bannerPos

1.400 var i Ringe

Ikke mindre end 1.400 besøgte åbent hus-dagen i Ringe Maskinforretning, hvor der traditionen tro blev serveret pølser og fadøl i værkstedet blandt de mange maskiner. Til venstre sidste års Amazone sprøjte-nyhed model UX 6201, hvor dette første eksemplar allerede er solgt på Fyn.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
05-02-2020 13:42
Stort fremmøde og investeringslyst ved det traditionsrige arrangement hos Ringe Maskinforretning.

Efter en »kedelig« januar måned længtes landmændene efter de første forårstegn og til en god snak med kollegerne ved de traditionelle åbent hus-arrangementer hos de fynske maskinforretninger.

Det kom eftertrykkelig til udtryk, da åbent hus-sæsonen blev skudt i gang hos Ringe Maskinforretning og AgroFyn.

Det skete lørdag den 1. februar, altså samme dag, hvor den første gødning reelt måtte bringes ud. Men det havde det våde vintervejr sat en solid stopper for, og derfor animerede det i den grad landmænd og andre maskininteresserede til en tur til Ringe i finregnen denne lørdag.

Fastholder årlig begivenhed

- Vi vurderer, at vi havde omkring 1.400 besøgende i løbet af dagen. Det er rigtigt, rigtigt flot, og lidt flere end sidste år.

Samtidig er direktøren for Ringe Maskinforretning, Jim Thygesen, også meget positiv over den interesse og investeringslyst, som afspejlede sig ved åbent hus-dagen.

- Det gjaldt både på nye traktorer, mejetærskere og redskaber. Og med et meget stort salg af både robotplæneklippere, motorsave og andre varer i butikken.

Samtidig glæder han sig over muligheden for at man mødes i hyggeligt og socialt samvær i værkstedet, hvor der traditionen tro serveres to ristede og to brød sammen med koldt fadøl.

- Det er helt sikkert en årlig begivenhed, som vi holder fast i, lød det Jim Thygesen på den hektiske dag, hvor han som ny direktør i forretningen nød gensynet med mange kendte mennesker i det fynske landbrug.

Vandløbene passes bedre

Generelt er der tilfredshed med kommunernes indsatser, lyder det ved generalforsamlingerne i de lokale vandløbslaug. Kun i Middelfart er der markante problemer på grund af manglende kommunal oprensning.

DLG tjente 36,5 millioner på Fyn

Den fynske grovvareafdeling er forbillede for DLG’s nye landsdækkende struktur.

625 kroner kiloet

Karl Larsen fra Herrested på Østfyn er for femte år i træk først med nye danske kartofler.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Virksomme veteraner

2019 var et aktivt og begivenhedsrigt år for Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Fleksible bladgødninger

Flex Fertilizer-systemet tildeler næringsstofferne effektivt til afgrøden og efter aktuelt behov. Samtidig er det en både klima- og miljøvenlig gødningsform.
Side 1 af 45 (895 artikler)Prev1234567434445Next