bannerPos

Fuldt fokus på eget brand hos GreenTec

- Fremover vil vi koncentrere os 100 procent om produktudvikling, produktion og markedsføring af vort eget produktprogram under brandet GreenTec, siger Kim Brodersen, der her ses i GreenTec A/S’ svejseafdeling.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
25-08-2019 08:46
GreenTec A/S udfaser Spearhead og bruger nu store ressourcer på udvikling af egne produkter, hvoraf en betydelig andel eksporteres. På Agritechnica præsenterer firmaet en ny serie af armklippere og arbejdsredskaber.

Da GreenTec A/S i Kolding i efteråret 2018 opsagde det 25 år lange samarbejde med britiske Spearhead, var det en nøje planlagt, strategisk beslutning. Selskabet er nemlig gået egne veje nu.
- Nu udfaser vi Spearhead og koncentrerer os 100 procent om produktudvikling, produktion og markedsføring af vort eget produktprogram under brandet GreenTec, siger Kim Brodersen, medindehaver af GreenTec A/S. 
- Vi bruger store ressourcer på produktudvikling, og her trækker vi på både egne fagfolk og på eksperter udefra. I øvrigt foregår alle vore aktiviteter nu her i Kolding, fortæller Kim Brodersen.
Blandt GreenTec’s nøgleprodukter vil fremover være armklippere og arbejdsredskaber til vedligeholdelse af vejrabatter, parker, sportspladser og grønne områder.

Nyheder på Agritechnica
- På Agritechnica i november præsenterer vi vores nye GreenTec Scorpion armklipperserie med rækkevidder fra 3,0 til 8,3 meter samt vore nye GreenTec FR slagleklippere med arbejdsbredder fra 0,9 til 1,6 meter, fortæller Kim Brodersen.
- Når det drejer sig om udvikling og produktion af armklippere, drager vi stor nytte af en årrækkes erfaringer. Allerede i 2007 begyndte vi nemlig at bygge Spearhead armklippere specielt tilpasset det europæiske marked, forklarer Kim Brodersen.
De mange forskellige typer maskiner og redskaber kan ved hjælp af GreenTec’s egenproducerede redskabsrammer monteres på enten minilæssere, kompakttraktorer, frontlæssere, teleskoplæssere, gummigeder eller rendegravere. Det gør redskabsrammerne til et andet vigtigt nøgleprodukt hos Kolding-firmaet.
GreenTec yder i øvrigt to års garanti på alle sine produkter som en tydelig indikation af, at man står 100 procent inde for dem.

6.500 reservedelsnumre
- Vi producerer også selv alle vore reservedele - også til de cirka 8.500 Spearhead- maskiner, vi har solgt i tidens løb. Disse mange kunder ønsker vi nemlig stadig at kunne forsyne med reservedele, selv om vi ikke mere har Spearhead-produkter på programmet, understreger Kim Brodersen.    
- Derfor har vi ikke mindre end 6.500 reservedelsnumre på lager, siger han.
Til firmaets faste sortiment af sliddele hører eksempelvis en højkvalitets kniv til rotorklippere af forskellige fabrikater. 
- Vi har selv udviklet og designet vores kniv til rotorklippere ud fra vore egne erfaringer. Kniven fremstilles i Hardox højstyrkestål, så den har en meget stor slidstyrke, fortæller Kim Brodersen.
I disse år sælger GreenTec 1.200 maskiner årligt, og salget har været stigende de seneste år.
 

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Fleksible bladgødninger

Flex Fertilizer-systemet tildeler næringsstofferne effektivt til afgrøden og efter aktuelt behov. Samtidig er det en både klima- og miljøvenlig gødningsform.

Energinet kom i dobbeltild i Davinde

Der blev skudt på Energinet både fra lodsejere og miljøforkæmpere under et møde om Baltic Pipe-gasledningen i Davinde Forsamlingshus.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Oplagt for de unge

DM&E Fyns nye formand opfordrede ved generalforsamlingen medlemmerne til at tage flere elever ind i virksomheden.

Formandsskifte i Fyns LandboUngdom

Da Fyns LandboUngdom for nylig afholdt Årssamling, inkluderede det en overlevering af formandsposten. Den afgående formand Frederik Petersen går efter post i LandboUngdoms landsledelse.
Side 1 af 45 (890 artikler)Prev1234567434445Next