bannerPos

Årets første HandelsErfa i Vissenbjerg

Det er som altid chefanalytiker i AgroMarkets, John Jensen, som styrer slagets gang og stiller skarpt på finans- og råvaremarkederne, når Velas inviterer til HandelsErfa i Vissenbjerg. Arkivfoto

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
11-02-2020 08:00
Velas afvikler årets første markedsmøde tirsdag og onsdag den 25. og 26. februar.

Når Velas inviterer til årets første HandelsErfa i Vissenbjerg, er det som altid chefanalytiker i AgroMarkets, John Jensen, som styrer slagets gang og stiller skarpt på finans- og råvaremarkederne. Det sker tirsdag og onsdag den 25. og 26. februar klokken 9.45-14.30 på Damsbovej 11.

Om formiddagen præsenterer John Jensen blandt andet Danmarks mest omfattende oversigt over hvilke planteværnsmidler, der udgår og kommer til. Desuden bliver deltagerne klogere på forventningerne til priserne på gødning, energimarkedet og de risici og udfordringer, der er ved kontrakt- og spotpriser samt på den økologiske produktion.

2019 var et udfordrende år for den økologiske produktion, og mange måtte sælge til konventionelt brug. Hvordan får man en bæredygtig økologisk bedrift i 2020, belyses på mødet.

Eftermiddagen står i finansmarkedets tegn, når John Jensen retter blikket mod den ventede recession. Politikere og nationalbanker ser allerede på tiltag for at udskyde recessionen, men chefanalytikeren maner til ro. Recessionen vil komme, men ikke endnu, forudser han.

Efterfølgende bliver der sat fokus på den øget opmærksomhed på klimaet og social lighed samt hvilke konsekvenser, det vil have for danske landmænd, før dagen slutter med udnævnelsen af Danmarks billigste finansiering lige nu.

Alle interesserede er velkomne. Tilmelding til Velas er dog nødvendig senest den 17. februar.

0

Spildevandsbombe også på Fyn?

Erling Bonnesen (V) vil have miljøministeren til at redegøre for, hvad der udledes af urenset spildevand fra de fynske renseanlæg til vandmiljøet.

Vent med at tegne lange mineralkontrakter

En lukning af den kinesiske mineralproduktion har medført prisstigninger på mineraler på op til 20 procent siden januar. Derfor skal der kun tegnes korte kontrakter nu, lyder rådet fra Jonas Bøge Breinholt, svinekonsulent hos Velas.

Store varmeforskelle kan give udfordringer i stalden

Maj måneds varme dage og kolde nætter er en udfordring for staldenes ventilationsanlæg. Det koster både på dyrenes produktionstal og sundheden, lyder det fra svinekonsulent, der opfordrer til at få tjekket staldenes luftstrømme netop nu.

Stærke køer på Dyregård

Endnu en jerseyko i besætningen hos Anders Nielsen i Gelsted er blevet hædret for en livsydelse på over 10.000 kg værdistof.

Stor græskaravane tager på Danmarksturné

De orange græsmaskiner fra Kuhn kommer i juni forbi flere danske byer spredt over hele landet.

- Vi skal også dyrke landbruget her

Tidligere i år fik Sparekassen Sjælland-Fyn ny landbrugschef. Peter Jørgensen har en fortid som markedschef hos VKST. Og det giver klare fordele for bankens landbrugskunder, mener han.

Høst solens stråler og få 15.000 kroner pr. hektar

Solceller er en ny »afgrøde«, som kan give landmanden et solidt dækningsbidrag.

Personlig relation prioriteres højt

I over 20 år har minkavler Thomas Beck haft alle sine forsikringer i Lokal Forsikring med landbrugsassurandør Christian Bang som tæt samarbejdspartner.
Side 1 af 52 (1031 artikler)Prev1234567505152Next