bannerPos

Hædret for spring i cellerne

Torben Poulsen var desværre forhindret i at deltage ved årets Kvægnøglemøde, men kvægkonsulent John Jensen forklarede nærmere om højdespringerens vej til sejr.

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
20-04-2019 08:00

Vanen tro blev årets højdespringer også kåret ved årets KvægNøgle-møde i Vissenbjerg.

Her var det et markant forbedret celletal, der førte til, at prisen i år skulle gå til Torben Poulsen og fodermester Ole Smidt, Horne Land.

Torben Poulsen var desværre forhindret i at deltage ved årets Kvægnøglemøde, men kvægkonsulent John Jensen forklarede uddybende om højdespringerens vej til sejr.

Der er tale om en besætning, der ved årets begyndelse lå højt i geometrisk celletal, men der med en aktiv indsats har præsteret et fald på hele 26 procent, og dermed er steget med 11,4 øre i kvalitetstillæg på mælkeprisen.

- I besætningen er der blevet taget fat i malkerutinerne ud fra specialkonsulent Michael Farres principper, hvilket vil sige pattespray, malke for, senere tørre af og sætte på, sådan at køerne nogenlunde får den samme forberedelsestid, og det har i hvert fald lykkedes her, understregede John Jensen.

Torben Poulsen har på gården ved Horne-landevejen 160 jerseykøer i sengestald og en 2 x 8 side by side malkestald med kraftfoder og almindelig udgang.

Til næste år vender man tilbage til en klassiker, når det handler om at blive årets højdespringer. Her gælder det igen konkurrencen om at opnå den største stigning i dækningsbidrag pr. ko i kroner og øre.

- Så vær så god – sæt i gang, lød det fra John Jensen.

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.
Side 1 af 55 (1093 artikler)Prev1234567535455Next