bannerPos

Fra orange til lysegrønne traktorer

- Som regel har vi altid en til to, nogle gange tre traktorer i gang med forskellige reparationer, fortæller medindehaver af Svanninge Auto- og Traktorservice, Rene Helding, der både har arbejdet med de orange Renault-traktorer og siden de lysegrønne Claas-traktorer.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
14-01-2020 09:00
Styrken er det lokale hos Svanninge Auto- og Traktorservice A/S.

Den orange traktor blev indtil 2003 produceret af franske Renault. I en periode i øvrigt med fynsk importør, Tramaco i Kerteminde.

Herefter købte Claas aktiemajoriteten og startede egen produktion af standardtraktorer til landbruget, som siden har haft en kendte lysegrønne Claas-farve.

Blandt forhandlerne af først de orange og nu de grønne Claas-traktorer er Svanninge Auto- og Traktorservice A/S på Sydfyn.

Opdateringer

- Vi har arbejdet meget med Renault i mange år, og derfor har vi stort kendskab til modellerne. Da de blev til Claas, ville vi gerne arbejde videre med dem, da det jo var det samme produkt, fortæller Rene Helding, medejer af Svanninge Auto- og Traktorservice.

- Da Claas i sin tid opkøbte Renault-fabrikken, skiftede de egentlig bare farven fra orange til lysegrøn. Men derefter begyndte de at udvikle selv. Der kom en masse elektronik ind i traktoren, men om den første Axion-model må vi være ærlige at sige, at den kom de lidt for hurtigt i gang med. Derefter kom en stor opdatering, og siden har der ikke været noget - tværtimod, fortæller Rene Helding og understreger, at særligt komfort, teknisk udvikling og kvalitet er blevet nøgleordene ved en Claas traktor.

Han fremhæver de mange ændringer siden Renault-traktoren, som mest var kendt som en robust traktor, til nye teknik i Claas-traktorerne med gps og topmoderne udstyr.

Med 40 år på bagen

I 2019 kunne Svanninge Auto- og Traktorservice og tidligere medejer Åge Larsen fejre 40-års jubilæum, hvor Åge Larsen i samme ombæring valgte at give dirigentstokken videre til Rene Helding og Brian Manø Andersen. Rene Helding er oplært i Svanninge Auto- og Traktorservice og har været medejer af Svanninge Auto- og Traktorservice siden 1998. Dengang var de stadig Renault servicepartnere og havde god erfaring med de orange traktorer.

Siden forretningen startede op i 1979, har fokus været på biler og traktorer.

Selvom størrelsen er en anden, er der sket en stor udvikling i både bil- og landbrugsindustrien, hvor der stilles store krav til ekspertise, engagement og service.

- Udviklingen indenfor biler og traktorer holder os i gang. Vi tager mange kurser, så vi er opdateret indenfor det nyeste i branchen, så vi kan varetage de opgaver, der kommer vores vej, siger Rene Helding, der understreger, at det ikke kun handler om traktorer og biler.

Vigtig lokal opbakning

- Vi laver meget hydraulik, eftermontering, opbygning af maskiner på en fabrik i nærheden af Svanninge, montering af redskaber og sådan noget. Flere af vores kunder får lavet alt deres service hos os - fra plæneklipper til bil og landbrugsmaskiner.

Han tilføjer, at den lokale opbakning er vigtig for en mindre virksomhed. Derfor har Svanninge Auto- og Traktorservice også altid ment, at pladsen og tiden skulle udnyttes, så kunderne hurtigst muligt kunne komme videre med deres hverdag igen. Svanninge Auto- og Traktorservice er salgs- og servicepartner med Ringe Maskinforretning, hvor der er er tæt samarbejde om særligt Claas-produkterne.

- Hverdagen på værkstedet er reparationer af traktorer og maskiner. Som regel har vi altid en til to, nogle gange tre traktorer i gang med forskellige reparationer. Vi får tit mange akutte opgaver ind, som vi er gode til at tage ind og servicere med det samme for at få dem ud at køre igen, afslutter Rene Helding.

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.
Side 1 af 55 (1093 artikler)Prev1234567535455Next