bannerPos

Fri Fyn for mårhunde!

Omgivet af jægere, naturfolk, pressefolk og andre interesserede, slap miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen mandag den 26. november en »judasmårhund« løs i nærheden af Wedellsborg Gods på Vestfyn. Her skal den medvirke til at opspore den eller de mårhunde, som er kommet til Fyn.

Anders Kurt Simonsen

Freelance
01-12-2018 07:58
Det invasive rovdyr skal ikke have lov til at brede sig på Fyn. Derfor udsatte miljø-og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i mandags en gps-mærket mårhund, der skal afsløre sine artsfæller.

Der er i dag flere tusind mårhunde i Jylland, og vi gør alt, hvad vi kan, for at holde bestanden nede. Nu er mårhunden kommet til Fyn, og her skal den hverken have lov til at brede sig eller sprede sig videre til Sjælland. Den er en trussel mod vores natur, og vi skal have bugt med bæstet. Derfor intensiverer vi nu jagten.

Det sagde miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, da han mandag den 26. november slap en såkaldt »judasmårhund« løs på et areal tilhørende Wedellsborg Gods på Vestfyn.

Den udsatte mårhund, der er udstyret med et gps-halsbånd, skal lokke en mage til. Når parret så er fanget, bliver de skilt ad. Magen og eventuelle andre mårhunde bliver aflivet, og judasdyret bliver sendt af sted igen.

Læs mere fra udsættelsen og om mårhunden, som nu jagtes på Fyn i næste uges LandbrugFyn. Se avisen allerede fra i dag her på hjemmesiden.

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.
Side 1 af 28 (555 artikler)Prev1234567262728Next