bannerPos

På Mosegaard læsser Schäffer

Det er i år 19 år siden, at den første Schäffer teleskoplæsser kom til Mosegaard i Haare. For nylig kunne Lars Søndergaard, O. Søndergaard & Sønner, overdrage den sjette teleskoplæsser til mælkeproducent Søren Hvelplund. Denne gang en model 9660, som er den hidtil største model som Schäffer-fabrikken i Tyskland producerer. Foto: O. Søndergaard & Sønner

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
04-05-2019 08:00
O. Søndergaard & Sønner startede med forhandlingen af Schäffer i 1998. De seks af maskinerne er teleskoplæssere solgt til Mosegaard i Haare.

På Mosegaard i Haare, hvor RDM-besætningen i dag består af omkring 300 årskøer, har man over de sidste 19 år købt hele seks Schäffer teleskoplæssere.

Den første teleskoplæsser kom til gården i år 2000. Det var en Schäffer 550T med en 60 hk motor. To år senere blev der investeret i en 570T nu på 70 hk, og igen to år senere blev det en 870T på 86 hk.

- Så kom vi frem til 2006, hvor Schäffer kom med en ny model 900T på 102 hk, fortæller Lars Søndergaard, O. Søndergaard & Sønner i Nr. Højrup, der står bag handlerne med kvægbedriften i Haare.

Største model

De første fire maskiner blev solgt til gårdejer Steffen Hvelplund. Siden er det sønnen Søren Hvelplund, der med generationsskiftet i 2007 ikke alene har overtaget bedriften, men også fortsætter traditionen med Schäffer i maskinparken.

I 2011 var det dermed Søren Hvelplund, der investerede i en Schäffer teleskoplæsser 9330T, som nu var nået op på 130 hk effekt.

Senest ankommet til Mosegaard er den hidtil største model, som Schäffer-fabrikken i Tyskland overhovedet har produceret. 9660-læsseren er på 160 hk. Den vejer 14 ton og kan løfte 5500 kilo.

 

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next