bannerPos

Udlejning kræver enkelt og stabilt grej

Pælebankeren fra Rabaud er beregnet til montering på gravemaskine og er både mere effektiv og mindre belastende for brugeren end traditionelle metoder.

Henning K. Andersen

05-11-2018 11:29
Del-Pin i Vejle har udviklet et omfattende samarbejde med virksomheden Skovmek, som har formået at opfylde udlejerens krav

Udlejningsmarkedet er i vækst. En af de virksomheder, der følger den opadgående kurve, er Del-Pin A/S. Med hovedkontor i Sønderborg og afdelinger i hele det sydlige Jylland og på Fyn er firmaet blandt de store spillere på markedet.

Del-Pin har blandt andet investeret i fem Rabaud Xylochip 100 DA flishuggere, samt en Rabaud Vibroscopic pælehammer, som er fordelt over Del-Pins ni afdelinger. Alt er leveret af virksomheden Skovmek i Fredericia, som har samarbejdet med Del-Pin siden foråret 2016.

Afdelingsleder Anders V. Sørensen fra Del-Pins afdeling i Vejle fortæller, at kriteriet for, om en maskine bliver lukket ind i folden hos udlejningsfirmaet, er, at den er solidt konstrueret og enkel at betjene. Og så skal leverandøren have styr på sit bagland, så service og levering af reservedele fungerer.

- Det er vist ingen hemmelighed, at udlejningsmateriel bliver behandlet meget forskelligt. Det skal derfor kunne holde til lidt af hvert og være klar til næste lejer, uden at vi skal igennem det helt store vedligeholdelsestjek", siger Anders V. Sørensen.

- Vi skal tage højde for, at der er mange forskellige brugere af vores materiel. Derfor nytter det ikke, at man skal have stor teknisk indsigt for at kunne betjene maskinerne. Det skal være enkelt for os at forklare, hvordan de betjenes, og kunderne skal uanset deres kompetencer være trygge ved at bruge dem", siger han.
 
Alsidig og enkel
De fem Rabaud flishuggere er selvkørende og beregnet til at komme frem, hvor der ikke er så meget plads, eller hvor man gerne vil skåne terrænet. Det vil for eksempel sige parker, private haver eller kirkegårde, hvor det kan være svært at rykke ud med de større trailermonterede modeller.

- Det er en meget alsidig model, som kan tage grene på op til 10 cm. Den kan indstilles til hugge med kniv eller slagler. Det er grenmaterialet, der bestemmer, hvad der er bedst. Er der mange kviste fra eksempelvis nåletræer, eller der kan forekomme småsten i materialet, er det bedst at bruge slaglerne, der slår materialet mere i stykker og kan tåle en småsten. Grene i pæne dimensioner flishugges bedst med knivene, der giver en god flis, siger Anders V. Sørensen, Del-Pin.

For brugerne er flishuggeren enkel at betjene. Den drives af en 18 hestes benzinmotor, og der er blot et enkelt betjeningshåndtag til aktivering af rotoren og et håndtag til at betjene fremdriften. Den indbyggede omdrejningsvagt sørger for, at motoren ikke dør, hvis rotoren belastes, og omdrejningerne falder. Rotoren er den samme, som sidder i større Rabaud modeller, og det forenkler service og vedligehold, men betyder også, at huggeren er kraftigt dimensioneret - en fordel, når der er mange brugere og mange varierende opgaver.

- Som bruger kan man godt selv skifte fra knive til slagler - det er blot en pal, der skal fjernes. Men som udgangspunkt leverer vi maskinen, så den er indstillet til den opgave, der skal løses. Det giver størst mulig tryghed for brugeren og lille efterservice, som også er en fordel for brugeren. Maskinen er enkelt konstrueret - det er nemt at komme til at servicere knive og slagler, og der er kun to smøresteder, der kan nås, uden at man skal fjerne afdækning eller skærm, siger Anders V. Sørensen.
 
Pælehammer blev en succes
Skovmek står også bag leverancen af en Rabaud hydraulisk pælehammer til montering på en 2-3 tons gravemaskine.

- Vi har taget den ind som et lille eksperiment - vi vidste ikke, om markedet var der, men nu lejes den jævnligt ud til hegnsopgaver. Det er langt hurtigere end brug af pælebor, og da den betjenes fra gravemaskinen, er den langt lettere at håndtere for brugeren. Det betyder meget i en tid, da der kommer kraftige begrænsninger på, hvad folk må løfte. Desuden holder den altid en ensartet vinkel på stolpen, så den rammes optimalt. Typiske opgaver er opsætning af jagthegn, hestefolde og lignende, hvor der skal nås noget på en dag, siger Anders V. Sørensen.

Del-Pin A/S blev etableret i 1946 og har i dag ni afdelinger i Sydjylland og på Fyn.
 

- Jeg sidder sjældent stille

Den nyvalgte første kvindelige formand for DM&E Fyn trives med travlheden og de mangeartede opgaver både hjemme på maskinstationen, i den fynske forening og i landsorganisationen.

Jagten på spild er skudt i gang

Tørken kom naturligvis til at præge tallene hos de fynske besætninger i KvægNøglen for 2018, der lander med lidt lavere dækningsbidrag for året forinden. Stor spredning i resultaterne får dog konsulenterne til at opfordrer til at gå på spildjagt.

Dyretilmeldingen er åbnet

Det er frem til 15. maj at tilmelde kvæg og får til årets fynske dyrskue.

Aktiv fåredag i Sallinge

I år er Lotte og Martin Philip fra Sallinge for tredje gang med på Fårets Dag.

Ud at se påskelam

13 fynske fåreavlere holder åben stald på Fårets Dag påskelørdag. Heriblandt Lotte og Martin Philip i Sallinge, der er med for tredje gang.

Multihåndværker med tre spidskompetencer

Jonas Nielsens virksomhed i Mesinge startede med smedearbejde og småjobs som underleverandør. I dag er Joni Manpower miljønedbrydning, jord, beton og kloakarbjede, samt nærmest dansk mester i anlæg af græsplæner.

Landbrugsforeninger sender skarp kritik af minister

Tolv landbrugsforeninger, der har berørte medlemmer af gasledningen Baltic Pipe, er utilfredse over manglende hjælp fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Over 200.000 på gårdbesøg i søndags

På Fyn var der 4.000 gæster hos Anita og Niels Erik Maegaard i Eskildstrup, og ikke mindre end 12-13.000 deltog ved økodagen på Statsfængslet Søbysøgaard.

Fræser sår blomster på stribe

Mads Møller Andersen, Ørbækgård, tilbyder såning af blomsterstriber med selvudviklet redskab, som både kan så frø i rækker og som bredsåning.
Side 1 af 26 (516 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer