bannerPos

Forskellige maskiner blev testet til det yderste

Der var op mod et par hundrede deltagere til arrangementet nær Korsør, hvor en række forskellige slåmaskiner blev testet. Foto: Søren Geert Jørgensen, VKST

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
19-10-2019 09:22

I samarbejde med VKST og en række maskinhandlere blev der for nylig holdt en afpudsningsdemo og markvandring hos formanden for Frøavlerforeningen Sydvestsjælland, Morten Hansen. 

Her blev de forskellige slåmaskiner testet til det yderste – med en blanding af langt græs og nogle meget kraftige regnbyger.

Fra både frøavlskonsulenter og maskinkonsulenter blev det pointeret, at afpudsningen er grundlaget for en god høst til næste år.

Tæt på 200 mødte op til arrangementet nær Korsør, hvor dagen blev rundet af med en markvandring i frøgræsmarkene på Espe Gods og en efterfølgende snak i maskinhuset om frømarkedet, og hvordan arealsituationen ser ud de kommende år.

0

Spildevandsbombe også på Fyn?

Erling Bonnesen (V) vil have miljøministeren til at redegøre for, hvad der udledes af urenset spildevand fra de fynske renseanlæg til vandmiljøet.

Vent med at tegne lange mineralkontrakter

En lukning af den kinesiske mineralproduktion har medført prisstigninger på mineraler på op til 20 procent siden januar. Derfor skal der kun tegnes korte kontrakter nu, lyder rådet fra Jonas Bøge Breinholt, svinekonsulent hos Velas.

Store varmeforskelle kan give udfordringer i stalden

Maj måneds varme dage og kolde nætter er en udfordring for staldenes ventilationsanlæg. Det koster både på dyrenes produktionstal og sundheden, lyder det fra svinekonsulent, der opfordrer til at få tjekket staldenes luftstrømme netop nu.

Stærke køer på Dyregård

Endnu en jerseyko i besætningen hos Anders Nielsen i Gelsted er blevet hædret for en livsydelse på over 10.000 kg værdistof.

Stor græskaravane tager på Danmarksturné

De orange græsmaskiner fra Kuhn kommer i juni forbi flere danske byer spredt over hele landet.

- Vi skal også dyrke landbruget her

Tidligere i år fik Sparekassen Sjælland-Fyn ny landbrugschef. Peter Jørgensen har en fortid som markedschef hos VKST. Og det giver klare fordele for bankens landbrugskunder, mener han.

Høst solens stråler og få 15.000 kroner pr. hektar

Solceller er en ny »afgrøde«, som kan give landmanden et solidt dækningsbidrag.

Personlig relation prioriteres højt

I over 20 år har minkavler Thomas Beck haft alle sine forsikringer i Lokal Forsikring med landbrugsassurandør Christian Bang som tæt samarbejdspartner.
Side 1 af 52 (1031 artikler)Prev1234567505152Next