bannerPos

Topsælgende tyre hædret

Ældst på tyrestationen i Assentoft er RDM-tyren VR Dalton fra I/S Stensgårdsminde i Stensby ved Skamby. Trods dens 10 år var den at finde blandt tyrene med det bedste sædsalg sidste år. Foto: Viking Genetics

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
24-04-2019 08:15
Blandt landets avlstyre med det højeste sædsalg i 2018 var tre fynskopdrættede.

Den årligt tilbagevendende tradition hos Viking Genetics er hædringen af opdrætterne af tyrene med det bedste sædsalg. Det fandt sted forleden på avlsorganisationens tyrestation i Assentoft, og blandt de ni toptyre var tre, som er opdrættes i fynske stalde.

Det gælder den godt ti år gamle RDM-tyr, VR Dalton, som er opdrættet hos brødrene Karl-Erik og Mogens Iversen, I/S Stensgårdsminde i Stensby. VR Dalton er i modsætning til de øvrige tyre døtreafprøvet og i øvrigt ældste tyr på tyrestationen.

Fra den store jerseybesætning hos Niels Ulrik Andersen i Ronæs ved Nr. Aaby kommer hele to af de hædrede tyre, henholdsvis VJ Lutter og VJ Gates. 

De øvrige opdrætterne, som blev hædret, var Eskild Grabow Olesen, Horsens (VR Filur), Niels og Jørgen Schmidt, Bovlund (VH Grejs), Thomas Andreasen, Lintrup (VH Monty P), Anderstrup Holstein, Skørping (VH Baylor), Bo Skovbjerg Nielsen, Vrå (VH Badger) og Anders Levring, Fjellerup (VJ Hitman).

Ved arrangementet kunne opdrætterne se de berømte tyre, som de har tillagt og solgt til Viking, men ikke set siden de blev afhentet som små kalve. Alle tyre var genomiske tyre op til cirka tre og et halvt år, som har præget brugsplaner og eksport over de seneste halvandet til to år. Men som nævnt VR Dalton som undtagelse, idet den har kvier stående i besætninger, som er afprøvet.

Nu, efter den aktive karriere på brugsplanerne, er tyrene forbeholdt eksportmarkederne, hvor efterspørgslen er meget stor, oplyses det fra Viking Genetics.

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.
Side 1 af 55 (1093 artikler)Prev1234567535455Next