bannerPos

Overarbejde kan koste dyrt

Landbruget er lige nu midt i en travl tid, men overarbejde over en længere periode kan koste bøder. 48-timers-reglen betyder, at en medarbejder over en periode på fire måneder i gennemsnit maksimalt må arbejde 48 timer om ugen. Det oplyser Patriotisk Selskab. Foto: Camilla Bønløkke

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
24-07-2020 08:06
En medarbejder må over en periode på fire måneder i gennemsnit maksimalt arbejde 48 timer om ugen, påpeger Patriotisk Selskab.

Som arbejdsgiver er det vigtigt, at man har styr på 48-timers-reglen. Reglen betyder, at en medarbejder over en periode på fire måneder i gennemsnit maksimalt må arbejde 48 timer om ugen. Det oplyser Patriotisk Selskab.

Perioden opgøres fra den dag, Arbejdstilsynet er på besøg. Kommer de, mens der er en travl periode på bedriften, så er det stadig de seneste fire måneder, der tages udgangspunkt i – også selvom medarbejderen måske har haft færre arbejdstimer i månederne før.

48-timers-reglen gælder også, selvom medarbejderen selv tilbyder at arbejde over.

Ferie, feriefridage, sygdoms- og orlovsperioder skal holdes uden for beregningen af gennemsnittet på 48 timer. Det er således ikke en mulighed, at medarbejderen arbejder 70 timer i fire uger og så bringer gennemsnittet ned under grænsen ved at holde ferie i den femte uge.

Ved at bryde 48-timers-reglen risikerer man som arbejdsgiver at skulle betale godtgørelse til medarbejderen. Godtgørelsen ligger på omkring en månedsløn for hver periode med fire måneder, hvor 48-timers-reglen overtrædes.

Ifølge Patriotisk Selskab, kan Arbejdstilsynet samkøre oplysninger med Skat og herigennem få indblik i, hvor mange timer medarbejderne arbejder.

0

Mærkning af heste og mærkningspladser på Fyn

Der tilbydes besigtigelse og mærkning med mikrochip af heste og ponyer i forbindelse med de to følskuer der afholdes på Fyn i august. Dansk Varmblod gør dog opmærksom på at årets følskuer er lukket for publikum grundet COVID-19.

Vinterraps skal etableres rettidigt

De nye krav om øget areal med efterafgrøder, der gælder fra kommende efterår, lægger yderligere pres på landmændene, der går en meget travl august måned i møde. Reglerne sætter blandt andet rapssåningen under pres og gør, at mange landmænd i højere grad har brug for sorter, der er hurtigstartende.

Stor styrbar sprøjte

Den nye Amazone UX6201 vist frem ved arrangement hos O. Søndergaard & Sønner.

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.
Side 1 af 56 (1114 artikler)Prev1234567545556Next