bannerPos

Topsælgende tyre hædret

Ældst på tyrestationen i Assentoft er RDM-tyren VR Dalton fra I/S Stensgårdsminde i Stensby ved Skamby. Trods dens 10 år var den at finde blandt tyrene med det bedste sædsalg sidste år. Foto: Viking Genetics

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
24-04-2019 08:15
Blandt landets avlstyre med det højeste sædsalg i 2018 var tre fynskopdrættede.

Den årligt tilbagevendende tradition hos Viking Genetics er hædringen af opdrætterne af tyrene med det bedste sædsalg. Det fandt sted forleden på avlsorganisationens tyrestation i Assentoft, og blandt de ni toptyre var tre, som er opdrættes i fynske stalde.

Det gælder den godt ti år gamle RDM-tyr, VR Dalton, som er opdrættet hos brødrene Karl-Erik og Mogens Iversen, I/S Stensgårdsminde i Stensby. VR Dalton er i modsætning til de øvrige tyre døtreafprøvet og i øvrigt ældste tyr på tyrestationen.

Fra den store jerseybesætning hos Niels Ulrik Andersen i Ronæs ved Nr. Aaby kommer hele to af de hædrede tyre, henholdsvis VJ Lutter og VJ Gates. 

De øvrige opdrætterne, som blev hædret, var Eskild Grabow Olesen, Horsens (VR Filur), Niels og Jørgen Schmidt, Bovlund (VH Grejs), Thomas Andreasen, Lintrup (VH Monty P), Anderstrup Holstein, Skørping (VH Baylor), Bo Skovbjerg Nielsen, Vrå (VH Badger) og Anders Levring, Fjellerup (VJ Hitman).

Ved arrangementet kunne opdrætterne se de berømte tyre, som de har tillagt og solgt til Viking, men ikke set siden de blev afhentet som små kalve. Alle tyre var genomiske tyre op til cirka tre og et halvt år, som har præget brugsplaner og eksport over de seneste halvandet til to år. Men som nævnt VR Dalton som undtagelse, idet den har kvier stående i besætninger, som er afprøvet.

Nu, efter den aktive karriere på brugsplanerne, er tyrene forbeholdt eksportmarkederne, hvor efterspørgslen er meget stor, oplyses det fra Viking Genetics.

En aften med Hammerslag

Værten fra det populære tv-program besøger Centrovice den 28. oktober.

Økologer holder årsmøde i Odense

Økologien frem mod 2030 er et tema, når L&F’s økologisektion i næste uge holder årsmøde på Dalum Landbrugsskole.

Perfekt persille

I sidste uge høstede Michael Pedersen på Hindsholm persillefrø, som har været halvandet år undervejs på 2,5 hektar. Og den erfarne specialafgrødeavler kunne glæde sig over et godt udbytte på omkring to tons pr. hektar og dermed 40.000 kroner pr. hektar.

Seges jagter krydsningsgevinst hos malkekvæg

Det giver økonomisk gevinst at krydse flere racer af malkekvæg, godtgør et EU-støttet avlsprojekt. Men fordomme skal overvindes, før danske mælkebønder tager midlet i brug i større stil til at forbedre deres økonomi.

Et høstår med udbytter og priser i top for havefrø

- Overordnet set, så har det været et kanongodt høstår, både hvad angår kornafgrøder, frøgræs og havefrø, lyder det fra Per Funch Clausen hos Jensen Seeds i Birkum.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Svinepest øger afregningen

Den afrikanske svinepest i specielt Kina giver en højere svinenotering. Patriotisk Selskab anbefaler, at merindtjeningen – for de fleste svineproducenters vedkommende – bruges til at afdrage på gælden.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Skoleelever lærer om økologi

82 elever fra 6. årgang på Havrehedskolen var forleden på besøg hos den økologiske landmand Finn Thorslund i Fangel.

Fine langelandske furer

Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.
Side 1 af 37 (737 artikler)Prev1234567353637Next