bannerPos

Topsælgende tyre hædret

Ældst på tyrestationen i Assentoft er RDM-tyren VR Dalton fra I/S Stensgårdsminde i Stensby ved Skamby. Trods dens 10 år var den at finde blandt tyrene med det bedste sædsalg sidste år. Foto: Viking Genetics

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
24-04-2019 08:15
Blandt landets avlstyre med det højeste sædsalg i 2018 var tre fynskopdrættede.

Den årligt tilbagevendende tradition hos Viking Genetics er hædringen af opdrætterne af tyrene med det bedste sædsalg. Det fandt sted forleden på avlsorganisationens tyrestation i Assentoft, og blandt de ni toptyre var tre, som er opdrættes i fynske stalde.

Det gælder den godt ti år gamle RDM-tyr, VR Dalton, som er opdrættet hos brødrene Karl-Erik og Mogens Iversen, I/S Stensgårdsminde i Stensby. VR Dalton er i modsætning til de øvrige tyre døtreafprøvet og i øvrigt ældste tyr på tyrestationen.

Fra den store jerseybesætning hos Niels Ulrik Andersen i Ronæs ved Nr. Aaby kommer hele to af de hædrede tyre, henholdsvis VJ Lutter og VJ Gates. 

De øvrige opdrætterne, som blev hædret, var Eskild Grabow Olesen, Horsens (VR Filur), Niels og Jørgen Schmidt, Bovlund (VH Grejs), Thomas Andreasen, Lintrup (VH Monty P), Anderstrup Holstein, Skørping (VH Baylor), Bo Skovbjerg Nielsen, Vrå (VH Badger) og Anders Levring, Fjellerup (VJ Hitman).

Ved arrangementet kunne opdrætterne se de berømte tyre, som de har tillagt og solgt til Viking, men ikke set siden de blev afhentet som små kalve. Alle tyre var genomiske tyre op til cirka tre og et halvt år, som har præget brugsplaner og eksport over de seneste halvandet til to år. Men som nævnt VR Dalton som undtagelse, idet den har kvier stående i besætninger, som er afprøvet.

Nu, efter den aktive karriere på brugsplanerne, er tyrene forbeholdt eksportmarkederne, hvor efterspørgslen er meget stor, oplyses det fra Viking Genetics.

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.
Side 1 af 28 (555 artikler)Prev1234567262728Next