Udlejning kræver enkelt og stabilt grej

Henning K. Andersen 05-11-2018 11:29:07
Pælebankeren fra Rabaud er beregnet til montering på gravemaskine og er både mere effektiv og mindre belastende for brugeren end traditionelle metoder.
Del-Pin i Vejle har udviklet et omfattende samarbejde med virksomheden Skovmek, som har formået at opfylde udlejerens krav

Udlejningsmarkedet er i vækst. En af de virksomheder, der følger den opadgående kurve, er Del-Pin A/S. Med hovedkontor i Sønderborg og afdelinger i hele det sydlige Jylland og på Fyn er firmaet blandt de store spillere på markedet.

Del-Pin har blandt andet investeret i fem Rabaud Xylochip 100 DA flishuggere, samt en Rabaud Vibroscopic pælehammer, som er fordelt over Del-Pins ni afdelinger. Alt er leveret af virksomheden Skovmek i Fredericia, som har samarbejdet med Del-Pin siden foråret 2016.

Afdelingsleder Anders V. Sørensen fra Del-Pins afdeling i Vejle fortæller, at kriteriet for, om en maskine bliver lukket ind i folden hos udlejningsfirmaet, er, at den er solidt konstrueret og enkel at betjene. Og så skal leverandøren have styr på sit bagland, så service og levering af reservedele fungerer.

- Det er vist ingen hemmelighed, at udlejningsmateriel bliver behandlet meget forskelligt. Det skal derfor kunne holde til lidt af hvert og være klar til næste lejer, uden at vi skal igennem det helt store vedligeholdelsestjek", siger Anders V. Sørensen.

- Vi skal tage højde for, at der er mange forskellige brugere af vores materiel. Derfor nytter det ikke, at man skal have stor teknisk indsigt for at kunne betjene maskinerne. Det skal være enkelt for os at forklare, hvordan de betjenes, og kunderne skal uanset deres kompetencer være trygge ved at bruge dem", siger han.
 
Alsidig og enkel
De fem Rabaud flishuggere er selvkørende og beregnet til at komme frem, hvor der ikke er så meget plads, eller hvor man gerne vil skåne terrænet. Det vil for eksempel sige parker, private haver eller kirkegårde, hvor det kan være svært at rykke ud med de større trailermonterede modeller.

- Det er en meget alsidig model, som kan tage grene på op til 10 cm. Den kan indstilles til hugge med kniv eller slagler. Det er grenmaterialet, der bestemmer, hvad der er bedst. Er der mange kviste fra eksempelvis nåletræer, eller der kan forekomme småsten i materialet, er det bedst at bruge slaglerne, der slår materialet mere i stykker og kan tåle en småsten. Grene i pæne dimensioner flishugges bedst med knivene, der giver en god flis, siger Anders V. Sørensen, Del-Pin.

For brugerne er flishuggeren enkel at betjene. Den drives af en 18 hestes benzinmotor, og der er blot et enkelt betjeningshåndtag til aktivering af rotoren og et håndtag til at betjene fremdriften. Den indbyggede omdrejningsvagt sørger for, at motoren ikke dør, hvis rotoren belastes, og omdrejningerne falder. Rotoren er den samme, som sidder i større Rabaud modeller, og det forenkler service og vedligehold, men betyder også, at huggeren er kraftigt dimensioneret - en fordel, når der er mange brugere og mange varierende opgaver.

- Som bruger kan man godt selv skifte fra knive til slagler - det er blot en pal, der skal fjernes. Men som udgangspunkt leverer vi maskinen, så den er indstillet til den opgave, der skal løses. Det giver størst mulig tryghed for brugeren og lille efterservice, som også er en fordel for brugeren. Maskinen er enkelt konstrueret - det er nemt at komme til at servicere knive og slagler, og der er kun to smøresteder, der kan nås, uden at man skal fjerne afdækning eller skærm, siger Anders V. Sørensen.
 
Pælehammer blev en succes
Skovmek står også bag leverancen af en Rabaud hydraulisk pælehammer til montering på en 2-3 tons gravemaskine.

- Vi har taget den ind som et lille eksperiment - vi vidste ikke, om markedet var der, men nu lejes den jævnligt ud til hegnsopgaver. Det er langt hurtigere end brug af pælebor, og da den betjenes fra gravemaskinen, er den langt lettere at håndtere for brugeren. Det betyder meget i en tid, da der kommer kraftige begrænsninger på, hvad folk må løfte. Desuden holder den altid en ensartet vinkel på stolpen, så den rammes optimalt. Typiske opgaver er opsætning af jagthegn, hestefolde og lignende, hvor der skal nås noget på en dag, siger Anders V. Sørensen.

