bannerPos

Krone-klar til sæsonen

Maskinstationsejer Jakob Andersen (tv) og Michael Larsen, Roerslev Smedie og Maskinforretning, foran rækken af nyt Krone-grej foran maskinstationen i Brenderup.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
12-05-2019 08:00
JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Kroner på rad og række. Sådan fristes man til at beskrive det nye grej, som forleden var opstillet foran 33-årige Jakob Andersens maskinstation ved Brenderup.

Sammen med Michael Larsen fra Roerslev Smedie og Maskinforretning, der som lokal Krone-forhandler har leveret og servicerer de mange nye maskiner, præsenterer Jakob Andersen både en ny 680 hestes finsnitter, en 14 meter rive og tre nye Krone pressere.

- Det er afgørende med driftssikkert udstyr med hurtig service og en kapacitet, som matcher de større landbrugsbedrifters behov, understreger Jakob Andersen, som efter en nogle års ansættelse hos en lokal maskinstation i 2010 som blot 24-årig startede som selvstændig med indkøbet af en traktor og storballepresser.

I dag har JA Maskinstation fem faste medarbejdere og forestår især opgaver indenfor gyllekørsel, halmbjærgning samt ensilering og bjærgning af grovfoder.

Majsen flås over

Med de nye maskiner er maskinstationen klar til den forestående grovfodersæson med ensilering af 400-600 hektar græs pr. slæt. Krone-snitteren har allerede været i gang i et areal med grønrug til kviefoder, og det første græsslæt er næste opgave hos de mange kunder i det nordvestfynske og vestfynske område.

Der er tale om en ny model i den store serie af Krone-finsnitter. 680 Big X-nyheden er leveret med græs pickup og det nye Krone X-Collect 12-rækkede majsbord, hvor hurtigkørende tallerkenskiver flår majsstængler over, i stedet for den traditionelle overskæring med en ren snitflade.

- Det gør, at majsstubbe ikke angribes af skadedyr og forgår nemmere efterfølgende, forklarer Jakob Andersen.

Michael Larsen fremhæver endvidere den pendulophængte bagaksel, der bevirker en endnu smallere venderadius. Desuden motoren en Liebherr V8, som kun kræver serviceeftersyn for hver tusinde time.

Højtrykspressere

De nye Krone pressere, som JA Maskinstation har fået leveret af Roerslev Smedie, er to styks af 1290 HDP II modellen med den transport- og lagervenlige ballestørrelse på 90x120 cm og med ekstra højt balletryk, så indholdet af græs eller halm er som de traditionelle 120x120 storballepressere. Den ene af presserne er med integreret snitter.

Desuden er indkøbt en Krone 890 XE minibigpresser med snitter, hvor ballestørrelsen er 80x90 cm.Endelig tæller leverancen også en ny Krone 1400 Plus rive med en arbejdsbredde på 13,5 meter. Der er tale om den største Krone-rive med fire rotorer.

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next