bannerPos

Maskinfokus i Tyskland

Jens Christoffersen (tv) har på Multiva-standen besøg af den fynske forhandler Per Knudsen, indehaver af Axel Knudsen Maskinforretning ved Middelfart. I forgrunden den 6 meter Topline Super XL S-tandsharve med 9 buller. Foto: Erik Hansen

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
13-11-2019 10:39
I den forgangne uge har tusindvis af danske landmænd i Hannover for at hente inspiration på maskinfronten.

Næsten 15.000 danske landmænd, maskinstationsfolk, og andre maskininteresserede var i den forgangne uge på besøg på verdens største landbrugsmaskinmesse i Hannover. Af dem havde 5.500 købt billet med rabat gennem L-Mediehus, og halvdelen af de danske gæster tog tilmed turen i en af de ikke mindre end 55 busser, som Effektivt Landbrug og LandbrugFyn sendte afsted sammen med lokale maskinforretninger og rejsearrangør Thomas Birkballe.

I de 27 messehaller på Agritechnica kunne de opleve et væld af nye maskiner. Men også nyheder baseret på gammelkendte redskaber. Et eksempel er på den store Horsch-stand, som leder tankerne tilbage på Taarup eller Stegsted-radrenserne i gamle dage, blot i en helt anden dimension og med gps-udstyr.

- Vi har rigtig mange forespørgsler på mekanisk ukrudtsbekæmpelse, og skal levere flere af disse radrensere, så snart de er klar fra fabrikken, fortæller produktspecialist Arne Gejl fra den danske Horsch-importør Stroco Agro, og viser den 12 meter brede radrenser, som har præcis kamerastyring og sektionsløft på gps-basis.

Redskabet har potentiale for både økologer, planteavlere og maskinstation til afgrøder som majs, roer og spinat, ligesom korn med 25 centimeters rækkeafstand kan renholdes med den brede radrenser.

Fokus på jordbehandling

I det hele taget spiller nye jordbehandlingsmetoder og færre hjælpestoffer ind på udviklingen og interessen for landbrugsmaskiner.
Jordbearbejdning var derfor også et af de helt store temaer på udstillingen. Det oplevede man på standen med de finske Multiva-redskaber.

- Bliver man ved med at pløje, eller ser vi endnu mere direkte såning? Seneste opgørelse fra Danmark Statistik viser jo, at det pløjefri areal er øget med 26 procent.

- Vi har her et godt bud på en effektiv harve til øverlig jordbehandling inden såning i efteråret. Eller som effektiv ukrudtsbekæmpelse med fuld gennemskæring som såbedsharve, siger produktspecialist Jens Christoffersen fra Multiva Danmark ved en seks meter bred S-tandsharve med ni buller sammen med maskinhandler Per Knudsen, Axel Knudsen Maskinforretning, som er fynsk forhandler af de finske produkter.

 

En dag i køernes tegn

Fynsk Kvægs årsmøde afvikles torsdag den 12. december med mange spændende programpunkter.

25 års guldkorn til marken

Siden det første kursus blev afholdt i 1995, har planteavlerne Steen Jessen, Arne Larsen og Hans Banke troligt gennempløjet programmet hvert år, og endnu ikke fundet det for let til ikke at deltage. Sammen med kursusleder og planteavlskonsulent Kirsten Larsen kan de i år fejre jubilæum.

Syv fynske delegerede til Danish Agro

På et ekstraordinært regionsmøde er den fynske repræsentation til grovvareselskabets nye folkevalgte struktur blevet udpeget.

Småt med økologi uden EU-støtte

Priserne på økologiske fødevarer ville være meget højere uden støtten fra EU’s landbrugsordning.

Mange tilskudskroner til øko-arealstøtte er spildt

Mens politikerne agter at booste de økologiske tilskud, så får mange økologer flere støttekroner, end de har behov for i kompensation for deres ekstra dyrkningsomkostninger.

Over en femtedel af tilskudskroner er overflødige

Mange landmænd ville investere i stalde eller teknologi også uden at få støtte til det, konstaterer Landbrugsstyrelsen.

- Vissenbjerg skal udvikles videre

Den nye fusions full-line rådgivning med nærhed skal sikre merindtjening i landbruget og det gode liv på landet.

- Du fik skabt en god virksomhed

Mange roser til Louise Helmer ved afskedsreceptionen for Centrovice-direktøren.

Få fynske miljøanlæg gennem systemet

- Systemet modarbejder os, lyder det fra Centrovice-formand Torben Povlsen, der samtidig må konstatere, at landmændene nu mødes af massive miljøkrav på 380.000 hektar efterafgrøder på landsplan - for at kompensere for landbrugets manglende miljøindsats.

Intet nyt i forhold til aflivning

Fødevarestyrelsen giver nu landmænd mulighed for at få slagtet deres får, svin, kvæg eller andre dyr på deres egen gård fremfor på et slagteri. Nyheden er dog vanskelig at få øje på.
Side 1 af 41 (804 artikler)Prev1234567394041Next