bannerPos

Kvægfolk til grillaften i Horne

Søren Johansen (tv) og formand for RDM Lars Iversen ses her ved et tidligere arrangement på Børsholdt. Arkivfoto: Anders Kurt Simonsen

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
20-05-2019 08:40
RDM-stalden hos Søren Johansen på Horneland danner næste onsdag en smuk ramme om det traditionsrige fællesarrangement for RDM og Holstein.

Traditionen tro holder RDM og Holstein Fyn et fællesarrangement i foråret, hvor faglighed og hygge går op i en højere enhed, når grillen tændes i forbindelse med et besætningsbesøg hos en fynsk mælkeproducent.

I år foregår arrangementet onsdag den 29. maj klokken 19 hos Søren Johansen, Børsholdt ved Horne, med adressen Tåstebjerggyden 23 og beliggende helt ud til kysten med kig til Lyø i Det Sydfynske Øhav.

Søren Johansen driver i dag en malkekvægbesætning med 202 RDM-årskøer, hvor den aktuelle ydelse er på 9.801 kilo EKM med 401 kilo fedt og 334 kilo protein.

Besætningen er opstaldet i opdaterede rammer, idet Søren Johansen i 2011 byggede nyt malkecenter og senest i 2018 en ny velfærdsstald. Kostalden blev oprindeligt bygget i 2002, men er siden blevet renoveret i 2018 til i alt 148 senge.

Af hensyn til maden er tilmelding nødvendig til VikingDanmark i Rødding senest fredag den 24. maj. Borde og stole skal deltagere selv huske at have med.

Arrangementet koster 50 kroner for voksne, mens det for børn under 12 år er gratis.

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.
Side 1 af 55 (1093 artikler)Prev1234567535455Next