bannerPos

Forskellige maskiner blev testet til det yderste

Der var op mod et par hundrede deltagere til arrangementet nær Korsør, hvor en række forskellige slåmaskiner blev testet. Foto: Søren Geert Jørgensen, VKST

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
19-10-2019 09:22

I samarbejde med VKST og en række maskinhandlere blev der for nylig holdt en afpudsningsdemo og markvandring hos formanden for Frøavlerforeningen Sydvestsjælland, Morten Hansen. 

Her blev de forskellige slåmaskiner testet til det yderste – med en blanding af langt græs og nogle meget kraftige regnbyger.

Fra både frøavlskonsulenter og maskinkonsulenter blev det pointeret, at afpudsningen er grundlaget for en god høst til næste år.

Tæt på 200 mødte op til arrangementet nær Korsør, hvor dagen blev rundet af med en markvandring i frøgræsmarkene på Espe Gods og en efterfølgende snak i maskinhuset om frømarkedet, og hvordan arealsituationen ser ud de kommende år.

Gårdbiogasanlæg bidrager til CO2-neutralt kvægbrug

Det batter tungt i klimaregnskabet for det økologiske kvægbrug, Kroghsminde, at et biogasanlæg laver strøm og afgasset gødning af gyllen fra bedriften selv og fire naboer.

- Udfordringer skal til åben diskussion

Der var vilje til smidigere sagsbehandling og en løsning på kreditudfordringer for LAG-midlerne, da erhvervsminister Simon Kollerup (S) gæstede landsbytopmøde

Nye muligheder med ny Lawsonia-vaccine

MSD Animal Health lancerer nu en intramuskulær Lawsonia-vaccine, der giver mulighed for et fleksibelt og arbejdsbesparende vaccinationsprogram.

Novana-rapport bekymrer miljøminister

Nye tal fra årets NOVANA-rapport viser, at kvælstofudledning er på samme niveau som tidligere. Derudover er der flere fund af sprøjtemidler i drikkevand og grundvand.

Landboforeningen fortsætter uændret

Centrovice består som landboforening fuldt selvstændigt med øgede muligheder og kræfter, blev det fastslået ved fusions-generalforsamlingen.

Stort ja til storfusionen

147 stemte for, 13 imod, da det blev vedtaget at sammenlægge rådgivningen i Centrovice og LMO med tilbagevirkende kraft fra 1. november til landets største rådgivningsselskab indenfor landbruget.

Endnu bedre service fra Samson Agrolize

Den danske salgs- og serviceorganisation bag Samson gyllevogne og møgspredere, Samson Agrolize, justerer nu sin serviceorganisation i Danmark og opnår derved en endnu bedre dækning med specialiserede servicemedarbejdere og reservedelsadgang for sine kunder.

Centrovice sætter fokus på finansiering

Deltagerne ved mødet den 20. november vil blive rustet til finansforhandlinger og få et aktuelt økonomisk indblik.

Øerne klar til fremtiden

På generalforsamlingen i Skovdyrkerforeningen Øerne glædede formanden, Rudolf Iuel, sig over succes med to nye kampagner til hvervning af nye medlemmer.

Manitou til Fyn

KSM Maskinservice på Fyn er blevet forhandler af Manitous store læsser- og teleskopprogram.
Side 1 af 39 (774 artikler)Prev1234567373839Next