bannerPos

Mekaniske Multiva maskiner

Multiva Cerex kombisåmaskinerne lanceres i en 3 og 4 meters udgave.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
04-06-2019 08:00
De nye Cerex 3- og 4 meters kombisåmaskiner er udviklet til brug i dyrkningssystemer, hvor jorden bearbejdes før såning.

Multiva er klar med en ny kombisåmaskine, model Cerex, som er udviklet til såning i bearbejdet jord. Avancerede såskær sikrer en præcis udsåning og det bedste udgangspunkt for den efterfølgende fremspiring.

På Multiva Cerex udsås gødning og udsæd i samme såskær. Gødning og udsæd placeres separat igennem særskilte sårør, men i samme dobbelte skiveskær. Gødning føres til bunden af sårillen i den foreste del af såskæret, udsæden føres til sårillen i den bagerste del af såskæret. Gødning og udsæd placeres nær hinanden, hvilket sikrer planten en optimal adgang til næringsstoffer på et tidligt stadie, med minimal risiko for svidningsskader. Det efterfølgende trykhjul sikrer lukning af sårillen samt en god pakning af jorden for at sikre en god frø-til-jord kontakt og vandforsyning.

Skærtrykket på Multiva Cerex justeres hydraulisk under kørsel. Maksimalt skærtryk er 80 kg/såskær, hvilket er rigeligt i bearbejdet jord, da den store disc diameter og de selvskærpende skær sikrer en god jordsøgning.

Cerex-modellen i 3 meter udgaven har et tankindehold på 3500 liter, hvorimod 4 meter maskinen kan lastes med 4800 liter. Tanken indeholder en skillevæg som kan flyttes alt efter ønske.

Cerex er udstyret med en gennemtestet mekanisk drivlinje og et nyskabende drev direkte på de store transporthjul.

Kokkenborg hædret for arbejdsmiljøet

Rosetavler, struktur og tydelig ledelse. Det er vigtige redskaber, som har gjort svineproduktionen Kokkenborg ved Kirkeby til vinder af Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2019.

Maskinfokus i Tyskland

I den forgangne uge har tusindvis af danske landmænd i Hannover for at hente inspiration på maskinfronten.

- Hver enkelt landmand skal vågne op

- Det her er 25 gange værre end randzonerne, lød det på grundvandsmødet i Vissenbjerg, hvor indsatsplanerne omkring drikkevandsboringer blev forelagt og debatteret.

Flis eller halm?

På Hvidkilde er man ikke enige med halmformand Hans Stougaard, der hellere ser halm frem for træflis til energi.

Det startede med en rygeost

Løgismose Mejeri producerer en lang række mejeriprodukter, men den fynske specialitet lagde fundamentet under virksomheden.

Slidstærkt staldgulv med ny type belægning

Højere syreresistens og slidstyrke er blot nogle af fordelene ved den nye type gulvbelægning, der nu også er blandt de produkter, som Schmidt Coating anvender hos deres kunder.

Gårdbiogasanlæg bidrager til CO2-neutralt kvægbrug

Det batter tungt i klimaregnskabet for det økologiske kvægbrug, Kroghsminde, at et biogasanlæg laver strøm og afgasset gødning af gyllen fra bedriften selv og fire naboer.

- Udfordringer skal til åben diskussion

Der var vilje til smidigere sagsbehandling og en løsning på kreditudfordringer for LAG-midlerne, da erhvervsminister Simon Kollerup (S) gæstede landsbytopmøde

Nye muligheder med ny Lawsonia-vaccine

MSD Animal Health lancerer nu en intramuskulær Lawsonia-vaccine, der giver mulighed for et fleksibelt og arbejdsbesparende vaccinationsprogram.

Novana-rapport bekymrer miljøminister

Nye tal fra årets NOVANA-rapport viser, at kvælstofudledning er på samme niveau som tidligere. Derudover er der flere fund af sprøjtemidler i drikkevand og grundvand.
Side 1 af 39 (780 artikler)Prev1234567373839Next