bannerPos

Fra orange til lysegrønne traktorer

- Som regel har vi altid en til to, nogle gange tre traktorer i gang med forskellige reparationer, fortæller medindehaver af Svanninge Auto- og Traktorservice, Rene Helding, der både har arbejdet med de orange Renault-traktorer og siden de lysegrønne Claas-traktorer.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
14-01-2020 09:00
Styrken er det lokale hos Svanninge Auto- og Traktorservice A/S.

Den orange traktor blev indtil 2003 produceret af franske Renault. I en periode i øvrigt med fynsk importør, Tramaco i Kerteminde.

Herefter købte Claas aktiemajoriteten og startede egen produktion af standardtraktorer til landbruget, som siden har haft en kendte lysegrønne Claas-farve.

Blandt forhandlerne af først de orange og nu de grønne Claas-traktorer er Svanninge Auto- og Traktorservice A/S på Sydfyn.

Opdateringer

- Vi har arbejdet meget med Renault i mange år, og derfor har vi stort kendskab til modellerne. Da de blev til Claas, ville vi gerne arbejde videre med dem, da det jo var det samme produkt, fortæller Rene Helding, medejer af Svanninge Auto- og Traktorservice.

- Da Claas i sin tid opkøbte Renault-fabrikken, skiftede de egentlig bare farven fra orange til lysegrøn. Men derefter begyndte de at udvikle selv. Der kom en masse elektronik ind i traktoren, men om den første Axion-model må vi være ærlige at sige, at den kom de lidt for hurtigt i gang med. Derefter kom en stor opdatering, og siden har der ikke været noget - tværtimod, fortæller Rene Helding og understreger, at særligt komfort, teknisk udvikling og kvalitet er blevet nøgleordene ved en Claas traktor.

Han fremhæver de mange ændringer siden Renault-traktoren, som mest var kendt som en robust traktor, til nye teknik i Claas-traktorerne med gps og topmoderne udstyr.

Med 40 år på bagen

I 2019 kunne Svanninge Auto- og Traktorservice og tidligere medejer Åge Larsen fejre 40-års jubilæum, hvor Åge Larsen i samme ombæring valgte at give dirigentstokken videre til Rene Helding og Brian Manø Andersen. Rene Helding er oplært i Svanninge Auto- og Traktorservice og har været medejer af Svanninge Auto- og Traktorservice siden 1998. Dengang var de stadig Renault servicepartnere og havde god erfaring med de orange traktorer.

Siden forretningen startede op i 1979, har fokus været på biler og traktorer.

Selvom størrelsen er en anden, er der sket en stor udvikling i både bil- og landbrugsindustrien, hvor der stilles store krav til ekspertise, engagement og service.

- Udviklingen indenfor biler og traktorer holder os i gang. Vi tager mange kurser, så vi er opdateret indenfor det nyeste i branchen, så vi kan varetage de opgaver, der kommer vores vej, siger Rene Helding, der understreger, at det ikke kun handler om traktorer og biler.

Vigtig lokal opbakning

- Vi laver meget hydraulik, eftermontering, opbygning af maskiner på en fabrik i nærheden af Svanninge, montering af redskaber og sådan noget. Flere af vores kunder får lavet alt deres service hos os - fra plæneklipper til bil og landbrugsmaskiner.

Han tilføjer, at den lokale opbakning er vigtig for en mindre virksomhed. Derfor har Svanninge Auto- og Traktorservice også altid ment, at pladsen og tiden skulle udnyttes, så kunderne hurtigst muligt kunne komme videre med deres hverdag igen. Svanninge Auto- og Traktorservice er salgs- og servicepartner med Ringe Maskinforretning, hvor der er er tæt samarbejde om særligt Claas-produkterne.

- Hverdagen på værkstedet er reparationer af traktorer og maskiner. Som regel har vi altid en til to, nogle gange tre traktorer i gang med forskellige reparationer. Vi får tit mange akutte opgaver ind, som vi er gode til at tage ind og servicere med det samme for at få dem ud at køre igen, afslutter Rene Helding.

Tilfredsstillende år for frøavlen

Formanden for de fynske og langelandske frøavlere udtrykte på Frødagen sin tilfredshed med frøavlen i 2019 og håber på gentagelse i 2020. Usikkerheden lurer dog i form af udfasning af kemi og kravet om ekstra efterafgrøder.

Flere støttekroner til økologi i 2020 og 2021

I kvælstofaftalen er der sat flere danske tilskudsmidler af til økologi, mens politikere venter på den næste programperiode for EU’s fælles landbrugspolitik.

EU’s fælles dyrevelfærd er gået i stå

EU har i en periode gjort meget for at styrke dyrevelfærden i Europa. Men indsatsen for at lave fælles regler på tværs af medlemslandene er gået i stå, siger professor i bioetik, Peter Sandøe.

Nødvendig nedskydning

Der skal afskydes flere dåer og kalve, lyder det fra landbrugets repræsentant i den fynske hjortevildtgruppe, efter landmænd oplever flere og flere markskader i takt med den øgede bestand af dåvildt.

Danmarks største rådgivningsselskab, Velas, vil vise vej

Efter fusionen mellem de to rådgivningsvirksomheder LMO og Centrovice, vil den nye virksomhed nu blive kendt som Velas.

Leif Hagelskjær bliver landskonsulent

Chefen for planteavlsafdelingen i Centrovice rykker til Seges.

Ny maskine til bedre tider

Hos Åskovgård Mink I/S mener Jørgen og Jens Jensen at kunne se lyset for enden af tunnelen efter seks år med underskud.

Flere udstillere end nogensinde før

Midt i januar går det løs med årets NutriFair, og messen har ikke mindre end 270 udstillere.

Lodsejere får lille sejr over Energinet

Energinet skal give lodsejerne fra Stenderuphalvøen-initiativet aktindsigt i, hvilke lodsejere der bliver berørt af Baltic Pipe-byggeriet. Det havde Energinet ellers i flere omgange afvist.

EU-støtte til regntag sikrede frugtplantages afsætning

Ægteparret Susanne Hansen og Anders Lindgård sprang for 12 år siden ud som frugtplantageejere med »Kysøko« ved Næstved, der blandt andet leverer æbler til restauranten Noma. Frugtrejsen har de fået EU-støttemidler til. Det har sikret firmaets bundlinje.
Side 1 af 43 (847 artikler)Prev1234567414243Next