bannerPos

Nørager Mejeri udvider

Nørager Mejeri udvider med 600 kvadratmeter osteri og 600 kvadratmeter pakkeri.
21-11-2019 06:04
Til foråret står 1.200 nye kvadratmeter klar til brug på Nørager Mejeri. Udvidelsen består af 600 kvadratmeter osteri plus 600 kvadratmeter pakkeri.

På mejeriet i Nørager er der fuld gang i byggeriet af en 1.200 kvadratmeter stor hal, som ventes klar til brug til foråret.

Halvdelen af hallen bliver som udvidelse af mejeriets nuværende osteri og den anden halvdel til udvidelse af pakkeriet – et byggeri til mellem 8 og 10 millioner kroner.

Udvidelsen sker som en del af en fremtidsplan med en general udvidelse af mejeriet, som allerede startede i 2001, hvor værkstedet og emballagelageret blev udvidet med 2.400 kvadratmeter. Sidste år blev kølelageret udvidet med 500 kvadratmeter og nu er det osteriet og pakkeriet, som står for tur, oplyser Nordjyske.

Familieejet

Nørager Mejeri A/S ejes af Nordex Food A/S i Dronninglund.

Ejerkredsen består af selskabets administrerende direktør, Martin Pedersen, hans søster, Christine Pedersen, og deres far, Keld Pedersen. Herudover ejer en håndfuld medarbejdere nogle mindre aktieposter.

Martin Pedersen overtog direktørposten efter Keld Pedersen tidligere i år.

Nordex Food har i år haft 35-års jubilæum. Udover Nørager Mejeri ejer og driver selskabet to andre mejerier, ét i Østrig og ét i Rumænien. Mejerierne er alle specialiseret i hvide oste.

97 procent eksporteres

Nørager Mejeri beskæftiger 125 medarbejdere og producerer 19.000 tons hvide oste om året. Heraf eksporteres over 97 procent til over 70 forskellige lande for at sprede risikoen.

Mejerierne i Østrig og Rumænien producerer hver 5.000 hvide oste om året.

Tidligere købte Nørager Mejeri mælk fra Arla. I dag kommer al mælken, omkring 70 millioner kilo på årsbasis, fra mejeriets egne 25 leverandører.

En dag i køernes tegn

Fynsk Kvægs årsmøde afvikles torsdag den 12. december med mange spændende programpunkter.

25 års guldkorn til marken

Siden det første kursus blev afholdt i 1995, har planteavlerne Steen Jessen, Arne Larsen og Hans Banke troligt gennempløjet programmet hvert år, og endnu ikke fundet det for let til ikke at deltage. Sammen med kursusleder og planteavlskonsulent Kirsten Larsen kan de i år fejre jubilæum.

Syv fynske delegerede til Danish Agro

På et ekstraordinært regionsmøde er den fynske repræsentation til grovvareselskabets nye folkevalgte struktur blevet udpeget.

Småt med økologi uden EU-støtte

Priserne på økologiske fødevarer ville være meget højere uden støtten fra EU’s landbrugsordning.

Mange tilskudskroner til øko-arealstøtte er spildt

Mens politikerne agter at booste de økologiske tilskud, så får mange økologer flere støttekroner, end de har behov for i kompensation for deres ekstra dyrkningsomkostninger.

Over en femtedel af tilskudskroner er overflødige

Mange landmænd ville investere i stalde eller teknologi også uden at få støtte til det, konstaterer Landbrugsstyrelsen.

- Vissenbjerg skal udvikles videre

Den nye fusions full-line rådgivning med nærhed skal sikre merindtjening i landbruget og det gode liv på landet.

- Du fik skabt en god virksomhed

Mange roser til Louise Helmer ved afskedsreceptionen for Centrovice-direktøren.

Få fynske miljøanlæg gennem systemet

- Systemet modarbejder os, lyder det fra Centrovice-formand Torben Povlsen, der samtidig må konstatere, at landmændene nu mødes af massive miljøkrav på 380.000 hektar efterafgrøder på landsplan - for at kompensere for landbrugets manglende miljøindsats.

Intet nyt i forhold til aflivning

Fødevarestyrelsen giver nu landmænd mulighed for at få slagtet deres får, svin, kvæg eller andre dyr på deres egen gård fremfor på et slagteri. Nyheden er dog vanskelig at få øje på.
Side 1 af 41 (804 artikler)Prev1234567394041Next