bannerPos

En aften med natur på Aalegaarden

Anne Katrine Clausen og Johan Bebe er på Aalegaarden i Sallingelunde torsdag den 6. august kl. 17.30 værter ved en natur-markvandring. Arkivfoto

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
30-07-2020 08:09
Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

ARRANGEMENT Uden de store indsatser kan landmænd øge biodiversiteten og dermed gøre endnu mere for naturen.

- For et år siden havde vi besøg af miljøkonsulent Birthe Thordahl Christensen fra Velas til et naturtjek. Her gennemgik vi vores marker, brakarealet, to mindre skovområder og engen ned til Sallinge Å, hvor hun gav os ideer til at gøre lidt mere ekstraordinært for naturen, fortæller mælkeproducent Johan Bebe, Sallingelunde, som på torsdag den 6. august er vært for en markvandring med naturelementerne i fokus.

Johan Bebe fortæller, at han blandt andet har sat en våd halmballe i hjørnet af brakmarken på 3,5 hektar ved gården, ligesom han for første gang har sået en blomsterstribe. Den står nu i fuldt flor en halv kilometer langs Sallingelundevejen.

Ved Velas-arrangementet, der starter klokken 17.30 ved Aalegaarden på Sallingelunde 12, vil Birthe Thordahl Christensen vise rundt på arealerne, og her give ideer til naturtiltag ved læhegn, eng, skov og brakarealer.

Mødet er gratis for alle interesserede, og efter et timers markvandring serveres grillpølser.

0

Har brugt 200.000 kroner på sagen – indtil videre

- Vi er oppe mod en stor magt, og derfor har der været brug for konsulent- og advokatbistand, siger ejeren af Rønningesøgaard. Han har måttet udarbejdet tre høringssvar, og savner som berørt lodsejer opbakning fra Landbrug & Fødevarer.

- Vi bliver fuldstændig kørt over

Stig Bille Brahe Selby, der får to kilometer gasledning gravet ned i Rønningesøgaards marker, føler sig krænket over erstatningen og hele sagsforløbet for projektet, der skal sikre norsk naturgas til en polsk købmandsforretning, som han udtrykker det.

Kartoffelprojektet kulet ned

- Det kunne have blevet et rigtigt spændende projekt for os landmænd at samarbejde om, lyder det fra en ærgerlig initiativgruppe bag de nu kuldsejlede planer om en fynsk kartoffelmelsfabrik.

Kold College afholder alternativt åbent hus

Lørdag den 21. november er der mulighed for privat rundvisning på de tre uddannelsesgrene, der tilbydes på Kold College. Man skal blot booke tid på skolens hjemmeside.

Juletræsfældningen er godt i gang

Covid-19 sætter sit præg over hele landet – også på juletræsmarkedet. Julen kommer dog heldigvis uanset, så der skal stadig fældes og sælges juletræer.

Online overblik over fodersiloerne

Sparet tid, overblik og en effektiviseret arbejdsgang er blandt de fordele, som svineproducent Jakob Krogh Andersen på Egensøgaard i Martofte har opnået med installering af niveaufølere fra NiveauTeknik i fodersiloerne.

Ny model ændrer EU-støtten – og styrker dyrelivet

Landmænd kan i fremtiden formentlig lade naturen råde uden at blive trukket i støtte. Det vækker begejstring hos både landmand og forsker i biodiversitet.

Deadline for minkavlen

På Ellinge Minkfarm og hos alle kollegerne har det de seneste 10 dage været en kamp mod uret at skulle aflive samtlige mink. Den ulykkelige situation har samtidig været nærmest uden informationer fra myndighederne.

Erfarne kræfter i nyt tæt partnerskab

Nybolig Landbrug og VKST går sammen om at styrke rådgivningen til kunder i forbindelse med salg af landbrugsejendomme.

Med det nye år følger nye miljøkrav

Nye krav om miljøledelse træder i kraft til næste år. Ifølge miljøkonsulent Kamilla From-Nielsen, er formålet at forebygge utilsigtet miljøpåvirkning omkring bedriften og uheld.
Side 1 af 63 (1247 artikler)Prev1234567616263Next