bannerPos

Kvægfolk til grillaften i Horne

Søren Johansen (tv) og formand for RDM Lars Iversen ses her ved et tidligere arrangement på Børsholdt. Arkivfoto: Anders Kurt Simonsen

Camilla Bønløkke

Fagjournalist
20-05-2019 08:40
RDM-stalden hos Søren Johansen på Horneland danner næste onsdag en smuk ramme om det traditionsrige fællesarrangement for RDM og Holstein.

Traditionen tro holder RDM og Holstein Fyn et fællesarrangement i foråret, hvor faglighed og hygge går op i en højere enhed, når grillen tændes i forbindelse med et besætningsbesøg hos en fynsk mælkeproducent.

I år foregår arrangementet onsdag den 29. maj klokken 19 hos Søren Johansen, Børsholdt ved Horne, med adressen Tåstebjerggyden 23 og beliggende helt ud til kysten med kig til Lyø i Det Sydfynske Øhav.

Søren Johansen driver i dag en malkekvægbesætning med 202 RDM-årskøer, hvor den aktuelle ydelse er på 9.801 kilo EKM med 401 kilo fedt og 334 kilo protein.

Besætningen er opstaldet i opdaterede rammer, idet Søren Johansen i 2011 byggede nyt malkecenter og senest i 2018 en ny velfærdsstald. Kostalden blev oprindeligt bygget i 2002, men er siden blevet renoveret i 2018 til i alt 148 senge.

Af hensyn til maden er tilmelding nødvendig til VikingDanmark i Rødding senest fredag den 24. maj. Borde og stole skal deltagere selv huske at have med.

Arrangementet koster 50 kroner for voksne, mens det for børn under 12 år er gratis.

En aften med Hammerslag

Værten fra det populære tv-program besøger Centrovice den 28. oktober.

Økologer holder årsmøde i Odense

Økologien frem mod 2030 er et tema, når L&F’s økologisektion i næste uge holder årsmøde på Dalum Landbrugsskole.

Perfekt persille

I sidste uge høstede Michael Pedersen på Hindsholm persillefrø, som har været halvandet år undervejs på 2,5 hektar. Og den erfarne specialafgrødeavler kunne glæde sig over et godt udbytte på omkring to tons pr. hektar og dermed 40.000 kroner pr. hektar.

Seges jagter krydsningsgevinst hos malkekvæg

Det giver økonomisk gevinst at krydse flere racer af malkekvæg, godtgør et EU-støttet avlsprojekt. Men fordomme skal overvindes, før danske mælkebønder tager midlet i brug i større stil til at forbedre deres økonomi.

Et høstår med udbytter og priser i top for havefrø

- Overordnet set, så har det været et kanongodt høstår, både hvad angår kornafgrøder, frøgræs og havefrø, lyder det fra Per Funch Clausen hos Jensen Seeds i Birkum.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Svinepest øger afregningen

Den afrikanske svinepest i specielt Kina giver en højere svinenotering. Patriotisk Selskab anbefaler, at merindtjeningen – for de fleste svineproducenters vedkommende – bruges til at afdrage på gælden.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Skoleelever lærer om økologi

82 elever fra 6. årgang på Havrehedskolen var forleden på besøg hos den økologiske landmand Finn Thorslund i Fangel.

Fine langelandske furer

Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.
Side 1 af 37 (737 artikler)Prev1234567353637Next