bannerPos

Minilæssere er til stor hjælp på byggepladsen

Salgskonsulent Michael Hansen viser her den populære Giant 452T X-tra minilæsser med lav egenvægt og høj løftekraft frem foran John Madsen A/S i Tommerup. Med dens egenvægt på kun 2.700 kg kan den flyttes på en trailer. Han fremhæver også den brede dækmontering, som gør den effektiv og stabil under alle forhold på byggepladser og ved anlægsopgaver.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
01-10-2018 08:00
John Madsen A/S har markant efterspørgsel på Giant minilæsserne til et væld af opgaver.

Førhen var det trillebøren, så kom de små »Bobcat«-læssere sammen med gamle traktorer med frontlæsser eller måske påbygget en byggelift. I dag er det knækstyrede minilæssere, som klarer de tunge løft og flytning af materialerne.

Sådan beskriver salgskonsulent Michael Hansen fra John Madsen A/S udviklingen på byggepladserne, hvor minilæsserne er blevet uundværlige for byggefirmaer, håndværkere, entreprenører og anlægsfolk.

Men også i landbruget, industrivirksomheder, efterskoler, tækkefolk, vognmænd og mange øvrige brancher benytter sig af de handy maskiner med stor kapacitet, lyder det fra salgskonsulenten, da han remser bredden af kundegrupperne op for maskinforretningens forhandling af Giant læsserprogrammet.

35 modeller

- Lige siden vi fik forhandlingen på hele Fyn i 2005, har vi solgt rigtig mange Giant-maskiner. Programmet indeholder ikke mindre end 35 forskellige modeller, i størrelser fra 750 kg og op til seks tons maskiner, fortæller Michael Hansen, og viser den mest populære maskine til entreprenører og håndværkere frem.

Det er Giant 452T X-tra minilæsseren, som kun vejer 2.700 kg, og som derfor kan transporteres hurtigt og nemt rundt til byggepladserne og opgaverne på en trailer, eller på landevejen med op til 28 kilometer i timen på dens store brede dækmontering.

- Trods dens lave egenvægt kan den løfte op til 2.000 kg på gaflerne eller i skovlen, hvilket gør den meget attraktiv, og på bedste måde lever op til at være en gigantisk myre (»Ant« er det engelske ord for myre, red.).

Læs mere om minilæsserne og den fynske maskinforretning i denne uges tema om entreprenøropgaver i LandbrugFyn

 

Besøg i Odense tæt ved sidste års tal

43.459 besøgte Det Fynske Dyrskue, trods det elendige vejr lørdag.

Halm er fremtiden

Der er masser af nye muligheder for udnyttelse af halm som miljø- og klimavenlig råvare til blandt andet energi. Det er emnet for et arrangement, som Danske Halmleverandører indbyder alle interesserede til hos Heden Maskinforretning på torsdag.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Spirende fynsk kartoffelprojekt

Et år efter offentliggørelsen af planerne om en kartoffelmelsfabrik ser bestyrelsesformand Lau Hvid Hansen optimistisk på realiseringen af muligheden for, at fynske landmænd kan føje denne specialafgrøde til markplanen.

Præmieliste for kødkvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle kødkvæg blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

Præmieliste for malkekvæg på Det Fynske Dyrskue

Se her, hvor alle malkekøer blev bedømt af dommerne på førstedagen. Dyrskuet i Odense fortsætter i dag og i morgen.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.
Side 1 af 30 (600 artikler)Prev1234567282930Next