bannerPos

På Mosegaard læsser Schäffer

Det er i år 19 år siden, at den første Schäffer teleskoplæsser kom til Mosegaard i Haare. For nylig kunne Lars Søndergaard, O. Søndergaard & Sønner, overdrage den sjette teleskoplæsser til mælkeproducent Søren Hvelplund. Denne gang en model 9660, som er den hidtil største model som Schäffer-fabrikken i Tyskland producerer. Foto: O. Søndergaard & Sønner

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
04-05-2019 08:00
O. Søndergaard & Sønner startede med forhandlingen af Schäffer i 1998. De seks af maskinerne er teleskoplæssere solgt til Mosegaard i Haare.

På Mosegaard i Haare, hvor RDM-besætningen i dag består af omkring 300 årskøer, har man over de sidste 19 år købt hele seks Schäffer teleskoplæssere.

Den første teleskoplæsser kom til gården i år 2000. Det var en Schäffer 550T med en 60 hk motor. To år senere blev der investeret i en 570T nu på 70 hk, og igen to år senere blev det en 870T på 86 hk.

- Så kom vi frem til 2006, hvor Schäffer kom med en ny model 900T på 102 hk, fortæller Lars Søndergaard, O. Søndergaard & Sønner i Nr. Højrup, der står bag handlerne med kvægbedriften i Haare.

Største model

De første fire maskiner blev solgt til gårdejer Steffen Hvelplund. Siden er det sønnen Søren Hvelplund, der med generationsskiftet i 2007 ikke alene har overtaget bedriften, men også fortsætter traditionen med Schäffer i maskinparken.

I 2011 var det dermed Søren Hvelplund, der investerede i en Schäffer teleskoplæsser 9330T, som nu var nået op på 130 hk effekt.

Senest ankommet til Mosegaard er den hidtil største model, som Schäffer-fabrikken i Tyskland overhovedet har produceret. 9660-læsseren er på 160 hk. Den vejer 14 ton og kan løfte 5500 kilo.

 

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Dyrskuechefen til Lundsgaard

Alex Nielsen er blevet ansat som eventchef for Anexet på godset ved Kerteminde.

Stougaard vil holde regeringen op på klimaløfter

Halmbranchen glæder sig over en klimaambitiøs regering. Men nu skal der handling bag ordene, mener Danske Halmleverandører.

Køng-landmand styrer sin risiko med succes

Hans Raahauge har gode erfaringer med DLG’s risikostyringsværktøj Risk Management.

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.

Dyrskuechef har søgt nye muligheder

Siden oktober 2018 har Alex Nielsen stået i spidsen for Danmarks ældste dyrskue. Han har nu efter flere overvejelser valgt at søge nye veje og fratræder derfor stillingen som dyrskuechef.

Direktør fik syn for skoven

Fra en karriere i byggebranchen har Lars Muldbak tilpasset organisationen og intensiveret fremtidssikringen af Skovdyrkerne Øerne.

Begrænsningens kunst ved skovrejsning

- Vi er midt i en ansøgningsperiode for tilskud til privat skovrejsning, og mange spændende projekter er på tegnebrættet, lyder det fra skovrider Thomas Ravn, der har gode råd til, hvordan skovrejsningsprojekter kommer vellykket fra start og bliver til bæredygtig skov og ikke krat.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 34 (662 artikler)Prev1234567323334Next