bannerPos

Større kapacitet på kartoffeloptager

Fire-rækket selvkørende Grimme optager, model Varitron 470 med syv tons nonstop tank.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
26-02-2020 12:47
Grimme Varitron selvkørende kartoffelmaskiner fås nu med 435 og 460 hk 6-cylindret Mercedes-Benz motor.

KARTOFFELMASKINER Til 2020-sæsonen får den fire-rækkede, selvkørende Grimme Varitron 470 kartoffeloptager med larvefodstræk og Varitron 470 Platinum Terra Trac flere forskellige opgraderinger.

Blandt andet har modellerne nu henholdsvis en 435 og 470 hestes 6-cylindret Mercedes motor.

Fra 2020 anvendes et smøresystem til tankkæden som standard. Smøresystemet giver en længere holdbarhed på tankkæden såvel som mere komfort for brugeren, da den manuelle smøring af kæden bortfalder.

Til en rolig og behagelig arbejdsplads fås nu en ny Premium Komfort Kabine med optimeret lydisolering som ekstraudstyr. En yderligere stigning i komforten opnås med det nye Premium-førersæde.

Som standard er alle Grimme selvkørende optagere udstyret med en telemetrienhed, så en forbindelse med slutkundeportalen myGrimme er mulig.

Varitron-serien produceres på fabrikken, som blev opført i 2011 i Niedersachsenpark, med supermoderne produktionsmetoder.

eh

0

Vent med at tegne lange mineralkontrakter

En lukning af den kinesiske mineralproduktion har medført prisstigninger på mineraler på op til 20 procent siden januar. Derfor skal der kun tegnes korte kontrakter nu, lyder rådet fra Jonas Bøge Breinholt, svinekonsulent hos Velas.

Store varmeforskelle kan give udfordringer i stalden

Maj måneds varme dage og kolde nætter er en udfordring for staldenes ventilationsanlæg. Det koster både på dyrenes produktionstal og sundheden, lyder det fra svinekonsulent, der opfordrer til at få tjekket staldenes luftstrømme netop nu.

Stærke køer på Dyregård

Endnu en jerseyko i besætningen hos Anders Nielsen i Gelsted er blevet hædret for en livsydelse på over 10.000 kg værdistof.

Stor græskaravane tager på Danmarksturné

De orange græsmaskiner fra Kuhn kommer i juni forbi flere danske byer spredt over hele landet.

- Vi skal også dyrke landbruget her

Tidligere i år fik Sparekassen Sjælland-Fyn ny landbrugschef. Peter Jørgensen har en fortid som markedschef hos VKST. Og det giver klare fordele for bankens landbrugskunder, mener han.

Høst solens stråler og få 15.000 kroner pr. hektar

Solceller er en ny »afgrøde«, som kan give landmanden et solidt dækningsbidrag.

Personlig relation prioriteres højt

I over 20 år har minkavler Thomas Beck haft alle sine forsikringer i Lokal Forsikring med landbrugsassurandør Christian Bang som tæt samarbejdspartner.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.
Side 1 af 52 (1030 artikler)Prev1234567505152Next