bannerPos

På Mosegaard læsser Schäffer

Det er i år 19 år siden, at den første Schäffer teleskoplæsser kom til Mosegaard i Haare. For nylig kunne Lars Søndergaard, O. Søndergaard & Sønner, overdrage den sjette teleskoplæsser til mælkeproducent Søren Hvelplund. Denne gang en model 9660, som er den hidtil største model som Schäffer-fabrikken i Tyskland producerer. Foto: O. Søndergaard & Sønner

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
04-05-2019 08:00
O. Søndergaard & Sønner startede med forhandlingen af Schäffer i 1998. De seks af maskinerne er teleskoplæssere solgt til Mosegaard i Haare.

På Mosegaard i Haare, hvor RDM-besætningen i dag består af omkring 300 årskøer, har man over de sidste 19 år købt hele seks Schäffer teleskoplæssere.

Den første teleskoplæsser kom til gården i år 2000. Det var en Schäffer 550T med en 60 hk motor. To år senere blev der investeret i en 570T nu på 70 hk, og igen to år senere blev det en 870T på 86 hk.

- Så kom vi frem til 2006, hvor Schäffer kom med en ny model 900T på 102 hk, fortæller Lars Søndergaard, O. Søndergaard & Sønner i Nr. Højrup, der står bag handlerne med kvægbedriften i Haare.

Største model

De første fire maskiner blev solgt til gårdejer Steffen Hvelplund. Siden er det sønnen Søren Hvelplund, der med generationsskiftet i 2007 ikke alene har overtaget bedriften, men også fortsætter traditionen med Schäffer i maskinparken.

I 2011 var det dermed Søren Hvelplund, der investerede i en Schäffer teleskoplæsser 9330T, som nu var nået op på 130 hk effekt.

Senest ankommet til Mosegaard er den hidtil største model, som Schäffer-fabrikken i Tyskland overhovedet har produceret. 9660-læsseren er på 160 hk. Den vejer 14 ton og kan løfte 5500 kilo.

 

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.
Side 1 af 55 (1093 artikler)Prev1234567535455Next