bannerPos

Ny bog om markens maskiner

01-06-2020 08:04

Markens maskiner er udkommet i en ny og opdateret udgave.

MASKINER Der er kommet en ny udgave af bogen Markens maskiner, og med den i hånden bliver man klædt godt på til at vælge de rigtige maskiner til markdriften – og få mest muligt ud af dem.

Markens maskiner fra Seges Forlag hjælper med at træffe de korrekte valg, og at bruge de rigtige maskiner til arbejdet i marken har stor betydning for økonomien på en bedrift – både når det gælder finansiering og driftsøkonomi.

2020-udgaven af Markens maskiner er opdateret med ny viden, de seneste teknologiske landvindinger og friske tal, og teksterne er rigt illustreret med nye fotos og figurer.

Højaktuelt emne

Markens maskiner følger i store træk markarbejdets forløb fra såning over gødskning og pleje af planterne, til høsten er i hus.

Der er også noget om læsning og transport i bogen, hvor der endvidere er et helt kapitel om teori og praksis omkring markvanding, der er et højaktuelt emne, da klimaændringerne vil få stadig større betydning.

- Markens maskiner henvender sig først og fremmest til landbrugsuddannelsens hovedforløb i faget maskinlære. Men bogen er også meget velegnet som opslagsværk for landmænd og alle andre, der interesserer sig for maskiner, lyder det i en pressemeddelelse.

Hans Kristian Kristensen, Gunnar Schmidt og Henning Sjørslev Lyngvig er mændene bag ordene i bogen, der er på 314 sider og kan købes i Seges’ netbutik for 399 kroner.

jhal

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.

Hvem kan løse problemet med krybestrøm?

- Det er ikke holdbart at enkelte besætninger spredt over landet skal stå med sådanne problemer uden der løbende sker en udvikling i opklaringsarbejdet. Vi må appellere til at de berørte myndigheder tager dette mere seriøst op. To LVK-dyrlæger opfordrer til handling og søger hjælp til afdækning af problemer med krybestrøm i en jysk besætning.
Side 1 af 55 (1092 artikler)Prev1234567535455Next