bannerPos

Succes i græsset

Kuhn Merge Maxx pick-up rive er altid et trækplaster. De to bånd giver mulighed for center-, side- eller kombilevering af skåret. Opsamlingen sker skånsomt og effektivt og er derved oplagt til kvægbrug.
04-07-2020 14:25

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Roadshowet havde seks stop i Jylland, Fyn og Sjælland. Her kunne man opleve et trippel skårlæggersæt, en pick-up rive, en vender og en presser med indpakker.

Maskinerne på demoturen var en blanding af de kendte redskaber fra Kuhn, men også en Danmarkspremiere.

– Vi har igennem en længere periode oplevet øget efterspørgsel på valse-crimper. Vi valgte derfor at vise en frontskårlægger med valsecrimper, men at bibeholde de traditionelle stål crimper-fingre på de bagerste enheder. Derved har vi haft muligheden for at demonstre begge typer crimpere, forklarer produktchef på Kuhn græsmaskiner, Robert Vemmelund.

Pick-up riven Merge Maxx 950 blev præsenteret. En rive med en god kapacitet og sammenholdt med den skånsomme opsamling af materialet, er den ideel hvis der ønskes foder med lavt askeindhold. Riven giver mulighed for både centerskår, sideskår eller til begge sider.

MI havde medbragt en Kuhn FBP 3135 presser med indpakker. En stærk presser på filmbindingen af ballen i kammeret, som foregår med film i standard størrelse. Det betyder, at der kun skal medbringes én type film i marken. I løbet af demoturen har presseren indpakket 500 baller, som har indeholdt alt fra kløvergræs, vådt græs til helsæd. Der har også været plads til sjov og væddemål på turen. Der har blandt andet været konkurrence om vægten på de pressede baller. I Them vejede ballen 1100 kg med vådt græs, mens den i Næstved vejede 715 kg, da det var helsæd.

jba

0

Mærkning af heste og mærkningspladser på Fyn

Der tilbydes besigtigelse og mærkning med mikrochip af heste og ponyer i forbindelse med de to følskuer der afholdes på Fyn i august. Dansk Varmblod gør dog opmærksom på at årets følskuer er lukket for publikum grundet COVID-19.

Vinterraps skal etableres rettidigt

De nye krav om øget areal med efterafgrøder, der gælder fra kommende efterår, lægger yderligere pres på landmændene, der går en meget travl august måned i møde. Reglerne sætter blandt andet rapssåningen under pres og gør, at mange landmænd i højere grad har brug for sorter, der er hurtigstartende.

Stor styrbar sprøjte

Den nye Amazone UX6201 vist frem ved arrangement hos O. Søndergaard & Sønner.

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.
Side 1 af 56 (1114 artikler)Prev1234567545556Next