bannerPos

Mekaniske Multiva maskiner

Multiva Cerex kombisåmaskinerne lanceres i en 3 og 4 meters udgave.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
04-06-2019 08:00
De nye Cerex 3- og 4 meters kombisåmaskiner er udviklet til brug i dyrkningssystemer, hvor jorden bearbejdes før såning.

Multiva er klar med en ny kombisåmaskine, model Cerex, som er udviklet til såning i bearbejdet jord. Avancerede såskær sikrer en præcis udsåning og det bedste udgangspunkt for den efterfølgende fremspiring.

På Multiva Cerex udsås gødning og udsæd i samme såskær. Gødning og udsæd placeres separat igennem særskilte sårør, men i samme dobbelte skiveskær. Gødning føres til bunden af sårillen i den foreste del af såskæret, udsæden føres til sårillen i den bagerste del af såskæret. Gødning og udsæd placeres nær hinanden, hvilket sikrer planten en optimal adgang til næringsstoffer på et tidligt stadie, med minimal risiko for svidningsskader. Det efterfølgende trykhjul sikrer lukning af sårillen samt en god pakning af jorden for at sikre en god frø-til-jord kontakt og vandforsyning.

Skærtrykket på Multiva Cerex justeres hydraulisk under kørsel. Maksimalt skærtryk er 80 kg/såskær, hvilket er rigeligt i bearbejdet jord, da den store disc diameter og de selvskærpende skær sikrer en god jordsøgning.

Cerex-modellen i 3 meter udgaven har et tankindehold på 3500 liter, hvorimod 4 meter maskinen kan lastes med 4800 liter. Tanken indeholder en skillevæg som kan flyttes alt efter ønske.

Cerex er udstyret med en gennemtestet mekanisk drivlinje og et nyskabende drev direkte på de store transporthjul.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next