bannerPos

Endnu ingen udsigt til stigende svinepriser

Peter Arendt

09-11-2018 07:44
Svineprisen svækkes på ny, eftersom man i markedet mangler beviser på, at Kina vitterligt vil importere svinekød som en konsekvens af epidemien af afrikansk svineinfluenza.

Der skal åbenbart gå lidt længere tid end tidligere forventet, før svinepriserne kan komme sig oven på det kraftige prisfald, der blev en konsekvens af handelskrigen mellem USA og Kina. Den amerikanske svinepris har siden sommerens kraftige svækkelse befundet sig på et historisk, lavt niveau. I løbet af september og oktober måned har den amerikanske svinepris forsøgt sig i opadgående retning, men indtil videre forgæves. Derfor er det fortsat svært at finde argumenter for, hvorfor svinepriserne her i Europa skulle vinde markedsandele i forhold til de lave amerikanske svinepriser.
I sidste uge kom den amerikanske svinepris godt nok pænt op igen på Trumps udmelding om, at der var kommet gang i en mere positiv forhandling mellem ham og den kinesiske præsident Xi omkring en løsning på handelskrigen de to lande imellem. Derfor begyndte de amerikanske svineproducenter atter at vejre morgenluft, og svineprisen blev købt i vejret i et håb om, at de i Kina atter ville begynde at importere amerikanske svineprodukter.

 

Mangler beviser på kinesisk interesse

Samtidig med handelskrigen så kæmper de i Kina med spredning af afrikansk svineinfluenza.
Udbredelsen af svinepest i Kina betyder, at landet får behov for at importere store mængder af svinekød. Men svineprisen har ikke for alvor haft succes med at komme op til trods for hverken handels­krig eller svinepest. Tværtimod svækkes svineprisen i USA igen i denne uge tilbage mod de laveste prisniveauer set hen over de seneste mere end 15 år. Markedet mangler ganske enkelt beviser på, at de kinesiske forbrugere vitterligt har tænkt sig at importere svinekød igen.
Da den amerikanske svinepris stadig ligger og handler på et historisk lavt prisleje, er der heller ikke udsigt til, at vi her i Europa vil se stigende svinepriser lige foreløbigt. Men samtidig er det også svært at finde argumenter for, hvorfor svinepriserne skal falde yderligere fra det nuværende lave prisleje. Man kan sige, at risikoen for yderligere prisfald er yderst begrænsede set i forhold til mulighederne for nye prisstigninger.

 

Prisstigninger lader vente på sig

Men indtil videre lader prisopsvinget altså vente på sig, og hvis vi kan tage den amerikanske svinepris som en indikator for, hvad vi nu kan forvente os af den europæiske og dermed den danske svinenotering i nær fremtid, så må vi altså væbne os lidt med tålmodighed, før det igen peger opad. Ved indgangen til oktober måned var svineprisen i USA oppe og ramme en pris på lige godt 70 US-cent pr. pund. Men de prisstærke takter holdt ikke længe, og i dag ligger svineprisen i USA igen og handler nede i området omkring blot 50 US-cent pr. pund. Går vi så lang tid tilbage i tiden, som vi kan på prisgrafen for amerikansk svinekød, så kan vi se, at det nuværende prisniveau er historisk lavt. Derfor er der da også rigtig gode sandsynligheder for, at svineprisen atter vil kunne rette sig på lidt længere sigt. Men lige nu, på den korte bane, er der ikke udsigt til, at svinepriserne i hverken USA eller her i Europa skal stige lige foreløbigt.

- Jeg sidder sjældent stille

Den nyvalgte første kvindelige formand for DM&E Fyn trives med travlheden og de mangeartede opgaver både hjemme på maskinstationen, i den fynske forening og i landsorganisationen.

Jagten på spild er skudt i gang

Tørken kom naturligvis til at præge tallene hos de fynske besætninger i KvægNøglen for 2018, der lander med lidt lavere dækningsbidrag for året forinden. Stor spredning i resultaterne får dog konsulenterne til at opfordrer til at gå på spildjagt.

Dyretilmeldingen er åbnet

Det er frem til 15. maj at tilmelde kvæg og får til årets fynske dyrskue.

Aktiv fåredag i Sallinge

I år er Lotte og Martin Philip fra Sallinge for tredje gang med på Fårets Dag.

Ud at se påskelam

13 fynske fåreavlere holder åben stald på Fårets Dag påskelørdag. Heriblandt Lotte og Martin Philip i Sallinge, der er med for tredje gang.

Multihåndværker med tre spidskompetencer

Jonas Nielsens virksomhed i Mesinge startede med smedearbejde og småjobs som underleverandør. I dag er Joni Manpower miljønedbrydning, jord, beton og kloakarbjede, samt nærmest dansk mester i anlæg af græsplæner.

Landbrugsforeninger sender skarp kritik af minister

Tolv landbrugsforeninger, der har berørte medlemmer af gasledningen Baltic Pipe, er utilfredse over manglende hjælp fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Over 200.000 på gårdbesøg i søndags

På Fyn var der 4.000 gæster hos Anita og Niels Erik Maegaard i Eskildstrup, og ikke mindre end 12-13.000 deltog ved økodagen på Statsfængslet Søbysøgaard.

Fræser sår blomster på stribe

Mads Møller Andersen, Ørbækgård, tilbyder såning af blomsterstriber med selvudviklet redskab, som både kan så frø i rækker og som bredsåning.
Side 1 af 26 (516 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer