bannerPos

Samarbejde fik besætning på ret køl efter Mycoplasma

Smilet er vendt tilbage hos mælkeproducent John Trædholm fra Gelsted. Efter otte måneder med bakterien Mycoplasma bovis i hans jerseybesætning på 230 årskøer er prøverne igen udelukkende negative.

Ditte Birkebæk Jensen

Freelancejournalist
27-10-2018 08:00
Et handlekraftigt samarbejde mellem dyrlægen, forsikringen og banken fik den vestfynske mælkeproducent John Trædholm ud af Mycoplasma bovis. Sygdommen har kostet ham over ti procent af sine jerseykøer og en million kroner i driftstab.

Ligesom de fleste mælkeproducenter nok troede, at de største udbrud af den dødelige bakterie Mycoplasma bovis var fortid, inklusiv den vestfynske producent fra Gelsted John Trædholm, så bliver hans egen jerseybesætning inficeret i januar.

Sygdommen har kostet landmanden 29 køer og et driftstab på en million kroner. Men i dag er han ikke i tvivl om, at det er samarbejdet mellem hans dyrlæge, forsikringsmand og banken, der har fået hans køer ud på den anden side.

- Handlekraft er nøgleordet, og at man ikke bliver apatisk og lader stå til. Alle her har gjort en kæmpe indsats for at hjælpe mig, og det er jeg dem meget taknemmelig for, siger John Trædholm, og kigger rundt på de tre omtalte herrer, som denne dag, hvor LandbrugFyn er forbi, atter sidder samlet rundt om bordet hjemme i Gelsted, som de har gjort det et par gange før de seneste otte måneder.

Det drejer sig om besætningsdyrlæge og medejer af Vestfyns Dyrlæger, Theun van der Veen, driftstabskonsulent Ove Nellemann Laursen fra Topdanmark og landbrugskundedirektør Claus Bo Petersen fra Danske Bank, Landbrugscenter Fyn.

Læs beretningen om, hvordan John Trædholm er kommet ud på den anden side af sygdomsforløbet i sin besætning i næste uges LandbrugFyn. Avisen kan allerede her i dag læses på hjemmesiden – klik på avisen i øverste højre hjørne!

 

- Jeg sidder sjældent stille

Den nyvalgte første kvindelige formand for DM&E Fyn trives med travlheden og de mangeartede opgaver både hjemme på maskinstationen, i den fynske forening og i landsorganisationen.

Jagten på spild er skudt i gang

Tørken kom naturligvis til at præge tallene hos de fynske besætninger i KvægNøglen for 2018, der lander med lidt lavere dækningsbidrag for året forinden. Stor spredning i resultaterne får dog konsulenterne til at opfordrer til at gå på spildjagt.

Dyretilmeldingen er åbnet

Det er frem til 15. maj at tilmelde kvæg og får til årets fynske dyrskue.

Aktiv fåredag i Sallinge

I år er Lotte og Martin Philip fra Sallinge for tredje gang med på Fårets Dag.

Ud at se påskelam

13 fynske fåreavlere holder åben stald på Fårets Dag påskelørdag. Heriblandt Lotte og Martin Philip i Sallinge, der er med for tredje gang.

Multihåndværker med tre spidskompetencer

Jonas Nielsens virksomhed i Mesinge startede med smedearbejde og småjobs som underleverandør. I dag er Joni Manpower miljønedbrydning, jord, beton og kloakarbjede, samt nærmest dansk mester i anlæg af græsplæner.

Landbrugsforeninger sender skarp kritik af minister

Tolv landbrugsforeninger, der har berørte medlemmer af gasledningen Baltic Pipe, er utilfredse over manglende hjælp fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Over 200.000 på gårdbesøg i søndags

På Fyn var der 4.000 gæster hos Anita og Niels Erik Maegaard i Eskildstrup, og ikke mindre end 12-13.000 deltog ved økodagen på Statsfængslet Søbysøgaard.

Fræser sår blomster på stribe

Mads Møller Andersen, Ørbækgård, tilbyder såning af blomsterstriber med selvudviklet redskab, som både kan så frø i rækker og som bredsåning.
Side 1 af 26 (516 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer