bannerPos

Hædret for spring i cellerne

Torben Poulsen var desværre forhindret i at deltage ved årets Kvægnøglemøde, men kvægkonsulent John Jensen forklarede nærmere om højdespringerens vej til sejr.

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
20-04-2019 08:00

Vanen tro blev årets højdespringer også kåret ved årets KvægNøgle-møde i Vissenbjerg.

Her var det et markant forbedret celletal, der førte til, at prisen i år skulle gå til Torben Poulsen og fodermester Ole Smidt, Horne Land.

Torben Poulsen var desværre forhindret i at deltage ved årets Kvægnøglemøde, men kvægkonsulent John Jensen forklarede uddybende om højdespringerens vej til sejr.

Der er tale om en besætning, der ved årets begyndelse lå højt i geometrisk celletal, men der med en aktiv indsats har præsteret et fald på hele 26 procent, og dermed er steget med 11,4 øre i kvalitetstillæg på mælkeprisen.

- I besætningen er der blevet taget fat i malkerutinerne ud fra specialkonsulent Michael Farres principper, hvilket vil sige pattespray, malke for, senere tørre af og sætte på, sådan at køerne nogenlunde får den samme forberedelsestid, og det har i hvert fald lykkedes her, understregede John Jensen.

Torben Poulsen har på gården ved Horne-landevejen 160 jerseykøer i sengestald og en 2 x 8 side by side malkestald med kraftfoder og almindelig udgang.

Til næste år vender man tilbage til en klassiker, når det handler om at blive årets højdespringer. Her gælder det igen konkurrencen om at opnå den største stigning i dækningsbidrag pr. ko i kroner og øre.

- Så vær så god – sæt i gang, lød det fra John Jensen.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Dyrskuechefen til Lundsgaard

Alex Nielsen er blevet ansat som eventchef for Anexet på godset ved Kerteminde.

Stougaard vil holde regeringen op på klimaløfter

Halmbranchen glæder sig over en klimaambitiøs regering. Men nu skal der handling bag ordene, mener Danske Halmleverandører.

Køng-landmand styrer sin risiko med succes

Hans Raahauge har gode erfaringer med DLG’s risikostyringsværktøj Risk Management.

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.

Dyrskuechef har søgt nye muligheder

Siden oktober 2018 har Alex Nielsen stået i spidsen for Danmarks ældste dyrskue. Han har nu efter flere overvejelser valgt at søge nye veje og fratræder derfor stillingen som dyrskuechef.

Direktør fik syn for skoven

Fra en karriere i byggebranchen har Lars Muldbak tilpasset organisationen og intensiveret fremtidssikringen af Skovdyrkerne Øerne.

Begrænsningens kunst ved skovrejsning

- Vi er midt i en ansøgningsperiode for tilskud til privat skovrejsning, og mange spændende projekter er på tegnebrættet, lyder det fra skovrider Thomas Ravn, der har gode råd til, hvordan skovrejsningsprojekter kommer vellykket fra start og bliver til bæredygtig skov og ikke krat.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 34 (662 artikler)Prev1234567323334Next