overfor kunderne, understreger Jesper Kragmann.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Besøg et minivådområde

Fire fynske landmænd inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober.

Kartoffelfabrik er stadig i kog

Med kun 4.000 tilmeldte hektarer undersøger de fynske initiativtagere de sidste muligheder for at etablere en kartoffelmelsfabrik.

Geder skal pleje Svanninge Bakker

Naturstyrelsen vil benytte et større gedehold til at holde græsset, gyvel og den øvrige bevoksning i ave i det unikke naturområde på 80 hektar.
Side 1 af 61 (1208 artikler)Prev1234567596061Next