bannerPos

Kvægfolk til grillaften i Horne

Søren Johansen (tv) og formand for RDM Lars Iversen ses her ved et tidligere arrangement på Børsholdt. Arkivfoto: Anders Kurt Simonsen

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
20-05-2019 08:40
RDM-stalden hos Søren Johansen på Horneland danner næste onsdag en smuk ramme om det traditionsrige fællesarrangement for RDM og Holstein.

Traditionen tro holder RDM og Holstein Fyn et fællesarrangement i foråret, hvor faglighed og hygge går op i en højere enhed, når grillen tændes i forbindelse med et besætningsbesøg hos en fynsk mælkeproducent.

I år foregår arrangementet onsdag den 29. maj klokken 19 hos Søren Johansen, Børsholdt ved Horne, med adressen Tåstebjerggyden 23 og beliggende helt ud til kysten med kig til Lyø i Det Sydfynske Øhav.

Søren Johansen driver i dag en malkekvægbesætning med 202 RDM-årskøer, hvor den aktuelle ydelse er på 9.801 kilo EKM med 401 kilo fedt og 334 kilo protein.

Besætningen er opstaldet i opdaterede rammer, idet Søren Johansen i 2011 byggede nyt malkecenter og senest i 2018 en ny velfærdsstald. Kostalden blev oprindeligt bygget i 2002, men er siden blevet renoveret i 2018 til i alt 148 senge.

Af hensyn til maden er tilmelding nødvendig til VikingDanmark i Rødding senest fredag den 24. maj. Borde og stole skal deltagere selv huske at have med.

Arrangementet koster 50 kroner for voksne, mens det for børn under 12 år er gratis.

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next