bannerPos

De dygtigste ledere giver medarbejderne ansvar

- De dygtige ledere fokuserer på det, der skaber værdi – altså det, der giver kroner og øre i kassen, lyder det blandt andet fra Nicolai Skjoldemose Johansen, der er økonomimedarbejder hos Patriotisk Selskab.

Redaktionen

02-10-2019 08:00
Patriotisk Selskab tilbyder nu ledelsesrådgivning til ejerledere baseret på en sammenligning med ejerlederne i en række økonomisk stærke virksomheder blandt selskabets medlemmer

Hvordan kan det være, at nogen landbrugsvirksomheder har nemt ved at holde på medarbejderne og skaffe nye medarbejdere, når der er behov for det, selvom erhvervet ellers generelt er i underskud på kvalificeret arbejdskraft?

Hos Patriotisk Selskab mener man at have knækket koden. En undersøgelse fra 2018 foretaget blandt udvalgte medlemmer hos selskabet viser, at der naturligt nok er et sammenfald mellem de virksomheder, der er økonomisk stærke, og de virksomheder, der formår at fastholde gode medarbejdere.

Undersøgelsen svarer også på, hvad de stærkeste virksomheder gør rigtigt, både når det kommer til medarbejderfastholdelse og til ledelse i det hele taget. Den viden vil selskabet nu bruge til at hjælpe flere virksomheder den rigtige vej.

- Vi tilbyder virksomheder et interview foretaget ud fra nøjagtig de samme principper som de interviews, vi har lavet med virksomhederne i vores undersøgelse. Herefter sammenligner vi virksomhedens svar i interviewet med resultaterne fra vores undersøgelse, så man i virksomheden kan se, hvor man ligger i forhold til »de dygtigste« og hvorfor. Det bliver hermed også synligt, hvad virksomhedens centrale udfordringer er, og hvad man som leder konkret kan gøre for at løse dem, siger virksomhedsrådgiver Carsten Hansen.

Fokusér rigtigt

Noget af det, der går igen hos virksomhederne i Patriotisk Selskabs undersøgelse, er, at de dygtige leder formår at fokusere rigtigt.

- De dygtige ledere fokuserer på det, der skaber værdi – altså det, der giver kroner og øre i kassen. Ét af de fokusområder, lederne i undersøgelsen har, er at skabe en god og attraktiv arbejdsplads for medarbejderne. Det kan godt betale sig, fordi medarbejderne bliver længere i jobbet, så man slipper for at skulle bruge tid og penge på rekruttering hele tiden, og når man endelig skal rekruttere, er det nemmere, fordi arbejdspladsen har et godt ry. Samtidig får man motiverede medarbejderne, som bliver dygtigere og dygtigere, jo længere de arbejder i virksomheden, og som kan skabe gode resultater, fortæller økonomimedarbejder Nicolai Skjoldemose Johansen.

Han uddyber nærmere, at det at skabe en attraktiv arbejdsplads blandt andet handler om at udfordre medarbejderne fagligt og personligt. I undersøgelsen udtalte medarbejderne i virksomhederne blandt andet, at deres job har ændret sig meget, siden de startede, og at de udvikler sig hele tiden.

- Har man for eksempel en medarbejder med et udelukkende praktisk job, kan det være, han er interesseret i at få et mere administrativt ansvar ved at stå for e-kontroller eller markplaner. Hvor man måske selv synes, at det er en træls opgave, kan det være, at medarbejderen synes, det er en god afveksling i jobbet og en spændende udfordring. Man skal selvfølgelig bygge opgaver ovenpå, som giver mening for den enkelte medarbejder – vi er ikke alle ens. Men én ting er sikkert: Vi har alle brug for at blive udfordret, og i længden er der ikke nogen, der gider arbejde et sted, hvor de keder sig, påpeger Nicolai Skjoldemose Johansen.

 

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Svinepest øger afregningen

Den afrikanske svinepest i specielt Kina giver en højere svinenotering. Patriotisk Selskab anbefaler, at merindtjeningen – for de fleste svineproducenters vedkommende – bruges til at afdrage på gælden.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Skoleelever lærer om økologi

82 elever fra 6. årgang på Havrehedskolen var forleden på besøg hos den økologiske landmand Finn Thorslund i Fangel.

Fine langelandske furer

Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.

Workshop: Vejen til støttetilsagn er hullet

Udfordringerne er stadig mange på vejen fra tilskudsordning til udbetaling af støttetilsagn. Det stod klart efter, at Landbrugsstyrelsen var vært for en workshop, der skulle sætte fokus på »Den gode udbetalingsanmodning« for nyligt.

Familielandbruget i fornuftsægteskab med de grønne

Familielandbruget ønsker en tættere dialog med de grønne organisationer, der arbejder for natur og biodiversitet

Holstein rykker fremad

Der var meget at glæde sig over for Dansk Holstein, da 420 racefolk deltog ved årsmødet på Fyn. Ifølge formand Kristian Nielsen står rekorderne nærmest i kø, blandt andet er en sortbroget ko fra Mors første danske ko, der passerede en livsydelse på 200.000 kilo mælk.

De dygtigste ledere giver medarbejderne ansvar

Patriotisk Selskab tilbyder nu ledelsesrådgivning til ejerledere baseret på en sammenligning med ejerlederne i en række økonomisk stærke virksomheder blandt selskabets medlemmer
Side 1 af 37 (732 artikler)Prev1234567353637Next