bannerPos

Krone-klar til sæsonen

Maskinstationsejer Jakob Andersen (tv) og Michael Larsen, Roerslev Smedie og Maskinforretning, foran rækken af nyt Krone-grej foran maskinstationen i Brenderup.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
12-05-2019 08:00
JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Kroner på rad og række. Sådan fristes man til at beskrive det nye grej, som forleden var opstillet foran 33-årige Jakob Andersens maskinstation ved Brenderup.

Sammen med Michael Larsen fra Roerslev Smedie og Maskinforretning, der som lokal Krone-forhandler har leveret og servicerer de mange nye maskiner, præsenterer Jakob Andersen både en ny 680 hestes finsnitter, en 14 meter rive og tre nye Krone pressere.

- Det er afgørende med driftssikkert udstyr med hurtig service og en kapacitet, som matcher de større landbrugsbedrifters behov, understreger Jakob Andersen, som efter en nogle års ansættelse hos en lokal maskinstation i 2010 som blot 24-årig startede som selvstændig med indkøbet af en traktor og storballepresser.

I dag har JA Maskinstation fem faste medarbejdere og forestår især opgaver indenfor gyllekørsel, halmbjærgning samt ensilering og bjærgning af grovfoder.

Majsen flås over

Med de nye maskiner er maskinstationen klar til den forestående grovfodersæson med ensilering af 400-600 hektar græs pr. slæt. Krone-snitteren har allerede været i gang i et areal med grønrug til kviefoder, og det første græsslæt er næste opgave hos de mange kunder i det nordvestfynske og vestfynske område.

Der er tale om en ny model i den store serie af Krone-finsnitter. 680 Big X-nyheden er leveret med græs pickup og det nye Krone X-Collect 12-rækkede majsbord, hvor hurtigkørende tallerkenskiver flår majsstængler over, i stedet for den traditionelle overskæring med en ren snitflade.

- Det gør, at majsstubbe ikke angribes af skadedyr og forgår nemmere efterfølgende, forklarer Jakob Andersen.

Michael Larsen fremhæver endvidere den pendulophængte bagaksel, der bevirker en endnu smallere venderadius. Desuden motoren en Liebherr V8, som kun kræver serviceeftersyn for hver tusinde time.

Højtrykspressere

De nye Krone pressere, som JA Maskinstation har fået leveret af Roerslev Smedie, er to styks af 1290 HDP II modellen med den transport- og lagervenlige ballestørrelse på 90x120 cm og med ekstra højt balletryk, så indholdet af græs eller halm er som de traditionelle 120x120 storballepressere. Den ene af presserne er med integreret snitter.

Desuden er indkøbt en Krone 890 XE minibigpresser med snitter, hvor ballestørrelsen er 80x90 cm.Endelig tæller leverancen også en ny Krone 1400 Plus rive med en arbejdsbredde på 13,5 meter. Der er tale om den største Krone-rive med fire rotorer.

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.
Side 1 af 28 (555 artikler)Prev1234567262728Next