bannerPos

Kvægfolk til grillaften i Horne

Søren Johansen (tv) og formand for RDM Lars Iversen ses her ved et tidligere arrangement på Børsholdt. Arkivfoto: Anders Kurt Simonsen

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
20-05-2019 08:40
RDM-stalden hos Søren Johansen på Horneland danner næste onsdag en smuk ramme om det traditionsrige fællesarrangement for RDM og Holstein.

Traditionen tro holder RDM og Holstein Fyn et fællesarrangement i foråret, hvor faglighed og hygge går op i en højere enhed, når grillen tændes i forbindelse med et besætningsbesøg hos en fynsk mælkeproducent.

I år foregår arrangementet onsdag den 29. maj klokken 19 hos Søren Johansen, Børsholdt ved Horne, med adressen Tåstebjerggyden 23 og beliggende helt ud til kysten med kig til Lyø i Det Sydfynske Øhav.

Søren Johansen driver i dag en malkekvægbesætning med 202 RDM-årskøer, hvor den aktuelle ydelse er på 9.801 kilo EKM med 401 kilo fedt og 334 kilo protein.

Besætningen er opstaldet i opdaterede rammer, idet Søren Johansen i 2011 byggede nyt malkecenter og senest i 2018 en ny velfærdsstald. Kostalden blev oprindeligt bygget i 2002, men er siden blevet renoveret i 2018 til i alt 148 senge.

Af hensyn til maden er tilmelding nødvendig til VikingDanmark i Rødding senest fredag den 24. maj. Borde og stole skal deltagere selv huske at have med.

Arrangementet koster 50 kroner for voksne, mens det for børn under 12 år er gratis.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Dyrskuechefen til Lundsgaard

Alex Nielsen er blevet ansat som eventchef for Anexet på godset ved Kerteminde.

Stougaard vil holde regeringen op på klimaløfter

Halmbranchen glæder sig over en klimaambitiøs regering. Men nu skal der handling bag ordene, mener Danske Halmleverandører.

Køng-landmand styrer sin risiko med succes

Hans Raahauge har gode erfaringer med DLG’s risikostyringsværktøj Risk Management.

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.

Dyrskuechef har søgt nye muligheder

Siden oktober 2018 har Alex Nielsen stået i spidsen for Danmarks ældste dyrskue. Han har nu efter flere overvejelser valgt at søge nye veje og fratræder derfor stillingen som dyrskuechef.

Direktør fik syn for skoven

Fra en karriere i byggebranchen har Lars Muldbak tilpasset organisationen og intensiveret fremtidssikringen af Skovdyrkerne Øerne.

Begrænsningens kunst ved skovrejsning

- Vi er midt i en ansøgningsperiode for tilskud til privat skovrejsning, og mange spændende projekter er på tegnebrættet, lyder det fra skovrider Thomas Ravn, der har gode råd til, hvordan skovrejsningsprojekter kommer vellykket fra start og bliver til bæredygtig skov og ikke krat.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 34 (662 artikler)Prev1234567323334Next