bannerPos

Mekaniske Multiva maskiner

Multiva Cerex kombisåmaskinerne lanceres i en 3 og 4 meters udgave.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
04-06-2019 08:00
De nye Cerex 3- og 4 meters kombisåmaskiner er udviklet til brug i dyrkningssystemer, hvor jorden bearbejdes før såning.

Multiva er klar med en ny kombisåmaskine, model Cerex, som er udviklet til såning i bearbejdet jord. Avancerede såskær sikrer en præcis udsåning og det bedste udgangspunkt for den efterfølgende fremspiring.

På Multiva Cerex udsås gødning og udsæd i samme såskær. Gødning og udsæd placeres separat igennem særskilte sårør, men i samme dobbelte skiveskær. Gødning føres til bunden af sårillen i den foreste del af såskæret, udsæden føres til sårillen i den bagerste del af såskæret. Gødning og udsæd placeres nær hinanden, hvilket sikrer planten en optimal adgang til næringsstoffer på et tidligt stadie, med minimal risiko for svidningsskader. Det efterfølgende trykhjul sikrer lukning af sårillen samt en god pakning af jorden for at sikre en god frø-til-jord kontakt og vandforsyning.

Skærtrykket på Multiva Cerex justeres hydraulisk under kørsel. Maksimalt skærtryk er 80 kg/såskær, hvilket er rigeligt i bearbejdet jord, da den store disc diameter og de selvskærpende skær sikrer en god jordsøgning.

Cerex-modellen i 3 meter udgaven har et tankindehold på 3500 liter, hvorimod 4 meter maskinen kan lastes med 4800 liter. Tanken indeholder en skillevæg som kan flyttes alt efter ønske.

Cerex er udstyret med en gennemtestet mekanisk drivlinje og et nyskabende drev direkte på de store transporthjul.

Gylle kræver præcision

Det er tid for såning af raps. Det betyder blandt andet travlhed med nedfældning af gylle, inden rapsen skal sås. Derfor er Skovsgårde Maskinstations nye avancerede Vredo gyllenedfælder i fuldt sving i denne tid.

Friske rabarber og porrer til københavnerne

- Det er lokalproducerede råvarer og den gode historie, der tæller. Ikke nødvendigvis prisen, konstaterer Bjarne Nielsen, der i mange år har levet godt af tre hektar med hver af de to specialafgrøder på sin sandjord i Vester Kærby.

Altid nyeste model på Nordskov

Gennem generationer har seneste model af den danskudviklede mejetærsker høstet afgrøderne på den midtfynske bedrift. Til denne sæson er indkøbt det første eksemplar af MF Ideal 7-modellen, som er skabt på Agco’s udviklingscenter i Randers, men produceres i Italien.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Dyrskuechefen til Lundsgaard

Alex Nielsen er blevet ansat som eventchef for Anexet på godset ved Kerteminde.

Stougaard vil holde regeringen op på klimaløfter

Halmbranchen glæder sig over en klimaambitiøs regering. Men nu skal der handling bag ordene, mener Danske Halmleverandører.

Køng-landmand styrer sin risiko med succes

Hans Raahauge har gode erfaringer med DLG’s risikostyringsværktøj Risk Management.

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.
Side 1 af 34 (667 artikler)Prev1234567323334Next