bannerPos

Besøg et minivådområde

Flere og flere minivådområder dukker op i landskabet som effektive virkemidler mod udledning af kvælstof og fosfor til søer og fjorde. Den 29. oktober bliver der åbent hus i 16 anlæg landet over.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
16-10-2020 08:00
Fire fynske landmænd inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober.

Landmændene i hele landet har taget minivådområderne til sig som et virkemiddel. Gennem de seneste tre år er der søgt om tilskud til omkring 600 anlæg, som skal bidrage til at mindske udledningen af kvælstof og fosfor til søer og fjorde. 

Der bliver nu chance for at se, hvordan 16 forskellige landmænd landet over har etableret eller er undervejs med et sådant minivådområde. Det sker ved et åbent hus arrangement torsdag den 29. oktober. 
Her vil fire fynske anlæg kunne besigtiges. De fire steder er Kustrup Margaard A/S i Asperup, hos Jens Johansen i Skalkendrup, hos TH Agro i Ebberup og hos Peder Stougaard i Snave. Hos de to førstnævnte er der åbent fra klokken 10 til 12, mens de andre to steder er fra klokken 13 til 15. 

Arrangementerne er ikke mindst for lodsejere, som overvejer at etablere et minivådområde, eller interesserede, som bare gerne se og høre mere om anlæggene. 

Det er gratis at deltage, og man kan godt besøge flere forskellige områder på én dag. Vigtigt er det dog at tilmelde sig forinden på hjemmesiden »Åbent minivådområde«. Der er kun muligt at samle 50 personer, og derfor er tilmeldingen efter først-til-mølle princippet.

0

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Mange landmænd har en mere bæredygtig virksomhed, end de tror

Ifølge Patriotisk Selskab kan en RISE-analyse give landmændene et overblik over, hvor bæredygtig deres virksomhed faktisk er.

Manden med de gode nødder

Lars Olesen er Danmarks største valnøddeavler. Hans mål er at gøre de sunde nødder til en nicheproduktion med en god indtjening.

New Holland i jysk samarbejde

De to fynske forhandlere, Kragmann og Egebjerg Smedie, har indgået strategisk samarbejde med Lyngfeldt A/S i Hadsten. Det vil styrke virksomhederne og vores kompetencer overfor kunderne, understreger Jesper Kragmann.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Besøg et minivådområde

Fire fynske landmænd inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober.

Kartoffelfabrik er stadig i kog

Med kun 4.000 tilmeldte hektarer undersøger de fynske initiativtagere de sidste muligheder for at etablere en kartoffelmelsfabrik.

Geder skal pleje Svanninge Bakker

Naturstyrelsen vil benytte et større gedehold til at holde græsset, gyvel og den øvrige bevoksning i ave i det unikke naturområde på 80 hektar.
Side 1 af 61 (1208 artikler)Prev1234567596061Next