bannerPos

Krone-klar til sæsonen

Maskinstationsejer Jakob Andersen (tv) og Michael Larsen, Roerslev Smedie og Maskinforretning, foran rækken af nyt Krone-grej foran maskinstationen i Brenderup.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
12-05-2019 08:00
JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Kroner på rad og række. Sådan fristes man til at beskrive det nye grej, som forleden var opstillet foran 33-årige Jakob Andersens maskinstation ved Brenderup.

Sammen med Michael Larsen fra Roerslev Smedie og Maskinforretning, der som lokal Krone-forhandler har leveret og servicerer de mange nye maskiner, præsenterer Jakob Andersen både en ny 680 hestes finsnitter, en 14 meter rive og tre nye Krone pressere.

- Det er afgørende med driftssikkert udstyr med hurtig service og en kapacitet, som matcher de større landbrugsbedrifters behov, understreger Jakob Andersen, som efter en nogle års ansættelse hos en lokal maskinstation i 2010 som blot 24-årig startede som selvstændig med indkøbet af en traktor og storballepresser.

I dag har JA Maskinstation fem faste medarbejdere og forestår især opgaver indenfor gyllekørsel, halmbjærgning samt ensilering og bjærgning af grovfoder.

Majsen flås over

Med de nye maskiner er maskinstationen klar til den forestående grovfodersæson med ensilering af 400-600 hektar græs pr. slæt. Krone-snitteren har allerede været i gang i et areal med grønrug til kviefoder, og det første græsslæt er næste opgave hos de mange kunder i det nordvestfynske og vestfynske område.

Der er tale om en ny model i den store serie af Krone-finsnitter. 680 Big X-nyheden er leveret med græs pickup og det nye Krone X-Collect 12-rækkede majsbord, hvor hurtigkørende tallerkenskiver flår majsstængler over, i stedet for den traditionelle overskæring med en ren snitflade.

- Det gør, at majsstubbe ikke angribes af skadedyr og forgår nemmere efterfølgende, forklarer Jakob Andersen.

Michael Larsen fremhæver endvidere den pendulophængte bagaksel, der bevirker en endnu smallere venderadius. Desuden motoren en Liebherr V8, som kun kræver serviceeftersyn for hver tusinde time.

Højtrykspressere

De nye Krone pressere, som JA Maskinstation har fået leveret af Roerslev Smedie, er to styks af 1290 HDP II modellen med den transport- og lagervenlige ballestørrelse på 90x120 cm og med ekstra højt balletryk, så indholdet af græs eller halm er som de traditionelle 120x120 storballepressere. Den ene af presserne er med integreret snitter.

Desuden er indkøbt en Krone 890 XE minibigpresser med snitter, hvor ballestørrelsen er 80x90 cm.

Endelig tæller leverancen også en ny Krone 1400 Plus rive med en arbejdsbredde på 13,5 meter. Der er tale om den største Krone-rive med fire rotorer.
0

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.

Bukkejagten er belønningen for en god forvaltning af områdets råvildt

Jagtfaglig chef peger på en voldsom underhøstning af hundyr og unge dyr, når de fynske jægere skyder to bukke ud af rådyr.

Det Fynske Dyrskue sælger støtteaktier

Arrangørerne håber på økonomisk hjælp til et endnu større skue næste år.

Nordfyn tror på storken

Alt tyder på, at storken er på vej tilbage til Danmark. Kendt storkeekspert »møblerede« forleden to storkereder på taget af Oregaard.

Intet skue på Brahetrolleborg i år

På grund af den verdensomspændende coronakrise er årets Brahetrolleborg Heste- og Ponyskue aflyst.

Danskerne køber fleste øko-varer

Sidste år steg salget med ni procent og Landbrug & Fødevarer forudser, at danskernes lyst til økologiske fødevarer vil fortsætte i 2020.

Agernæs Øko udvider det økologiske areal

De nuværende 200 hektar udvides med 120 hektar over de næste fem år.

Landbruget går en spændende fremtid i møde

- Jeg tror, landbruget står foran et økonomisk kvantespring, siger Patriotisk Selskabs formand, Peter Cederfeld, der fylder 60 år fredag den 22. maj.

Omlægningstjek kan bane vej for nye muligheder

Økologisk VKST tilbyder alle konventionelle landmænd et gratis omlægningstjek, der giver overblik over mulighederne for økologisk drift på den enkelte ejendom.
Side 1 af 51 (1020 artikler)Prev1234567495051Next