bannerPos

Klovbeskæringskursus på levende ben

Der er fokus på klove og klovbeskæring når BoviCura, det tidligere Dyrlægerne Himmerland, inviterer til kursus i praktisk klovpleje.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
25-09-2020 15:39
BoviCura, som vi tidligere har kendt som Dyrlægerne Himmerland Kvæg, tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere og et for øvede.

Med et nyt navn i bagagen er BoviCura, tidligere kendt som Dyrlægerne Himmerland Kvæg, klar til at udbyde to kurser med fokus på klove og klovbeskæring i oktober.

Virksomheden kalder sig selv en traditionel dyrlægepraksis og kursusvirksomhed og to af de første kurser under det nye navn, sætter fokus på klove.

- Klove er en af vores absolut største dyrevelfærdsmæssige udfordringer. At løfte klovsundheden forbedre ikke alene dyrevelfærden, men også landmandens produktionsøkonomi – det kan virkelig rykke på økonomien, fortæller Ninna Westphael, direktør i BoviCura.

De to kurser som dyrlægevirksomheden udbyder er henholdsvis den 6. og den 7. oktober.

Den 6. oktober er henvendt til øvede og rutinerede landmænd, som gerne vil have finpudset deres teknikker og luet ud i eventuelle dårlige vaner.

- Her foregår det i en besætning og deltagerne får lov til at arbejde med levende dyr modsat dagen efter, som er for nybegyndere og hvor vi arbejder med døde ben, fortæller Ninna.

Begge dage vil, måske klovekspert nummer et i Danmark, lektor Nynne Capion, gøre deltagerne klogere på klove og klovbeskæring både i teori og praksis.

Fra BoviCura deltager dyrlægerne Peter Viinberg og Poul-Erik Nørgaard Nielsen, som er to af virksomhedens klovspecialister.

Dagen for de øvede vil foregå på Tinghøjgård Arden A/S ved Arden, mens dagen for nybegyndere bliver på Nordjyllands Landbrugsskole Lundbæk ved Nibe.

0

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Mange landmænd har en mere bæredygtig virksomhed, end de tror

Ifølge Patriotisk Selskab kan en RISE-analyse give landmændene et overblik over, hvor bæredygtig deres virksomhed faktisk er.

Manden med de gode nødder

Lars Olesen er Danmarks største valnøddeavler. Hans mål er at gøre de sunde nødder til en nicheproduktion med en god indtjening.

New Holland i jysk samarbejde

De to fynske forhandlere, Kragmann og Egebjerg Smedie, har indgået strategisk samarbejde med Lyngfeldt A/S i Hadsten. Det vil styrke virksomhederne og vores kompetencer overfor kunderne, understreger Jesper Kragmann.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Besøg et minivådområde

Fire fynske landmænd inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober.

Kartoffelfabrik er stadig i kog

Med kun 4.000 tilmeldte hektarer undersøger de fynske initiativtagere de sidste muligheder for at etablere en kartoffelmelsfabrik.

Geder skal pleje Svanninge Bakker

Naturstyrelsen vil benytte et større gedehold til at holde græsset, gyvel og den øvrige bevoksning i ave i det unikke naturområde på 80 hektar.

Solrig dag i den økologiske vinterraps

Vejret viste sig fra sin bedste side, da små 20 interesserede var samlet hos Jørgen Schiøttz-Christensen i Skårup, for at blive klogere på dyrkningen af økologisk vinterraps. Og budskabet var de erfarne dyrkere og konsulenter enige om: Et veletableret såbed er første skridt mod en succesfuld økologisk høst af vinterraps.
Side 1 af 61 (1207 artikler)Prev1234567596061Next