bannerPos

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Demokaravanen bestod af en Kuhn Merge Maxx 950 pickup-rive (her i aktion til venstre) og den økonomiske rundballepresser med integreret indpakker med 3D og integelliwrap (til højre).

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
27-06-2020 17:34
Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

MASKINDEMO På en græsmark vest for Næstved blev der for nylig sat punktum for Grass Machines Roadshow 2020, hvor der i alt har været præsentation af Kuhn-græsmaskiner seks forskellige steder i landet.

Karavanen fra importøren Maskinhandler Indkøbsringen havde først fire stop i Jylland, inden turen gik mod øst – med stop ved Tommerup på Fyn og til sidst Næstved, som altså var eneste demonstration på Sjælland.

Demokaravanen bestod af en Kuhn Merge Maxx 950 pickup-rive, som leverer effektiv og skånsom opsamling af afgrøden, den økonomiske rundballepresser med integreret indpakker med 3D og integelliwrap. Det unikke indpakningssystem opnår en besparelse på minimum 30 procent på filmen.

Der var også mulighed for at opleve Trippel skårlæggersæt, hvor fronten er monteret med valse-crimper og den bagerste del med standard stålfingre-crimper, og den liftophængte vender med otte rotorer og arbejdsbredde på 8,7 meter.

Populær pickup-rive

Der var noget blandet besøg rundt omkring, men generelt er den skånsomme og effektive pickup-rive blevet et hit over hele landet.

- Vi mærker en meget stor interesse, og faktisk er alle vores Kuhn Merge Maxx pickup-river revet væk i denne sæson, oplyser salgskonsulent Christian Kyhn fra MI.

I forhold til traditionelle river er indholdet af aske i ensilage mindsket med omkring én tredjedel med de fleksible pickup-river, som løfter skåret og lægger materialet af, alt efter chaufførens ønske.

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.

Hvem kan løse problemet med krybestrøm?

- Det er ikke holdbart at enkelte besætninger spredt over landet skal stå med sådanne problemer uden der løbende sker en udvikling i opklaringsarbejdet. Vi må appellere til at de berørte myndigheder tager dette mere seriøst op. To LVK-dyrlæger opfordrer til handling og søger hjælp til afdækning af problemer med krybestrøm i en jysk besætning.
Side 1 af 55 (1092 artikler)Prev1234567535455Next