bannerPos

Maskininvestering med fokus på protein

- Måden hvorpå specielt stænglerne i rødkløveren er brudt og flækket uden tab af blade imponerer, udtaler Christian Therkildsen.
01-07-2020 13:33

Raunhøj Dairy nær Hjortshøj mellem Randers og Aarhus har investeret i et skårlæggersæt med valsecrimper på frontskårlæggeren.

Raunhøj Dairy nær Hjortshøj mellem Randers og Aarhus har i bedriftens maskinstrategi fokuseret på at begrænse tab af proteinrigt bladmateriale under ensilering.

Bedriften har derfor investeret i et skårlæggersæt med valsecrimper på frontskårlæggeren. Valsecrimperen giver effektiv tørring ved at bryde vokslaget på planterne samtidig med, at den flækker stænglerne uden at slå bladene af planterne. I kløver og lucerne er dette særdeles fordelagtigt. Ligeledes kan denne type crimper også benyttes til skårlægning af helsæd, da der ikke er fare for tab af aks og bælge i eksempelvis korn og ærter.

For 23 år siden i 1997 producerede Pöttinger den første valsecrimper, som den østrigske producent af græsmaskiner har megen erfaring med.

Valsecrimperen består af to spiralformede modroterende gummivalser, hvor valserne er af meget slidstærkt polyuretan, og derfor modstandsdygtig overfor slid. Bredden på crimperen har afgørende betydning, da denne er i fuld bredde af knivbjælken.

Dette resulterer i, at der føres en mængde i gennem crimperen, hvor der er god kontakt mellem afgrøder og valser. Begge valser er trukket via en tandrem, hvor øverste valse er monteret længst fremme. Dette giver aggressivitet og sikrer perfekt flow uden risiko for blokering.

- Vi oplever stigende efterspørgsel på valsecrimper konceptet, hvilket også går i hånd med den store udbredelse af vores CrossFlow systemet de senere år, siger Lars Andreasen, der er salgschef og ansvarlig for det danske marked.

Økologisk bedrift med 370 årskøer

I fællesskab med faderen driver Christian Therkildsen, Raunhøj Dairy I/S. Ideen med at investere i skårlæggeren med valsecrimper stammer fra et ophold i USA, hvor Christian fik erfaring med konceptet, der er meget udbredt på de breddegrader.

- Måden hvorpå specielt stænglerne i rødkløveren er brudt og flækket uden tab af blade imponerer, udtaler Christian Therkildsen og fortsætter:

- Dette vil på ingen måde være muligt med en traditionel fingercrimper. Den bagmonterede skårlægger er en Novacat A10 CF uden crimper, men med snegle til skårsammenlægning og bredspredning, hvilket vi har valgt ud fra strategien om at værne om den proteinholdige bladmasse. Vi får også en fordel, når der skal ensileres helsæd, hvor vi ikke har behovet for at ændre noget på skårlæggersættet, da valsecrimperen skåner aks og bælge i korn og ærter, slutter Christian Therkildsen.

pj

0

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.

Coronakrisen slår hårdest til i landdistrikterne

Der er brug for en langsigtet plan, mener Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug og Fødevarer, som er kommet med et udspil.

Resultat af forsøg med no-till skal nu vise sig i høsten på Nordlangeland

Ulrik Bremholm på Nordlangeland nåede at høste en god portion af sin vinterbyg, inden regnen satte ind. I år har han eksperimenteret med no-till på en femtedel af bedriften, så det er spændende at se, hvad udbyttemålerne viser.

Overarbejde kan koste dyrt

En medarbejder må over en periode på fire måneder i gennemsnit maksimalt arbejde 48 timer om ugen, påpeger Patriotisk Selskab.
Side 1 af 56 (1111 artikler)Prev1234567545556Next