bannerPos

Store nyheder i marken

Ved et arrangement på Hudevad Vestergård demonstrerede Ringe Maskinforretning sit program, heriblandt Claas Axion traktoren med bælter, som sættes i produktion næste år efter et års prøvekørsel blandt andet på Hverringe Gods. Foto: Erik Hansen

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
18-09-2020 07:00
I de seneste uger er flere traktornyheder vist frem ved lokale markdemonstrationer.

Efterårsarbejdet er blevet den travleste tid i landbruget, ikke mindst på grund af de skarpe krav til etablering af efterafgrøder. Både første deadline den 20. august og endnu en frist senest den 7. september var dog i år begunstiget af, at kornhøsten nærmest på rekordtid blev overstået i de første tre uger af august.

Det gav mulighed for et kort »pusterum«, inden det store arbejde med etablering af hvede og rug for alvor nu er i gang. Pusterummet blev udnyttet af flere lokale maskinforretninger til at invitere landmændene til at se nye traktorer og redskaber i aktion ved markdemonstrationer. Blandt nyheder var, som det fremgår af reportagerne her på siden, flere stortraktorer, som for første gang blev vist frem efter deres lancering på efterårets Agritechnica i Hannover.

Arrangementerne, hvor der også var lejlighed til en snak med kollegerne om årets høst og lidt socialt samvær, blev derfor velbesøgt alle steder.

0

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Mange landmænd har en mere bæredygtig virksomhed, end de tror

Ifølge Patriotisk Selskab kan en RISE-analyse give landmændene et overblik over, hvor bæredygtig deres virksomhed faktisk er.

Manden med de gode nødder

Lars Olesen er Danmarks største valnøddeavler. Hans mål er at gøre de sunde nødder til en nicheproduktion med en god indtjening.

New Holland i jysk samarbejde

De to fynske forhandlere, Kragmann og Egebjerg Smedie, har indgået strategisk samarbejde med Lyngfeldt A/S i Hadsten. Det vil styrke virksomhederne og vores kompetencer overfor kunderne, understreger Jesper Kragmann.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Besøg et minivådområde

Fire fynske landmænd inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober.

Kartoffelfabrik er stadig i kog

Med kun 4.000 tilmeldte hektarer undersøger de fynske initiativtagere de sidste muligheder for at etablere en kartoffelmelsfabrik.

Geder skal pleje Svanninge Bakker

Naturstyrelsen vil benytte et større gedehold til at holde græsset, gyvel og den øvrige bevoksning i ave i det unikke naturområde på 80 hektar.

Solrig dag i den økologiske vinterraps

Vejret viste sig fra sin bedste side, da små 20 interesserede var samlet hos Jørgen Schiøttz-Christensen i Skårup, for at blive klogere på dyrkningen af økologisk vinterraps. Og budskabet var de erfarne dyrkere og konsulenter enige om: Et veletableret såbed er første skridt mod en succesfuld økologisk høst af vinterraps.
Side 1 af 61 (1207 artikler)Prev1234567596061Next