Udlejning kræver enkelt og stabilt grej

Henning K. Andersen 05-11-2018 11:29:07
Pælebankeren fra Rabaud er beregnet til montering på gravemaskine og er både mere effektiv og mindre belastende for brugeren end traditionelle metoder.
Del-Pin i Vejle har udviklet et omfattende samarbejde med virksomheden Skovmek, som har formået at opfylde udlejerens krav

Udlejningsmarkedet er i vækst. En af de virksomheder, der følger den opadgående kurve, er Del-Pin A/S. Med hovedkontor i Sønderborg og afdelinger i hele det sydlige Jylland og på Fyn er firmaet blandt de store spillere på markedet.

Del-Pin har blandt andet investeret i fem Rabaud Xylochip 100 DA flishuggere, samt en Rabaud Vibroscopic pælehammer, som er fordelt over Del-Pins ni afdelinger. Alt er leveret af virksomheden Skovmek i Fredericia, som har samarbejdet med Del-Pin siden foråret 2016.

Afdelingsleder Anders V. Sørensen fra Del-Pins afdeling i Vejle fortæller, at kriteriet for, om en maskine bliver lukket ind i folden hos udlejningsfirmaet, er, at den er solidt konstrueret og enkel at betjene. Og så skal leverandøren have styr på sit bagland, så service og levering af reservedele fungerer.

- Det er vist ingen hemmelighed, at udlejningsmateriel bliver behandlet meget forskelligt. Det skal derfor kunne holde til lidt af hvert og være klar til næste lejer, uden at vi skal igennem det helt store vedligeholdelsestjek", siger Anders V. Sørensen.

- Vi skal tage højde for, at der er mange forskellige brugere af vores materiel. Derfor nytter det ikke, at man skal have stor teknisk indsigt for at kunne betjene maskinerne. Det skal være enkelt for os at forklare, hvordan de betjenes, og kunderne skal uanset deres kompetencer være trygge ved at bruge dem", siger han.
 
Alsidig og enkel
De fem Rabaud flishuggere er selvkørende og beregnet til at komme frem, hvor der ikke er så meget plads, eller hvor man gerne vil skåne terrænet. Det vil for eksempel sige parker, private haver eller kirkegårde, hvor det kan være svært at rykke ud med de større trailermonterede modeller.

- Det er en meget alsidig model, som kan tage grene på op til 10 cm. Den kan indstilles til hugge med kniv eller slagler. Det er grenmaterialet, der bestemmer, hvad der er bedst. Er der mange kviste fra eksempelvis nåletræer, eller der kan forekomme småsten i materialet, er det bedst at bruge slaglerne, der slår materialet mere i stykker og kan tåle en småsten. Grene i pæne dimensioner flishugges bedst med knivene, der giver en god flis, siger Anders V. Sørensen, Del-Pin.

For brugerne er flishuggeren enkel at betjene. Den drives af en 18 hestes benzinmotor, og der er blot et enkelt betjeningshåndtag til aktivering af rotoren og et håndtag til at betjene fremdriften. Den indbyggede omdrejningsvagt sørger for, at motoren ikke dør, hvis rotoren belastes, og omdrejningerne falder. Rotoren er den samme, som sidder i større Rabaud modeller, og det forenkler service og vedligehold, men betyder også, at huggeren er kraftigt dimensioneret - en fordel, når der er mange brugere og mange varierende opgaver.

- Som bruger kan man godt selv skifte fra knive til slagler - det er blot en pal, der skal fjernes. Men som udgangspunkt leverer vi maskinen, så den er indstillet til den opgave, der skal løses. Det giver størst mulig tryghed for brugeren og lille efterservice, som også er en fordel for brugeren. Maskinen er enkelt konstrueret - det er nemt at komme til at servicere knive og slagler, og der er kun to smøresteder, der kan nås, uden at man skal fjerne afdækning eller skærm, siger Anders V. Sørensen.
 
Pælehammer blev en succes
Skovmek står også bag leverancen af en Rabaud hydraulisk pælehammer til montering på en 2-3 tons gravemaskine.

- Vi har taget den ind som et lille eksperiment - vi vidste ikke, om markedet var der, men nu lejes den jævnligt ud til hegnsopgaver. Det er langt hurtigere end brug af pælebor, og da den betjenes fra gravemaskinen, er den langt lettere at håndtere for brugeren. Det betyder meget i en tid, da der kommer kraftige begrænsninger på, hvad folk må løfte. Desuden holder den altid en ensartet vinkel på stolpen, så den rammes optimalt. Typiske opgaver er opsætning af jagthegn, hestefolde og lignende, hvor der skal nås noget på en dag, siger Anders V. Sørensen.

