bannerPos

Stor styrbar sprøjte

Bommen på den nye Amazone UX 6201 trailersprøjte har højdestyring ned til minimumshøjde på 30 cm med seks distancesensorer. Sprøjten blev vist frem ved en demonstration hos O. Søndergaard & Sønner før sommerferien.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
03-08-2020 09:00
Den nye Amazone UX6201 vist frem ved arrangement hos O. Søndergaard & Sønner.

MASKINER Den nye UX6201-model fra Amazone, som har en tankvolumen på 6.560 liter og medbringer 580 liter skyllevand i separat tank, er styrbar på flere måder. Det fik 25 landmænd fremvist ved et arrangement hos Amazone-forhandler O. Søndergaard & Sønner i Nr. Højrup før sommerferien.

Trailersprøjten er således udstyret med styrbar hjulaksel inkluderet gyrometer, som sikrer, at sprøjten nøje følger plejesporet – selv ved kørsel på sidehæld.

Endvidere er Isobus kommunikation mellem sprøjten og traktorterminal, således traktorføreren fra førersædet kan betjene sprøjtens mange funktioner. 

Comfort-pakke

Ved arrangement den 19. juni blev det også fremhævet, at de to stempelmembranpumper har sugekapacitet op til 700 liter pr. minut med injektor. Desuden er sprøjten udstyret med hydraulisk rentvandspumpe, som yder 160 liter pr. minut ved direkte fyldning af rentvandsbeholderen.

Sprøjten er desuden udstyret med ComfortPakke Plus. På touchskærmen foretages automatisk ventilindstilling, og samtidig vises væskeflowsretningen på skærmen, så piloten trygt kan følge væskeretningen. Ved brug af præparatfylderen ledes automatisk en del af sugevandet her forbi. Efter endt brug af præparatfylderen vaskes og suges denne automatisk tom.

ComfortPakke Plus har et 31-punkts vaskeprogram, blandt andet med indvendig overbrusning for minimering af eventuel skumdannelse og fyldestop i forbindelse med brug af præparatfylder, så alle midler er tilsat, inden ønskes fyldemængde er opnået. 

Seks bomsensorer

Super L-bommen på det viste sprøjte var 36 meter - med Flex-foldning og Contour-Control. De seks distancesensorer sikrer korrekt højdestyring af bommen – både over og under vandret. Den automatiske SwingStop kontrollerer bommens frem- og bagud rettede bevægelser og sikrer, at der ikke sker over- og underdosering som følge af bomsvingninger.

Med øget parallelogram i forhold til tidligere Amazone-modeller, er bommens minimumshøjden nu nede på 30 cm, hvormed 25 cm dyseafstand tilskriver flere sprøjtetimer og mindre vindafdrift.

Trailersprøjten blev ved demonstrationen naturligvis trukket af en Deutz-Fahr, som O. Søndergaard & Sønner også er forhandler af. Det drejede sig om en Deutz-Fahr 6175 TTV med gps-styring, og hvor i-monitoren i førerkabinen som noget nyt nu er mulig at fjernstyre via opkobling til teknikere.

eh

0

Magnum ved motorvejen på Vestfyn

Flemløse Maskinforretning præsterede den nye opdaterede Case IH Magnum og en række redskaber ved et tilløbsstykke på et markareal langs motorvejen på Vestfyn.

Store nyheder i marken

I de seneste uger er flere traktornyheder vist frem ved lokale markdemonstrationer.

John Deere med fire bælter

Også John Deere har på det seneste været i marken med nyheder. Det foregik ved et arrangement ved Fredericia.

Claas på bælter

Bælter fra mejetærskere gør stortraktor smal og mere komfortabel. Ringe Maskinforretning viste for første gang Agritechnica-nyheden frem ved demonstration på Hudevad Vestergård.

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Frøforsøg for mere vildt og biodiversitet

Velas ser gode resultater af forsøg med frøblandinger skræddersyet til at trække insekter og markvildt til bedriften.

Det er stadig spændende at være landmand

Ifølge L&F’s seneste undersøgelse bliver landbrugets omdømme i det danske samfund stadig bedre. Det fastslog Ib W. Jensen i sin sidste beretning som formand for Fyns Familielandbrug, hvor vandløb, miljø og klima var centrale emner.

Udenlandske juletræskøbere måtte blive hjemme

Besøgstallet var på grund af coronaen halveret ved årets messe i Langesøskoven.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.
Side 1 af 59 (1170 artikler)Prev1234567575859Next