bannerPos

Græsmaskiner på Danmarksturné

På demoturen vil man blandt andet kunne opleve en kombipresser med filmbinding, 3D og intelliwrap.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
30-05-2020 14:29
De velkendte græsmaskiner fra Kuhn tager nu på Danmarksturné. Her vil de demonstrere alt fra skårlægning til indpakning.

Maskinerne i demokaravanen henvender sig primært til maskinstationer og større landbrug samt landmænd som laver wrap ensilage/hø, men alle interesserede er selvfølgelig velkomne, når Kuhn inden længe lægger vejen forbi Åbybro, Them, Grindsted, Aabenraa, Tommerup og Midtsjælland.

Demokaravanen består af fire enheder, et trippel skårlæggersæt, en pick-up rive, en vender og en kombipresser med indpakker.

De største trækplastre er den populærere pick-up rive og den topmoderne presser, vurderer Robert Vemmelund, som er produktchef hos MI.

- Pick-up riven er en eksklusiv rive, som skånsomt og effektivt løfter græsset op, og som med de to bånd giver mulighed for fleksibel skårplacering. Det er op til chaufføren om, der skal laves centerskår, sideskår til en eller begge sider eller side- og centerskår skal kombineres. Med denne rive opnår du færre sten og urenheder i foderet, hvilket i sidste ende er vigtige egenskaber, når der ønskes en høj foderkvalitet, siger Robert Vemmelund.

På demoturen vil man også kunne opleve en kombipresser med filmbinding, 3D og intelliwrap.

- Her sparer man som minimum 30 procent på omkostningerne til film på grund af Kuhns unikke filmbindingssystem, forklarer Robert Vemmelund.

Trippel skårlæggersæt med valse-crimper

Kuhn har oplevet en stigende efterspørgsel på valse-crimper, og har derfor valgt at medbringe et trippel skårlæggersæt, hvor fronten er monteret med netop valse-crimper.

Den bagerste del er monteret med standard crimper med stålfingre, så der vil være mulighed for at se begge type crimper.

Vejret har en afgørende rolle

Det danske vejr er ikke altid til at regne med, og derfor er datoerne for roadshowet fleksible.

I første omgang er der fastlagt uger til de enkle områder. Interesserede kunder kan derfor enten tilmelde sig en SMS-service eller følge med på MI’s Facebook side for at blive opdateret med de endelige datoer og lokationer.

- Vi er ikke interesseret i at lave noget foder, som landmanden i sidste ende ikke kan bruge, fordi vi demonstrerede under forkerte forhold, understreger salgskonsulent hos MI, Christian Korsholm.

teba

Kuhn roadshow

Kom og oplev græsmaskiner fra Kuhn.

l juni måned kan du se udvalgte Kuhn græsmaskiner i aktion fra klokken 10-15 i følgende områder:

Uge 23: Åbybro

Uge 24: Them

Uge 24: Grindsted

Uge 25: Aabenraa

Uge 25: Tommerup

Uge 26: Midtsjælland

Da man er afhængige af vejret, vil datoerne og de pågældende lokationer blive offentliggjort løbende, blandt andet på MI’s Facebook side.

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.

Hvem kan løse problemet med krybestrøm?

- Det er ikke holdbart at enkelte besætninger spredt over landet skal stå med sådanne problemer uden der løbende sker en udvikling i opklaringsarbejdet. Vi må appellere til at de berørte myndigheder tager dette mere seriøst op. To LVK-dyrlæger opfordrer til handling og søger hjælp til afdækning af problemer med krybestrøm i en jysk besætning.
Side 1 af 55 (1092 artikler)Prev1234567535455Next