Del-Pin A/S blev etableret i 1946 og har i dag ni afdelinger i Sydjylland og på Fyn.
 

Foreningens dag om aftenen

20-11-2018 08:00:03

Centrovice-medlemmerne ville hellere arbejde hjemme i bedriften, og derfor var tilmeldingerne for få til »Foreningens Dag«. Den afvikles i stedet senere på vinteren som aftenarrangement, fortæller formand Torben L. Povlsen.


Fra bondedreng til forfatter

19-11-2018 08:00:54

Aksel Hundslev har skrevet hele livet. Men først nu, som 81-årig, har han udgivet sin første bog. Med udgangspunkt i sin barndom og ungdom i den østfynske landsby, Hundslev, tegner forfatteren et medrivende tidsbillede af den stærke udvikling, der fik mærkbare følger for 1940’ernes og 1950’ernes statiske landbrugssamfund.


Rørlagt bæk op til overfladen

17-11-2018 08:00:49

Et projekt fra Vandplan I føres nu ud i virkeligheden på Rønningesøgaard. Men i stedet for 600 meters opgravning i den lige linje på tværs af en stor mark, kommer det sidste stykke af Refsvindinge-Ellinge Bæk til at sno sig langs hegnet.


Nyt selskab bag planerne om en fynsk kartoffelmelsfabrik

16-11-2018 08:00:44

Fynske landmænd har dannet et selskab, som skal undersøge økonomien og afsætningsmulighederne i en fabrik til forædling af kartofler og hestebønner.


Lokale producenter og køkkener mødes

15-11-2018 08:00:30

Den 28. november introduceres »foodservice-markedet« for fynske fødevareproducenter og restauranter.


Økologisk jordbrugsfond får grundvandspris

14-11-2018 09:52:09

Hvert år uddeler VandCenter Syd ’Andrups Grundvandspris’ til ildsjæle, der gør en særlig indsats for at beskytte grundvandet. I år gik prisen på 60.000 kr. til Danmarks Økologiske Jordbrugsfond.


Solceller på marken?

14-11-2018 08:00:34

Centrovice afvikler i næste uge et informationsmøde om mulighederne for etablering af solcelleanlæg.


Flere forhandlinger i Roerslev

13-11-2018 08:00:50

Roerslev Smedie og Maskinforretning sælger nu også Amazone-redskaber og de italienske Eurocomach minigravere.


Uddannelse med kvalitet

12-11-2018 08:00:11

AMU-Fyn tilbyder forskellige typer kurser til landmænd. For eksempel betjening og vedligeholdelse af mindre gartnerimaskiner, sprøjtekurser, reparationssvejsning samt IT.


1.100 ekstra kvadratmeter til soholdet

10-11-2018 08:00:12

Kjargaard Byg A/S er hovedentreprenøren bag en nyopført drægtighedsstald på Hvidtfeldtgaard på Langeland.


Roehøsten godt i hus

09-11-2018 08:00:02

Høj sol, velpolerede roeoptagere og veterantraktorer trak adskillige folk til Søby på Tåsinge, da Julie og Henrik Møller Nymark på nostalgisk vis fik roerne i kule ved hjælp af Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.


Aften med fokus på drømmen om at blive selvstændig

08-11-2018 08:00:26

Ejerskifteaften for købere hos Centrovice på næste torsdag.


- Vikingerne gravede åbenbart et naturligt vandløb

07-11-2018 12:00:35

Landmændene i vandrådene og lodsejere venter spændt på udmelding fra Miljøstyrelsen, hvorvidt en række vandløb tages ud af vandplanerne. Et eksempel er en to kilometer kunstigt anlagt strækning fra vikingetiden, som lægges op til at skulle være naturligt. Det kan give fatale konsekvenser for afvandingen og dermed oversvømmelser i Årslev.


Kartoffelavlere stifter forening

07-11-2018 08:00:14

Foreløbig har 52 dyrkere tilkendegivet, at de er interesseret i at blive del af det kommende kartoffelmelsprojekt, oplyses det forud for næste uges stiftende generalforsamling.


Danish Agro og Lemken udvider samarbejdet i Danmark

06-11-2018 11:32:18

Fra november 2018 udvider fem maskinforretninger, som Danish Agro er medejer af, deres tilbud med den komplette portefølje af redskaber fra tyske LEMKEN.


Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

16-05-2018 13:05:57

Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

11-01-2018 12:06:06

Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.


Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

08-01-2018 17:37:13

Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.


Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

05-01-2018 16:20:32

Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.


Side 1 af 18 (347 artikler)Prev1234567161718Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer