bannerPos

Maskinauktion for millioner

Karsten Madsen (tv) og Brian Sørensen (th) ser frem til at få de mange Hjallerup-maskiner under hammeren.

Tekst og foto: Christian Carus

Fagjournalist
15-06-2020 08:00
Maskiner, reservedele, rideudstyr og meget andet fra konkursramte Hjallerup Maskinforretning er kommet under hammeren og kan bydes på frem til 30. juni.

Maskiner for 15-20 millioner kroner, reservedele for 6-7 millioner og tre butikker med hundemad, rideudstyr, legetøjstraktorer og meget mere til en detailhandelspris et sted imellem 20 og 25 millioner kroner.

Det er ikke småpenge, de tre partnere Karsten Madsen, Brian Sørensen og Svend Bonde har investeret i konkursboet efter Hjallerup Maskinforretning. »Et tocifret millionbeløb« er dog det nærmeste, de kommer på at afsløre købsprisen for konkursboet.

Nu sætter de maskinerne til salg via Karsten Madsens firma, KJ Auktion, hvor der kan bydes frem til 30. juni. I skrivende stund er der 248 numre i kataloget.

Karsten Madsen, der har drevet KJ Auktion siden 2009 og har været i branchen siden 1993, nikker, når Brian Sørensen nævner det »gode grej«. Gennem årene har han nemlig sat konkursboer fra både maskinforretninger og maskinstationer på auktion.

Butiksvarer og reservedele

Varerne i butikken i Hjallerup kan købes med 30 procents rabat, når der den 26. og 27. juni er synsdage i Hjallerup, mens man 19.-20. juni holder sidste salgsdag i Støvring-afdelingen – også med 30 procents rabat.

Det store reservedelslager har man dog endnu ikke helt regnet ud, hvordan man får afsat.

- Vi går med nogle tanker om at sælge til interesserede maskinhandlere med en eller anden form for rabat, for det er ikke noget, den enkelte landmand vil have interesse i. Det kan også være, at vi er heldige at finde en, der er interesseret i hele lageret til at sælge ud af, fortæller Karsten Madsen.

Udover at byde på maskiner på traditionel auktionsvis, er der også mulighed for føje nyt til maskinparken via et forhandlet salg – altså, en aftale med sælger om en fast pris, så man undgår en nervepirrende budrunde.

0

Mærkning af heste og mærkningspladser på Fyn

Der tilbydes besigtigelse og mærkning med mikrochip af heste og ponyer i forbindelse med de to følskuer der afholdes på Fyn i august. Dansk Varmblod gør dog opmærksom på at årets følskuer er lukket for publikum grundet COVID-19.

Vinterraps skal etableres rettidigt

De nye krav om øget areal med efterafgrøder, der gælder fra kommende efterår, lægger yderligere pres på landmændene, der går en meget travl august måned i møde. Reglerne sætter blandt andet rapssåningen under pres og gør, at mange landmænd i højere grad har brug for sorter, der er hurtigstartende.

Stor styrbar sprøjte

Den nye Amazone UX6201 vist frem ved arrangement hos O. Søndergaard & Sønner.

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.
Side 1 af 56 (1114 artikler)Prev1234567545556Next