bannerPos

Hædret for spring i cellerne

Torben Poulsen var desværre forhindret i at deltage ved årets Kvægnøglemøde, men kvægkonsulent John Jensen forklarede nærmere om højdespringerens vej til sejr.

Camilla Bønløkke

Fagjournalist
20-04-2019 08:00

Vanen tro blev årets højdespringer også kåret ved årets KvægNøgle-møde i Vissenbjerg.

Her var det et markant forbedret celletal, der førte til, at prisen i år skulle gå til Torben Poulsen og fodermester Ole Smidt, Horne Land.

Torben Poulsen var desværre forhindret i at deltage ved årets Kvægnøglemøde, men kvægkonsulent John Jensen forklarede uddybende om højdespringerens vej til sejr.

Der er tale om en besætning, der ved årets begyndelse lå højt i geometrisk celletal, men der med en aktiv indsats har præsteret et fald på hele 26 procent, og dermed er steget med 11,4 øre i kvalitetstillæg på mælkeprisen.

- I besætningen er der blevet taget fat i malkerutinerne ud fra specialkonsulent Michael Farres principper, hvilket vil sige pattespray, malke for, senere tørre af og sætte på, sådan at køerne nogenlunde får den samme forberedelsestid, og det har i hvert fald lykkedes her, understregede John Jensen.

Torben Poulsen har på gården ved Horne-landevejen 160 jerseykøer i sengestald og en 2 x 8 side by side malkestald med kraftfoder og almindelig udgang.

Til næste år vender man tilbage til en klassiker, når det handler om at blive årets højdespringer. Her gælder det igen konkurrencen om at opnå den største stigning i dækningsbidrag pr. ko i kroner og øre.

- Så vær så god – sæt i gang, lød det fra John Jensen.

En aften med Hammerslag

Værten fra det populære tv-program besøger Centrovice den 28. oktober.

Økologer holder årsmøde i Odense

Økologien frem mod 2030 er et tema, når L&F’s økologisektion i næste uge holder årsmøde på Dalum Landbrugsskole.

Perfekt persille

I sidste uge høstede Michael Pedersen på Hindsholm persillefrø, som har været halvandet år undervejs på 2,5 hektar. Og den erfarne specialafgrødeavler kunne glæde sig over et godt udbytte på omkring to tons pr. hektar og dermed 40.000 kroner pr. hektar.

Seges jagter krydsningsgevinst hos malkekvæg

Det giver økonomisk gevinst at krydse flere racer af malkekvæg, godtgør et EU-støttet avlsprojekt. Men fordomme skal overvindes, før danske mælkebønder tager midlet i brug i større stil til at forbedre deres økonomi.

Et høstår med udbytter og priser i top for havefrø

- Overordnet set, så har det været et kanongodt høstår, både hvad angår kornafgrøder, frøgræs og havefrø, lyder det fra Per Funch Clausen hos Jensen Seeds i Birkum.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Svinepest øger afregningen

Den afrikanske svinepest i specielt Kina giver en højere svinenotering. Patriotisk Selskab anbefaler, at merindtjeningen – for de fleste svineproducenters vedkommende – bruges til at afdrage på gælden.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Skoleelever lærer om økologi

82 elever fra 6. årgang på Havrehedskolen var forleden på besøg hos den økologiske landmand Finn Thorslund i Fangel.

Fine langelandske furer

Flagalleen var rejst, solen skinnede og den hyggelige og traditionsrige pløjedag trak igen i år deltagere helt fra Sjælland til Simmerbølle.
Side 1 af 37 (737 artikler)Prev1234567353637Next