bannerPos

Magnum ved motorvejen på Vestfyn

Den nye Case IH Magnum 320 AFS Connect blev vist frem ved markdemonstrationen på Vestfyn med en Bednar Versatill 7500 kombineret dybde-/såbedsharve.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
18-09-2020 07:00
Flemløse Maskinforretning præsterede den nye opdaterede Case IH Magnum og en række redskaber ved et tilløbsstykke på et markareal langs motorvejen på Vestfyn.

På et areal tæt ved Den Fynske Motorvej kunne Agritechnia-nyheden, Case IH Magnum AFS Connect, forleden tages i øjesyn. Det skete ved en markdemonstration, som den fynske Case IH-forhandler Flemløse Maskinforretning havde taget initiativ til i samarbejde med MI, Hardi og Gehl.

Magnum-serien har motorkraft fra 310 til 400 hk, eksklusive boost. Det bevirker, at den aktuelle 340-model på den fynske demonstration, øger ydelsen fra 340 til 405 hk.

Magnum-traktorerne har fået nyt design af motorhjelmen, og en ny, luksus førerkabine, som har elektrostyret affjedring. Nyt er også, som det blev vist de mange fremmødte landmænd, en ny teknik, der minimerer venderadius med 20 procent.

Men ikke mindst på den digitale front kunne han præstere nyskabelser. AFS Connect er et flådestyringsprogram, hvor traktoren altid er online. Det vil sige, at ejeren kan give lov til for Case IH-teknikere i det såkaldte Control Tower i Italien at følge traktoren. Ved uregelmæssigheder gives besked til forhandleren, som så kontakter traktorens indehaver for et eventuelt tjek.

- Ligesom teknikerne kan følge traktoren, så kan ejeren eller driftslederen også koble sig ind på AFS Connect-systemet, og derved følge traktorens drift ved at få et spejlbillede af skærmen i førerkabinen, forklarede produktspecialist Heine Slyk ved markdemonstrationen.

0

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Mange landmænd har en mere bæredygtig virksomhed, end de tror

Ifølge Patriotisk Selskab kan en RISE-analyse give landmændene et overblik over, hvor bæredygtig deres virksomhed faktisk er.

Manden med de gode nødder

Lars Olesen er Danmarks største valnøddeavler. Hans mål er at gøre de sunde nødder til en nicheproduktion med en god indtjening.

New Holland i jysk samarbejde

De to fynske forhandlere, Kragmann og Egebjerg Smedie, har indgået strategisk samarbejde med Lyngfeldt A/S i Hadsten. Det vil styrke virksomhederne og vores kompetencer overfor kunderne, understreger Jesper Kragmann.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Besøg et minivådområde

Fire fynske landmænd inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober.

Kartoffelfabrik er stadig i kog

Med kun 4.000 tilmeldte hektarer undersøger de fynske initiativtagere de sidste muligheder for at etablere en kartoffelmelsfabrik.

Geder skal pleje Svanninge Bakker

Naturstyrelsen vil benytte et større gedehold til at holde græsset, gyvel og den øvrige bevoksning i ave i det unikke naturområde på 80 hektar.

Solrig dag i den økologiske vinterraps

Vejret viste sig fra sin bedste side, da små 20 interesserede var samlet hos Jørgen Schiøttz-Christensen i Skårup, for at blive klogere på dyrkningen af økologisk vinterraps. Og budskabet var de erfarne dyrkere og konsulenter enige om: Et veletableret såbed er første skridt mod en succesfuld økologisk høst af vinterraps.
Side 1 af 61 (1207 artikler)Prev1234567596061Next