bannerPos

De dygtigste ledere giver medarbejderne ansvar

- De dygtige ledere fokuserer på det, der skaber værdi – altså det, der giver kroner og øre i kassen, lyder det blandt andet fra Nicolai Skjoldemose Johansen, der er økonomimedarbejder hos Patriotisk Selskab.
02-10-2019 08:00

Patriotisk Selskab tilbyder nu ledelsesrådgivning til ejerledere baseret på en sammenligning med ejerlederne i en række økonomisk stærke virksomheder blandt selskabets medlemmer

Hvordan kan det være, at nogen landbrugsvirksomheder har nemt ved at holde på medarbejderne og skaffe nye medarbejdere, når der er behov for det, selvom erhvervet ellers generelt er i underskud på kvalificeret arbejdskraft?

Hos Patriotisk Selskab mener man at have knækket koden. En undersøgelse fra 2018 foretaget blandt udvalgte medlemmer hos selskabet viser, at der naturligt nok er et sammenfald mellem de virksomheder, der er økonomisk stærke, og de virksomheder, der formår at fastholde gode medarbejdere.

Undersøgelsen svarer også på, hvad de stærkeste virksomheder gør rigtigt, både når det kommer til medarbejderfastholdelse og til ledelse i det hele taget. Den viden vil selskabet nu bruge til at hjælpe flere virksomheder den rigtige vej.

- Vi tilbyder virksomheder et interview foretaget ud fra nøjagtig de samme principper som de interviews, vi har lavet med virksomhederne i vores undersøgelse. Herefter sammenligner vi virksomhedens svar i interviewet med resultaterne fra vores undersøgelse, så man i virksomheden kan se, hvor man ligger i forhold til »de dygtigste« og hvorfor. Det bliver hermed også synligt, hvad virksomhedens centrale udfordringer er, og hvad man som leder konkret kan gøre for at løse dem, siger virksomhedsrådgiver Carsten Hansen.

Fokusér rigtigt

Noget af det, der går igen hos virksomhederne i Patriotisk Selskabs undersøgelse, er, at de dygtige leder formår at fokusere rigtigt.

- De dygtige ledere fokuserer på det, der skaber værdi – altså det, der giver kroner og øre i kassen. Ét af de fokusområder, lederne i undersøgelsen har, er at skabe en god og attraktiv arbejdsplads for medarbejderne. Det kan godt betale sig, fordi medarbejderne bliver længere i jobbet, så man slipper for at skulle bruge tid og penge på rekruttering hele tiden, og når man endelig skal rekruttere, er det nemmere, fordi arbejdspladsen har et godt ry. Samtidig får man motiverede medarbejderne, som bliver dygtigere og dygtigere, jo længere de arbejder i virksomheden, og som kan skabe gode resultater, fortæller økonomimedarbejder Nicolai Skjoldemose Johansen.

Han uddyber nærmere, at det at skabe en attraktiv arbejdsplads blandt andet handler om at udfordre medarbejderne fagligt og personligt. I undersøgelsen udtalte medarbejderne i virksomhederne blandt andet, at deres job har ændret sig meget, siden de startede, og at de udvikler sig hele tiden.

- Har man for eksempel en medarbejder med et udelukkende praktisk job, kan det være, han er interesseret i at få et mere administrativt ansvar ved at stå for e-kontroller eller markplaner. Hvor man måske selv synes, at det er en træls opgave, kan det være, at medarbejderen synes, det er en god afveksling i jobbet og en spændende udfordring. Man skal selvfølgelig bygge opgaver ovenpå, som giver mening for den enkelte medarbejder – vi er ikke alle ens. Men én ting er sikkert: Vi har alle brug for at blive udfordret, og i længden er der ikke nogen, der gider arbejde et sted, hvor de keder sig, påpeger Nicolai Skjoldemose Johansen.

 

0

Vinterraps skal etableres rettidigt

De nye krav om øget areal med efterafgrøder, der gælder fra kommende efterår, lægger yderligere pres på landmændene, der går en meget travl august måned i møde. Reglerne sætter blandt andet rapssåningen under pres og gør, at mange landmænd i højere grad har brug for sorter, der er hurtigstartende.

Stor styrbar sprøjte

Den nye Amazone UX6201 vist frem ved arrangement hos O. Søndergaard & Sønner.

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.

Coronakrisen slår hårdest til i landdistrikterne

Der er brug for en langsigtet plan, mener Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug og Fødevarer, som er kommet med et udspil.
Side 1 af 56 (1113 artikler)Prev1234567545556Next