bannerPos

En aften med natur på Aalegaarden

Anne Katrine Clausen og Johan Bebe er på Aalegaarden i Sallingelunde torsdag den 6. august kl. 17.30 værter ved en natur-markvandring. Arkivfoto

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
30-07-2020 08:09
Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

ARRANGEMENT Uden de store indsatser kan landmænd øge biodiversiteten og dermed gøre endnu mere for naturen.

- For et år siden havde vi besøg af miljøkonsulent Birthe Thordahl Christensen fra Velas til et naturtjek. Her gennemgik vi vores marker, brakarealet, to mindre skovområder og engen ned til Sallinge Å, hvor hun gav os ideer til at gøre lidt mere ekstraordinært for naturen, fortæller mælkeproducent Johan Bebe, Sallingelunde, som på torsdag den 6. august er vært for en markvandring med naturelementerne i fokus.

Johan Bebe fortæller, at han blandt andet har sat en våd halmballe i hjørnet af brakmarken på 3,5 hektar ved gården, ligesom han for første gang har sået en blomsterstribe. Den står nu i fuldt flor en halv kilometer langs Sallingelundevejen.

Ved Velas-arrangementet, der starter klokken 17.30 ved Aalegaarden på Sallingelunde 12, vil Birthe Thordahl Christensen vise rundt på arealerne, og her give ideer til naturtiltag ved læhegn, eng, skov og brakarealer.

Mødet er gratis for alle interesserede, og efter et timers markvandring serveres grillpølser.

0

Mærkning af heste og mærkningspladser på Fyn

Der tilbydes besigtigelse og mærkning med mikrochip af heste og ponyer i forbindelse med de to følskuer der afholdes på Fyn i august. Dansk Varmblod gør dog opmærksom på at årets følskuer er lukket for publikum grundet COVID-19.

Vinterraps skal etableres rettidigt

De nye krav om øget areal med efterafgrøder, der gælder fra kommende efterår, lægger yderligere pres på landmændene, der går en meget travl august måned i møde. Reglerne sætter blandt andet rapssåningen under pres og gør, at mange landmænd i højere grad har brug for sorter, der er hurtigstartende.

Stor styrbar sprøjte

Den nye Amazone UX6201 vist frem ved arrangement hos O. Søndergaard & Sønner.

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.
Side 1 af 56 (1114 artikler)Prev1234567545556Next