bannerPos

Første vådområde vises frem

Minivådområdet ved Anhof langs Kongshøj Å er nu i drift, og klar til indvielse den 27. juni. Foto: Centrovice

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
17-06-2019 08:00
Torsdag den 27. juni inviteres til indvielse af minivådområdet på Anhof i Øksendrup.

Snart vil man i det fynske landskab kunne støde på flere og flere af de såkaldte minivådområder, der har til formål at rense drænvandet fra de omkringliggende landbrugsarealer for kvælstof og fosfor. Foreløbig er der ansøgninger inde på 42 af sådanne anlæg, der i alt vil kunne rense drænvandet fra 3.000 hektar opland.

Det første anlæg er nu færdiggjort og i drift på Anhof ved Øksendrup. Det dækker et område på 0,8 hektar, og drænvand fra 76 hektar føres gennem minivådområdet, inden det ledes ud i Kongshøj Å, der løber langs anlægget.

De fynske landboorganisationer, Fyns Familielandbrug, Patriotisk Selskab og Centrovice indbyder i den anledning til indvielse torsdag den 27. juni klokken 19.00 på Anhof Allé 14, Øksendrup ved Frørup.

Der bliver korte indlæg ved blandt andet Centrovice-formand Torben Povlsen, gårdejer Henrik Hoeck og Nyborg-borgmester Kenneth Muhs.

Der serveres pølser og øl/vand, og tilmelding sker senest den 25. juni til Centrovice.

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next