bannerPos

Unge var klar til at hjælpe

Tretten landbrugskammerater og venner til Daniel Danielsen (bagest midt i billedet) mødte frivilligt op og hjalp hele forrige weekend med aflivningen af de mange mink. Til højre, faderen Niels Danielsen, indehaver af Ellinge Minkfarm.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
22-11-2020 08:35
Sønnens landbrugsskolekammerater og venner bidrog fra tidlig morgen til sen aften, da de mange mink på Ellinge Minkfarm skulle aflives.

MINK I sidste uge kunne her i avisen læses, hvordan Ellinge Minkfarm som alle landets øvrige pelsdyravlere i hast måtte i gang med aflivningen af samtlige 75.000 mink, og pelsningen af yderligere 100.000 mink for kolleger.

Til den trælse men pålagte aflivning fik indehaver Niels Danielsen ekstraordinær hjælp tilbudt af sønnen Daniels arbejdsgiver, Hverringe Gods, men også af flere af sønnens venner og kammerater fra landbrugsskolen.

- De mødte op, så snart de havde fri fredag eftermiddag, og var her igen lørdag morgen klokken fem og hele weekenden. Og da jeg ville afregne dem, slog de samstemmende fast, at det var en frivillig indsats, som de var stolte af at kunne yde, fortæller minkfarmen og glæder sig over de unges indstilling og den meget store hjælp, der gjorde det muligt at få alle mink aflivet inden fristen, som midt under det hektiske arbejde blev udskudt med tre dage.

- Når regeringen vælger at handle ulovligt og efterlader landets minkavlere med stor uvished om, hvad der skal ske i fremtiden, og det faktum at man ikke har fortalt avlerne, at de kan eller skal stoppe med at aflive deres besætninger, så synes jeg, at det eneste rigtige er at give avlerne alt den hjælp, som de har brug for! Derfor er jeg stolt over at se så mange af mine kammerater stiller op og her hjælper Niels Danielsen, lød det blandt andet fra Simon Leth Johansen, der til dagligt arbejder på Gundersgaarden på Langeland.

De øvrige frivillige hjælpere var Patrick Skov Larsen (Søgaard), Andreas Andresen (Højlundsgaard Maskinstation), Rasmus Vad Jensen (Hestkærgaard), Jeff Rasmusen (Nineløsegaard), Carl Johan Larsen (Lars Vestermark), Hans Ulriksen (Pinstoftegaard), Lasse Ingemann (Beredskabet), Andreas Damgaard (Agro Alliancen), Rasmus Larsen (studerende), samt Asger Laursen, Rasmus Emil Hansen og Frederik Bang (alle Hverringe Gods). I parentes er nævnt de pågældendes arbejdsplads

.

0

Har brugt 200.000 kroner på sagen – indtil videre

- Vi er oppe mod en stor magt, og derfor har der været brug for konsulent- og advokatbistand, siger ejeren af Rønningesøgaard. Han har måttet udarbejdet tre høringssvar, og savner som berørt lodsejer opbakning fra Landbrug & Fødevarer.

- Vi bliver fuldstændig kørt over

Stig Bille Brahe Selby, der får to kilometer gasledning gravet ned i Rønningesøgaards marker, føler sig krænket over erstatningen og hele sagsforløbet for projektet, der skal sikre norsk naturgas til en polsk købmandsforretning, som han udtrykker det.

Kartoffelprojektet kulet ned

- Det kunne have blevet et rigtigt spændende projekt for os landmænd at samarbejde om, lyder det fra en ærgerlig initiativgruppe bag de nu kuldsejlede planer om en fynsk kartoffelmelsfabrik.

Kold College afholder alternativt åbent hus

Lørdag den 21. november er der mulighed for privat rundvisning på de tre uddannelsesgrene, der tilbydes på Kold College. Man skal blot booke tid på skolens hjemmeside.

Juletræsfældningen er godt i gang

Covid-19 sætter sit præg over hele landet – også på juletræsmarkedet. Julen kommer dog heldigvis uanset, så der skal stadig fældes og sælges juletræer.

Online overblik over fodersiloerne

Sparet tid, overblik og en effektiviseret arbejdsgang er blandt de fordele, som svineproducent Jakob Krogh Andersen på Egensøgaard i Martofte har opnået med installering af niveaufølere fra NiveauTeknik i fodersiloerne.

Ny model ændrer EU-støtten – og styrker dyrelivet

Landmænd kan i fremtiden formentlig lade naturen råde uden at blive trukket i støtte. Det vækker begejstring hos både landmand og forsker i biodiversitet.

Deadline for minkavlen

På Ellinge Minkfarm og hos alle kollegerne har det de seneste 10 dage været en kamp mod uret at skulle aflive samtlige mink. Den ulykkelige situation har samtidig været nærmest uden informationer fra myndighederne.

Erfarne kræfter i nyt tæt partnerskab

Nybolig Landbrug og VKST går sammen om at styrke rådgivningen til kunder i forbindelse med salg af landbrugsejendomme.

Med det nye år følger nye miljøkrav

Nye krav om miljøledelse træder i kraft til næste år. Ifølge miljøkonsulent Kamilla From-Nielsen, er formålet at forebygge utilsigtet miljøpåvirkning omkring bedriften og uheld.
Side 1 af 63 (1247 artikler)Prev1234567616263Next