bannerPos

Stor græskaravane tager på Danmarksturné

MI og Kuhn tager på stor græskaravane med alt det nye udstyr. Demonstrationerne foregår i Åbybro, Them, Grindsted, Aabenraa, Tommerup og på Midtsjælland. Tilmelding på mi.dk.

Tekst og foto: Per Jørgensen

Journalist
25-05-2020 11:02
De orange græsmaskiner fra Kuhn kommer i juni forbi flere danske byer spredt over hele landet.

De orange græsmaskiner fra Kuhn tager på Danmarksturné i juni måned. Her demonstrerer de deres færdigheder udi alt fra skårlægning til indpakning. Maskinerne i demokaravanen henvender sig primært til maskinstationer og større landbrug samt landmænd som laver wrapensilage/hø 

Kuhn lægger vejen forbi Åbybro, Them, Grindsted, Aabenraa, Tommerup og Midtsjælland.

- Demokaravanen består af fire enheder, et trippelskårlæggersæt, en pickuprive, en vender og en kombipresser med indpakker. De største trækplastre bliver den populærere pickuprive og den topmoderne presser. Pickupriven er en eksklusiv rive, som skånsomt og effektivt løfter græsset op, og som med de to bånd giver mulighed for fleksibel skårplacering. Det er op til chaufføren om, der skal laves centerskår, sideskår til en eller begge sider eller side- og centerskår skal kombineres. Med denne rive opnår du færre sten og urenheder i foderet, hvilket i sidste ende er vigtige egenskaber, når der ønskes en høj foderkvalitet, siger Robert Vemmelund, produktchef hos MI, og fortsætter:

 - På kombipresseren med filmbinding, 3D og Intelliwrap spares som minimum 30 procent på omkostningerne til film på grund af Kuhns unikke filmbindingssystem, forklarer produktchefen.

Trippel skårlæggersæt med valse-crimper

Han forklarer, at man har oplevet en stigende efterspørgsel på valsecrimper, og har derfor valgt at medbringe et trippelskårlæggersæt, hvor fronten er monteret med netop valsecrimper.

- Vi giver derved kunderne mulighed for at se resultatet af skårlægningen, inden de investerer i denne type crimper. Den bagerste del er monteret med standard crimper med stålfingre, så der vil være mulighed for at se begge type crimper,siger Robert Vemmelund.

Det danske vejr er ikke altid til at regne med, og derfor er datoerne for roadshowet fleksible. I første omgang er der fastlagt uger til de enkle områder. Interesserede kunder kan derfor enten tilmelde sig en SMS-service eller følge med på MI’s Facebookside for at blive opdateret om de endelige datoer og lokationer.

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.

Hvem kan løse problemet med krybestrøm?

- Det er ikke holdbart at enkelte besætninger spredt over landet skal stå med sådanne problemer uden der løbende sker en udvikling i opklaringsarbejdet. Vi må appellere til at de berørte myndigheder tager dette mere seriøst op. To LVK-dyrlæger opfordrer til handling og søger hjælp til afdækning af problemer med krybestrøm i en jysk besætning.
Side 1 af 55 (1092 artikler)Prev1234567535455Next