bannerPos

Miljørigtig rensning af partikelfiltre

Et diesel-partikelfilter efter rensning hos Filterbrænder.dk i Brylle.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
15-06-2020 08:00
Fliterbrænder.dk i Brylle har anlæg til rensning af alle former for partikelfiltre og katalysatorer.

Et stoppet partikelfilter øger brændstofforbruget, nedsætter trækkraften og er dårligt for såvel økonomi som miljø. Det gælder for både lastbiler, person- og varevogne, trucks og landbrugskøretøjer.

Med et nyt Munch anlæg tilbyder AH Smede & Maskinfabrik i Brylle nu rensning af diesel partikelfiltre. Det sker i afdelingen Filterbrænder.dk.

Miljøvenligt rensningsanlæg

Munch-anlægget består af tre maskiner. I den første maskine udføres en flowtest både før og efter rensningen. En anden maskine afblæser filtret, og i den sidste maskine brændes sodpartiklerne ud af filtrene. Alt foregår uden vand, kun med varm luft – altså meget miljøvenligt.

- Vi har døgnvagt, og vi henter og bringer det afmonterede filter gratis for levnedsmiddelvirksomheder, som ligger inden for en radius af en halv times kørsel. Det samme gælder for lastvognsfirmaer, fortæller indehaver Arne Hansen.

- For vare- og personbiler skal partikelfilteret skæres op, renses og derefter svejses sammen igen, og her er vi stærke, fordi vi også kan svejse her på stedet. Andre skal til ekstern samarbejdspartner for at få svejsearbejdet udført. Hos os spares altså tid, påpeger indehaveren, der oplyser, at virksomheden i Brylle kan rense og svejse et filter og levere det tilbage efter cirka fem-seks timer.

Partikelfilteret bliver flowtestet før og efter rensning og leveres tilbage med en testrapport. Er filteret i god stand, er det så godt som nyt efter renseprocessen. Hele proceduren er miljøvenlig. Der bruges kun varm luft, hverken vand eller kemikalier - og sodpartiklerne opsamles i et lukket system i en bakke, som sendes til forbrænding.

- Det er synsstederne, der kontrollerer, om filtrene lever op til miljøkravene. Men egentlig bør de også kontrolleres i forbindelse med razziaer – det er jo ikke godt nok at lade vognen syne med filtre, der er sat på til lejligheden, siger Arne Hansen med et skævt smil. 

Miljøkrav skaber efterspørgsel

Filterbrænder.dk renser også SCR katalysatorer, som især findes på ældre lastvogne, vare- og personbiler, landbrugsmaskiner, og entreprenørmaskiner.

- På grund af miljøkravene, så vi tror absolut på, at der er et marked for os her på Fyn og i Trekantområdet, siger Arne Hansen.

0

Mærkning af heste og mærkningspladser på Fyn

Der tilbydes besigtigelse og mærkning med mikrochip af heste og ponyer i forbindelse med de to følskuer der afholdes på Fyn i august. Dansk Varmblod gør dog opmærksom på at årets følskuer er lukket for publikum grundet COVID-19.

Vinterraps skal etableres rettidigt

De nye krav om øget areal med efterafgrøder, der gælder fra kommende efterår, lægger yderligere pres på landmændene, der går en meget travl august måned i møde. Reglerne sætter blandt andet rapssåningen under pres og gør, at mange landmænd i højere grad har brug for sorter, der er hurtigstartende.

Stor styrbar sprøjte

Den nye Amazone UX6201 vist frem ved arrangement hos O. Søndergaard & Sønner.

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.
Side 1 af 56 (1114 artikler)Prev1234567545556Next