bannerPos

Første vådområde vises frem

Minivådområdet ved Anhof langs Kongshøj Å er nu i drift, og klar til indvielse den 27. juni. Foto: Centrovice

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
17-06-2019 08:00
Torsdag den 27. juni inviteres til indvielse af minivådområdet på Anhof i Øksendrup.

Snart vil man i det fynske landskab kunne støde på flere og flere af de såkaldte minivådområder, der har til formål at rense drænvandet fra de omkringliggende landbrugsarealer for kvælstof og fosfor. Foreløbig er der ansøgninger inde på 42 af sådanne anlæg, der i alt vil kunne rense drænvandet fra 3.000 hektar opland.

Det første anlæg er nu færdiggjort og i drift på Anhof ved Øksendrup. Det dækker et område på 0,8 hektar, og drænvand fra 76 hektar føres gennem minivådområdet, inden det ledes ud i Kongshøj Å, der løber langs anlægget.

De fynske landboorganisationer, Fyns Familielandbrug, Patriotisk Selskab og Centrovice indbyder i den anledning til indvielse torsdag den 27. juni klokken 19.00 på Anhof Allé 14, Øksendrup ved Frørup.

Der bliver korte indlæg ved blandt andet Centrovice-formand Torben Povlsen, gårdejer Henrik Hoeck og Nyborg-borgmester Kenneth Muhs.

Der serveres pølser og øl/vand, og tilmelding sker senest den 25. juni til Centrovice.

En aften med Hammerslag

Værten fra det populære tv-program besøger Centrovice den 28. oktober.

Økologer holder årsmøde i Odense

Økologien frem mod 2030 er et tema, når L&F’s økologisektion i næste uge holder årsmøde på Dalum Landbrugsskole.

Perfekt persille

I sidste uge høstede Michael Pedersen på Hindsholm persillefrø, som har været halvandet år undervejs på 2,5 hektar. Og den erfarne specialafgrødeavler kunne glæde sig over et godt udbytte på omkring to tons pr. hektar og dermed 40.000 kroner pr. hektar.

Seges jagter krydsningsgevinst hos malkekvæg

Det giver økonomisk gevinst at krydse flere racer af malkekvæg, godtgør et EU-støttet avlsprojekt. Men fordomme skal overvindes, før danske mælkebønder tager midlet i brug i større stil til at forbedre deres økonomi.

Et høstår med udbytter og priser i top for havefrø

- Overordnet set, så har det været et kanongodt høstår, både hvad angår kornafgrøder, frøgræs og havefrø, lyder det fra Per Funch Clausen hos Jensen Seeds i Birkum.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Svinepest øger afregningen

Den afrikanske svinepest i specielt Kina giver en højere svinenotering. Patriotisk Selskab anbefaler, at merindtjeningen – for de fleste svineproducenters vedkommende – bruges til at afdrage på gælden.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Skoleelever lærer om økologi

82 elever fra 6. årgang på Havrehedskolen var forleden på besøg hos den økologiske landmand Finn Thorslund i Fangel.

Fine langelandske furer

Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.
Side 1 af 37 (737 artikler)Prev1234567353637Next