bannerPos

Demo-center i Ringsted fik en lovende start

Masser af aktivitet og heftig trafik ud og ind af de intelligente maskiner på Danmarks første demo-center for intelligente maskiner hos Scantruck i Ringsted. Foto: Scantruck.dk

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
17-11-2019 08:36
Scantrucks demo-og træningsområde for intelligent maskinstyring levede fra start op til intentionerne.

Demonstration af den mest moderne teknologi foregår bedst, når forberedelserne er i orden, og de avancerede maskiner er gearet til at spille optimalt sammen med forholdene på arbejdsstedet.

Derfor er forventningerne store til Scantrucks nye demo-område dedikeret til intelligent maskinstyring. Ikke mindst har maskinfolket store forventninger, viste indvielsen af demo-centret i Scantrucks sjællandske afdeling i Ringsted.

- Vi havde besøg af et rigtig flot antal entreprenører og maskinførere, som kom med både professionel og dedikeret interesse for at høre en masse om intelligent maskinstyring og Smart Construction, fortæller Jan Larsen, som leder Scantrucks ekspertgruppe i intelligent maskinstyring.

Han oplyser videre, at demo-centret er indrettet til både at give mulighed for at prøve de avancerede systemer under optimale forhold, og til at give svar på alle de spørgsmål, som maskinførerne og entreprenørerne har om IMC og Smart Construction.

En dag i køernes tegn

Fynsk Kvægs årsmøde afvikles torsdag den 12. december med mange spændende programpunkter.

25 års guldkorn til marken

Siden det første kursus blev afholdt i 1995, har planteavlerne Steen Jessen, Arne Larsen og Hans Banke troligt gennempløjet programmet hvert år, og endnu ikke fundet det for let til ikke at deltage. Sammen med kursusleder og planteavlskonsulent Kirsten Larsen kan de i år fejre jubilæum.

Syv fynske delegerede til Danish Agro

På et ekstraordinært regionsmøde er den fynske repræsentation til grovvareselskabets nye folkevalgte struktur blevet udpeget.

Småt med økologi uden EU-støtte

Priserne på økologiske fødevarer ville være meget højere uden støtten fra EU’s landbrugsordning.

Mange tilskudskroner til øko-arealstøtte er spildt

Mens politikerne agter at booste de økologiske tilskud, så får mange økologer flere støttekroner, end de har behov for i kompensation for deres ekstra dyrkningsomkostninger.

Over en femtedel af tilskudskroner er overflødige

Mange landmænd ville investere i stalde eller teknologi også uden at få støtte til det, konstaterer Landbrugsstyrelsen.

- Vissenbjerg skal udvikles videre

Den nye fusions full-line rådgivning med nærhed skal sikre merindtjening i landbruget og det gode liv på landet.

- Du fik skabt en god virksomhed

Mange roser til Louise Helmer ved afskedsreceptionen for Centrovice-direktøren.

Få fynske miljøanlæg gennem systemet

- Systemet modarbejder os, lyder det fra Centrovice-formand Torben Povlsen, der samtidig må konstatere, at landmændene nu mødes af massive miljøkrav på 380.000 hektar efterafgrøder på landsplan - for at kompensere for landbrugets manglende miljøindsats.

Intet nyt i forhold til aflivning

Fødevarestyrelsen giver nu landmænd mulighed for at få slagtet deres får, svin, kvæg eller andre dyr på deres egen gård fremfor på et slagteri. Nyheden er dog vanskelig at få øje på.
Side 1 af 41 (804 artikler)Prev1234567394041Next