bannerPos

De bjærger og bugserer i døgndrift

Travlheden hos Redning Danmark afhænger naturligvis i høj grad af vejr og vind. Situationer som denne, hvor en tung gyllevogn er strandet i rigelig fugtig jord, er ikke sjælden for teamet i Svendborg. Foto: Tony Johansen, Redning Danmark

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
18-09-2018 08:00
Hvis traktoren er ved at forsvinde i pløre eller en gravemaskine er røget i en grøft, så er teamet hos Redning Danmark i Svendborg klar til at yde assistance.

En blød rabat, en våd lavning i majsmarken eller et dybt mosehul i skoven.

Udfordringerne for såvel den garvede traktorfører som den professionelle skoventreprenør kommer typisk på de mest ubelejligede og travle tidspunkter. Her kan løsningen være et opkald til Redning Danmark A/S, der er en privatejet virksomhed med mere end 20 stationer og yderligere en række understationer, der dækker hele landet ind.

Teamet, der dækker Fyn, holder til i Svendborg, og her er de hele tiden otte mand på vagt på fuld tid i dagtimerne, hvorefter de afløses af et vagt-team, der ligeledes tæller otte mand i aften- og weekendtimerne.

- Vi er klar til at rykke ud hele døgnet rundt, fortæller Jan Bundgaard, der hovedsageligt står for ladvognsdelen på stationen i Svendborg.
Med hele fire køretøjer i den svære kategori, samt seks almindelige ladvogne til de lidt mindre opgaver står mandskabet også klar til at tage de opgaver, som Falck stiller videre til Redning Danmark.

- Det er et år siden nu, at vi fik overdraget sværvognsopgaverne fra Falck, fortæller Jan Bundgaard, der forklarer nærmere, at denne forretningsoverdragelse betyder, at hvis man i dag ringer til Falck vedrørende fritrækning eller bjergning af traktorer, lastbiler eller andre større entreprenørmaskiner, så er det Redning Danmark, der løser opgaven.

Mere om Redning Danmarks fynske team i ugens LandbrugFyn

 

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next