bannerPos

Markedsnoter: Minusrenter på F1-lån

Redaktionen

24-05-2019 11:29

Den sidste auktionsdag i forbindelse med rentetilpasning på F1-, F3- og F5-lån er netop overstået i Totalkredit og Nykredit. Og de giver anledning til hævede øjenbryn hos økonomerne:

F1 er nu nede på minus 0,23 procent, F3 på minus 0,28 procent, og F5 på minus 0,04 procent. Det er første gang nogensinde, at F5-renten er gået i minus. Og det er også helt usædvanligt, at F3-renten ligger under F1.

- De eksisterende rekorder på F3 og F5, som har holdt stand siden august 2017, lyder på -0,16 procent og 0,18 procent. På F1 er rekorden -0,23 procent, som således tangeres, skriver Nykredit i en kommentar, og tilføjer:

- Det seneste rentefald er sket på baggrund af vækstbekymringer, som har sat spor hos centralbankerne, der har udvist større forsigtighed. Hertil har handelskrigen sat tydelige spor på markederne i løbet af maj måned med rentefald til følge.

Svinenoteringen går ingen vegne

Efter en periode med gode stigninger på svinenoteringen valgte Danish Crown torsdag at holde noteringen i ro på 11,40 kroner.

Efter et hidsigt forår er der nu nærmest »siesta-stemning« på det europæiske marked for fersk grisekød. Indkøberne forholder sig afventende, mens slagterierne afventer nye impulser.

- I bund og grund er der jo ikke noget mærkeligt i, at markedet nu finder sig selv efter en periode, hvor noteringerne i Europa steg over 25 procent. Når det alligevel er en overraskelse for mange, så skyldes det, at markedet normalt plejer at flytte sig i maj pga. grillsæsonen og et godt salg til caféerne, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Han tilføjer, at der skal nye impulser til for at få højere priser. Mere sommerligt vejr vil formentlig kunne sparke til priserne. Det manglende sommervejr gør, at markedsdeltagere, der ikke har eksportadgang til Kina, Japan eller Australien indimellem sælger bove, nakker, forender og skinker til priser, der sætter det generelle prisniveau under pres.
 
Til landene udenfor Europa er der et godt salg til Japan og en stabil afsætning til Kina.

Hvedefremgang i Rusland

Det russiske analyseinstitut SovEcon har sendt sine forudsigelser på gaden for den russiske hvedehøst for 2019, og den er langt mere optimistisk end både det russiske og det amerikanske landbrugsministerium.

Det russiske landbrugsministerium forventer en hvedehøst på 75 millioner tons i 2019, og USDA forventer 77 millioner tons. Men hos SovEcon ligger forventningen på 83 millioner tons hvede i Rusland i år. Det skriver agrocom.dk.

Får landbrugsministeriet ret i deres forventninger, kan Rusland ikke øge eksporten i det kommende høstår, fordi fremgangen i avlen kun lige udligner faldet i de russiske lagre i år, og landbrugsministeriets forventninger lægger således ikke op til øget russisk konkurrence.

Bliver det omvendt SovEcons mere positive forventninger, som bliver til virkelighed, kan Rusland enten øge eksporten med fem til seks millioner tons, eller de kan genetablere de lagre, som Rusland havde for et år siden. Samtidig kan det også sparke til priserne, skriver analytiker Palle Jakobsen.

- Spekulanterne har indtaget store salgspositioner i markedet i forventningen om en god avl, og vi ved også, at mange landmænd har solgt, fordi de frygter lavere priser. På den anden side har mange forbrugere ikke købt, fordi de håber på lavere priser.

- Viser det sig, at troen på lavere priser forsvinder, fordi nyhederne er positive for priserne, ja så vil spekulanter købe deres solgte tilbage og forbrugerne vil dække sig af, men sælgerne vil trække sig, fordi de allerede har solgt en del. Det vil skabe overvægt af købere i markedet i en periode med stigninger som konsekvens.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Dyrskuechefen til Lundsgaard

Alex Nielsen er blevet ansat som eventchef for Anexet på godset ved Kerteminde.

Stougaard vil holde regeringen op på klimaløfter

Halmbranchen glæder sig over en klimaambitiøs regering. Men nu skal der handling bag ordene, mener Danske Halmleverandører.

Køng-landmand styrer sin risiko med succes

Hans Raahauge har gode erfaringer med DLG’s risikostyringsværktøj Risk Management.

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.

Dyrskuechef har søgt nye muligheder

Siden oktober 2018 har Alex Nielsen stået i spidsen for Danmarks ældste dyrskue. Han har nu efter flere overvejelser valgt at søge nye veje og fratræder derfor stillingen som dyrskuechef.

Direktør fik syn for skoven

Fra en karriere i byggebranchen har Lars Muldbak tilpasset organisationen og intensiveret fremtidssikringen af Skovdyrkerne Øerne.

Begrænsningens kunst ved skovrejsning

- Vi er midt i en ansøgningsperiode for tilskud til privat skovrejsning, og mange spændende projekter er på tegnebrættet, lyder det fra skovrider Thomas Ravn, der har gode råd til, hvordan skovrejsningsprojekter kommer vellykket fra start og bliver til bæredygtig skov og ikke krat.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 34 (662 artikler)Prev1234567323334Next