Del-Pin A/S blev etableret i 1946 og har i dag ni afdelinger i Sydjylland og på Fyn.
 

Ejerskifte i kendt Ringe-virksomhed

19-01-2019 08:00:23

Efter 40 som ejer har Erik T. Rasmussen solgt virksomheden ETR Service i Ringe til en anden kendt Ringe-erhvervsmand, Lars E. Fram.


Et rigtigt samarbejde involverer alle implicerede parter

18-01-2019 13:23:35

Bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug kritiserer sammensætningen af styregruppe i et forsøg omkring grødeskæring i Assens.


Fodervogn tilpasset staldforholdene og køerne

18-01-2019 08:00:50

Tyske BvL har i 40 år produceret mixervogne til alle behov. På Karupgaard er netop taget en 12 kubikmeter vogn i brug i de snævre forhold i den ældre kostald.


It-firma bliver til DLG Connect

17-01-2019 10:28:47

DLG-ejede TNM It har fra nytår skiftet navn.


Kulturdag i familielandbruget

16-01-2019 08:00:11

»Glimt fra fynboers virksomme liv« er overskriften for Fyns Familielandbrugs nye tiltag på Landbogården i Odense.


Frøavlere havde besøg af viceformanden

15-01-2019 08:00:19

L&F-viceformand Thor Gunnar Kofoed ser som afgående frøformand store perspektiver for sektoren.


Avisen kommer nu om tirsdagen

14-01-2019 08:00:15

Ugeavisen fra L-MedieHus uddeles nu tirsdag/onsdag i stedet for torsdag/fredag af FK Distributions bude. Men allerede fra lørdag morgen kan avisen læses her på hjemmesiden.


Tres år med dæk

12-01-2019 08:00:09

»Alt skal være i orden« og »Aftaler er noget man overholder«. Sådan lyder et par af de vigtige principper, som Preben Thinggaard, - ejer og direktør i A/S Ovethi Dansk Dæk Service gennem snart 60 år - har bygget sit livsværk på. På tirsdag fylder den aktive dækmand 75 år.


Flere kræfter til flishugsten

11-01-2019 08:00:27

Skoventreprenør Børge Schäfler har opgraderet trækkraften til virksomhedens største flishugger. Se videoen, hvor der hugges over 100 kubikmeter flis i timen.


Sekretær fra egne rækker

10-01-2019 10:44:18

Luise Søvrup tiltrådte 1. januar som direktionssekretær hos Centrovice.


Deutz-Fahr var i fokus

10-01-2019 10:41:25

Mandag aften var der kundeaften hos O. Søndergaard & Sønner i Nørre Højrup.


Debat: - Hvorfor er der ikke fokus på landbrugets overordnede problem?

10-01-2019 08:00:34

2018 blev året, hvor det blev mere tydeligt, at landbruget bliver nødt til at revidere sit forretningsgrundlag.


Bedste jerseykøer er fynske

10-01-2019 08:00:30

De tre første pladser i ydelsesopgørelsen indenfor jerseyracen tilhører fynske besætninger. Generelt er ydelsen er steget ved de danske køer i det seneste kontrolår.


Udstillerrekord er nu slået

09-01-2019 08:00:12

Over 250 udstillere og en forventning om et brag af program. Det er, hvad NutriFair kan byde på, når Messe C i Fredericia slår dørene op onsdag den 16. og torsdag den 17. januar.


Dalum klar til fremtiden

08-01-2019 08:00:32

Over 70 procent af landbrugsskolen elever kommer ikke fra landbruget. - Det stiller store krav til os som landbrugsskole og til de forskellige uddannelser, vi kan tilbyde, fastslår uddannelseschef Eric Wanscher.


Konkurrence gav stor gevinst hos grisene

07-01-2019 08:00:50

Karen og Søren Bjerg, Bæklund Opformering i Hårby, vandt Ikadan tørfoderautomater sidste år på NutriFair. Den har alvor løftet resultaterne i smågrisestalden.


Miljøstyrelsen er i fuld gang med flytningen til Odense

05-01-2019 08:00:56

Cirka halvdelen af Miljøstyrelsens nuværende 580 ansatte arbejder nu fra Englandsgade i Odense.


- Gården og familien betyder alt

04-01-2019 08:00:55

Christian Esbech er tredje generation på Esbechgaard, hvor der dyrkes økologiske grønsager.


Stor medlemsfremgang i landboungdommen

03-01-2019 08:00:45

Fyns LandboUngdom skal være kendt for andet end »bajere og traktortræk«, lyder det fra lokalformanden. Frederik Petersen er glad for, at 2018 kunne byde på en stor fremgang i medlemstallet efter flere år med tilbagegang.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Side 1 af 20 (398 artikler)Prev1234567181920Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer