bannerPos

Seks Claas kører i marken

Seks forskellige Claas traktorer demonstreres og kan prøvekøres ved demonstrationen i Tarup torsdag, som Ringe Maskinforretning arrangerer.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
04-09-2020 09:00
Torsdag afvikler Ringe Maskinforretning traktordemonstration i Tarup ved Sdr. Nærå.

MASKINER Her inden efterårsarbejdet for alvor går i gang, er der rig lejlighed til at se nye traktorer og redskaber i deres rette element. Blandt de lokale maskinforretninger, som arrangerer en sådan demonstration, er Ringe Maskinforretning.

Den finder sted torsdag den 10. september fra klokken 10 til 17 på adressen, Skovløkkevej 8, Tarup ved Sdr. Nærå.

Her er der fokus på maskinforretningens forhandling af Claas traktorer, som vises og kan prøvekøres med redskaber fra forretningens portefølje. 

Seks modeller

Ikke mindre end seks forskellige Claas-modeller kommer i aktion. Fra den store ende er det Claas Axion 960 TT med 449 hestekræfter og med bælter i stedet for baghjul.

- De aflange bælter er en videreudvikling af bælterne fra mejetærskere. Det giver en stor bæreflade og en kun tre meter bred traktor, som dermed kan færdes langt bedre på de mange smalle veje ude på landet, påpeger sælger Søren K. Bollesen forud for torsdagens arrangement.

Desuden vises blandt andet en Claas Axion 870 med dæktryksregulering og i den mindre ende en Claas Arion 530 CIS+ med frontlæsser.

Alle er velkommen ved Claas-demonstrationen, som vil foregå efter Covid 19-foreskrifterne.

- Der bliver ingen decideret produktgennemgang på et bestemt tidspunkt, men hele dagen vil der være produktspecialister til rådighed på demonstrationsarealet, nævner Søren K. Bollesen.

0

Dyhr får JCB

Maskinforretningen i Gudbjerg har fået forhandlingen af de velanskrevne engelske teleskoplæssere og gummigeder.

- Nu vil vi til bunds i vandmiljøet

Seges-rapporter om tilstanden i Odense Fjord, Nakkebølle Fjord og Holckenhavn Fjord vil være vigtig dokumentation for landbruget over for politikere og kommunerne ved kommende miljøindsatser, understreger formand Torben L. Povlsen.

Farfars traktor i felten

Lars Jørgensen fra Frøbjerg var blandt de over 80 deltagere ved pløjedagen på Brobygaard, hvor han kørte med en 17 hestes traktor, som han fik som 9-årig af sin farfar.

Magnum ved motorvejen på Vestfyn

Flemløse Maskinforretning præsterede den nye opdaterede Case IH Magnum og en række redskaber ved et tilløbsstykke på et markareal langs motorvejen på Vestfyn.

Store nyheder i marken

I de seneste uger er flere traktornyheder vist frem ved lokale markdemonstrationer.

John Deere med fire bælter

Også John Deere har på det seneste været i marken med nyheder. Det foregik ved et arrangement ved Fredericia.

Claas på bælter

Bælter fra mejetærskere gør stortraktor smal og mere komfortabel. Ringe Maskinforretning viste for første gang Agritechnica-nyheden frem ved demonstration på Hudevad Vestergård.

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Frøforsøg for mere vildt og biodiversitet

Velas ser gode resultater af forsøg med frøblandinger skræddersyet til at trække insekter og markvildt til bedriften.
Side 1 af 59 (1174 artikler)Prev1234567575859Next