bannerPos

Årets første HandelsErfa i Vissenbjerg

Det er som altid chefanalytiker i AgroMarkets, John Jensen, som styrer slagets gang og stiller skarpt på finans- og råvaremarkederne, når Velas inviterer til HandelsErfa i Vissenbjerg. Arkivfoto

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
11-02-2020 08:00
Velas afvikler årets første markedsmøde tirsdag og onsdag den 25. og 26. februar.

Når Velas inviterer til årets første HandelsErfa i Vissenbjerg, er det som altid chefanalytiker i AgroMarkets, John Jensen, som styrer slagets gang og stiller skarpt på finans- og råvaremarkederne. Det sker tirsdag og onsdag den 25. og 26. februar klokken 9.45-14.30 på Damsbovej 11.

Om formiddagen præsenterer John Jensen blandt andet Danmarks mest omfattende oversigt over hvilke planteværnsmidler, der udgår og kommer til. Desuden bliver deltagerne klogere på forventningerne til priserne på gødning, energimarkedet og de risici og udfordringer, der er ved kontrakt- og spotpriser samt på den økologiske produktion.

2019 var et udfordrende år for den økologiske produktion, og mange måtte sælge til konventionelt brug. Hvordan får man en bæredygtig økologisk bedrift i 2020, belyses på mødet.

Eftermiddagen står i finansmarkedets tegn, når John Jensen retter blikket mod den ventede recession. Politikere og nationalbanker ser allerede på tiltag for at udskyde recessionen, men chefanalytikeren maner til ro. Recessionen vil komme, men ikke endnu, forudser han.

Efterfølgende bliver der sat fokus på den øget opmærksomhed på klimaet og social lighed samt hvilke konsekvenser, det vil have for danske landmænd, før dagen slutter med udnævnelsen af Danmarks billigste finansiering lige nu.

Alle interesserede er velkomne. Tilmelding til Velas er dog nødvendig senest den 17. februar.

Energinet kom i dobbeltild i Davinde

Der blev skudt på Energinet både fra lodsejere og miljøforkæmpere under et møde om Baltic Pipe-gasledningen i Davinde Forsamlingshus.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Oplagt for de unge

DM&E Fyns nye formand opfordrede ved generalforsamlingen medlemmerne til at tage flere elever ind i virksomheden.

Formandsskifte i Fyns LandboUngdom

Da Fyns LandboUngdom for nylig afholdt Årssamling, inkluderede det en overlevering af formandsposten. Den afgående formand Frederik Petersen går efter post i LandboUngdoms landsledelse.

700 til schnitzler og svinefagligt nyt

Porcus Svinefagdyrlæger havde igen i år stor deltagelse ved årsmødet i Vissenbjerg Hallerne.

Næstformand i DLG trækker sig

To år efter hans navn blev nævnt som mulig ny formand stopper DLG’s næstformand. Siden 2007 har Torben Thomsen været næstformand og samtidig siddet i repræsentantskabet. Han understreger, at stoppet ikke har noget at gøre med opgøret i DLG-bestyrelsen i 2018.

Bedre ledere giver endnu bedre resultater på bundlinjen

I takt med at bedrifterne bliver større, er der behov for, at landmændene forbedrer sig som ledere. En løsning kan eksempelvis være, at både landmand og driftsledere kommer på lederkursus.

Årets første HandelsErfa i Vissenbjerg

Velas afvikler årets første markedsmøde tirsdag og onsdag den 25. og 26. februar.

To dage med fokus på klima

Velas og Dalum Landbrugsskole inviterer etablerede landmænd og studerende til klimaworkshop.
Side 1 af 45 (885 artikler)Prev1234567434445Next