bannerPos

Topsælgende tyre hædret

Ældst på tyrestationen i Assentoft er RDM-tyren VR Dalton fra I/S Stensgårdsminde i Stensby ved Skamby. Trods dens 10 år var den at finde blandt tyrene med det bedste sædsalg sidste år. Foto: Viking Genetics

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
24-04-2019 08:15
Blandt landets avlstyre med det højeste sædsalg i 2018 var tre fynskopdrættede.

Den årligt tilbagevendende tradition hos Viking Genetics er hædringen af opdrætterne af tyrene med det bedste sædsalg. Det fandt sted forleden på avlsorganisationens tyrestation i Assentoft, og blandt de ni toptyre var tre, som er opdrættes i fynske stalde.

Det gælder den godt ti år gamle RDM-tyr, VR Dalton, som er opdrættet hos brødrene Karl-Erik og Mogens Iversen, I/S Stensgårdsminde i Stensby. VR Dalton er i modsætning til de øvrige tyre døtreafprøvet og i øvrigt ældste tyr på tyrestationen.

Fra den store jerseybesætning hos Niels Ulrik Andersen i Ronæs ved Nr. Aaby kommer hele to af de hædrede tyre, henholdsvis VJ Lutter og VJ Gates. 

De øvrige opdrætterne, som blev hædret, var Eskild Grabow Olesen, Horsens (VR Filur), Niels og Jørgen Schmidt, Bovlund (VH Grejs), Thomas Andreasen, Lintrup (VH Monty P), Anderstrup Holstein, Skørping (VH Baylor), Bo Skovbjerg Nielsen, Vrå (VH Badger) og Anders Levring, Fjellerup (VJ Hitman).

Ved arrangementet kunne opdrætterne se de berømte tyre, som de har tillagt og solgt til Viking, men ikke set siden de blev afhentet som små kalve. Alle tyre var genomiske tyre op til cirka tre og et halvt år, som har præget brugsplaner og eksport over de seneste halvandet til to år. Men som nævnt VR Dalton som undtagelse, idet den har kvier stående i besætninger, som er afprøvet.

Nu, efter den aktive karriere på brugsplanerne, er tyrene forbeholdt eksportmarkederne, hvor efterspørgslen er meget stor, oplyses det fra Viking Genetics.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Dyrskuechefen til Lundsgaard

Alex Nielsen er blevet ansat som eventchef for Anexet på godset ved Kerteminde.

Stougaard vil holde regeringen op på klimaløfter

Halmbranchen glæder sig over en klimaambitiøs regering. Men nu skal der handling bag ordene, mener Danske Halmleverandører.

Køng-landmand styrer sin risiko med succes

Hans Raahauge har gode erfaringer med DLG’s risikostyringsværktøj Risk Management.

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.

Dyrskuechef har søgt nye muligheder

Siden oktober 2018 har Alex Nielsen stået i spidsen for Danmarks ældste dyrskue. Han har nu efter flere overvejelser valgt at søge nye veje og fratræder derfor stillingen som dyrskuechef.

Direktør fik syn for skoven

Fra en karriere i byggebranchen har Lars Muldbak tilpasset organisationen og intensiveret fremtidssikringen af Skovdyrkerne Øerne.

Begrænsningens kunst ved skovrejsning

- Vi er midt i en ansøgningsperiode for tilskud til privat skovrejsning, og mange spændende projekter er på tegnebrættet, lyder det fra skovrider Thomas Ravn, der har gode råd til, hvordan skovrejsningsprojekter kommer vellykket fra start og bliver til bæredygtig skov og ikke krat.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 34 (662 artikler)Prev1234567323334Next