bannerPos

Nu også CR-foder til kvæg

Som noget nyt tilbyder CR Foderservice at blande kalve- og kvægfoder direkte hos landmanden. Her ses salgschef Steen L. Aaen (tv) og produktkonsulent Jens Petersen på NutriFair-messen forleden.

Tenna Bang

Journalist
25-01-2019 07:00
Et nyt foderkoncept gør det muligt at beholde sine råvarer på kvægejendommen og blande dem med et mobilt blandeanlæg, præcis som svineproducenterne har gjort i flere år.

I 2011 så CR Foderservice dagens lys med et foderkoncept til svineproducenter, som ikke tidligere var set herhjemme. Et mobilt blandeanlæg, som kunne blande foder direkte ude ved landmanden. I første omgang var det henvendt til hjemstavnen Fyn og Trekantområdet, men hurtigt udvidede området sig, og lastbilerne blev flere og flere.

I dag har CR Foderservice otte lastbiler, seks 12-tons og to 18-tons, og dækker hele Danmark. Som noget nyt indføres foderkonceptet nu også i landets kalve- og kvægbesætninger. Både til konventionelle og økologiske besætninger.

Blandes efter kundens ønske

Ind til videre er en lastbil i virksomheden blevet godkendt til at blande kalve- og kvægfoder. Den har en blandekapacitet på 0,5 til 18 tons pr. blanding.

Lastbilen kan håndtere alle typer råvarer, lige fra hestebønner, roepiller, majs til syrebehandlet korn ud fra kundens ønske, om så det skal valses, formales eller bare blandes, som det er.

Strukturen kan vælges fra 2-4,5 millimeter og kan ændres fra gang til gang, når det mobile blandeanlæg kommer forbi.
Kunden bestiller selv soja, vitaminer og mineraler, og hvad ellers han ønsker at få blandet i.

Læs mere om foderkonceptet i næste uges LandbrugFyn. Avisen kan fra lørdag morgen læses her på hjemmesiden.

 

Ekstra drøn på DM

Landboungdommens DM-stævne i traktortræk i Brande indgår samarbejde med European Championships.

Mælkeanlæg i farestalden har været en dyr fornøjelse

I anden halvdel af 2018 kostede mælkeanlæg i svinestalden soholderne godt 300 kroner i snit pr. so. Det viser den nyeste opgørelse af DB-tjek.

Brede dæk i Ringe

To virksomheder langs Svendborg-motorvejen ved Ringe holdt åbent hus i fredags.

Debutant forventer op mod 5.000 til økodag

Anita og Niels Erik Maegaard i Eskildstrup ved Søllinge deltager for første gang ved den populære, landsdækkende »Økodag«, hvor køerne sendes på græs.

Landbrugsforeninger er utilfredse: ingen hjælp fra minister til landmænd i Baltic Pipe-sagen

Lodsejere, der bliver berørt af anlægget af Baltic Pipe-gasledningen skal ikke forvente at få en højere servituterstatning i ved ekspropriation end normalt, trods pres fra landboforeningerne mod Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V). Det er for dårligt, mener de.

Kulturarven i Lumby sogn føres videre

Skovdyrkerne Øerne har bistået menighedsrådet i ambitionen om at koble historie og nutidigt på en vellykket måde i en fire hektar præsteskov.

25 år i Egense

Erland Pedersen markerer på fredag og lørdag jubilæet med Egense Service Værksted.

Dødelighed bekæmpes med digital overvågning

Sandager Skovgaard har indlogeret et ungt iværksætterteam på bedriften, som afprøver digitale faringsovervågning, der skal sænke antallet af dødfødte grise.

Skov skaber miljø - og glæde

Skovrejsning er et oplagt virkemiddel for at opfylde de kollektive miljøkrav. Ikke mindst på Fyn, hvor terrænet flere steder forhindrer anlæggelse af vådområder, påpeger skovfoged Stefan Petersen.

Løkkes Maskinfabrik klar med nyskabelse til plantørrerier

En fuldautomatisk »Power Mix«-afgrødeomrører ser nu dagens lys. Systemet sikrer en systematisk gennemrøring af hele stakken i et planlager. Allerede før anlægget er markedsført, har flere planteavlere taget idéen til sig.
Side 1 af 26 (505 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer