bannerPos

Hædret for spring i cellerne

Torben Poulsen var desværre forhindret i at deltage ved årets Kvægnøglemøde, men kvægkonsulent John Jensen forklarede nærmere om højdespringerens vej til sejr.

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
20-04-2019 08:00

Vanen tro blev årets højdespringer også kåret ved årets KvægNøgle-møde i Vissenbjerg.

Her var det et markant forbedret celletal, der førte til, at prisen i år skulle gå til Torben Poulsen og fodermester Ole Smidt, Horne Land.

Torben Poulsen var desværre forhindret i at deltage ved årets Kvægnøglemøde, men kvægkonsulent John Jensen forklarede uddybende om højdespringerens vej til sejr.

Der er tale om en besætning, der ved årets begyndelse lå højt i geometrisk celletal, men der med en aktiv indsats har præsteret et fald på hele 26 procent, og dermed er steget med 11,4 øre i kvalitetstillæg på mælkeprisen.

- I besætningen er der blevet taget fat i malkerutinerne ud fra specialkonsulent Michael Farres principper, hvilket vil sige pattespray, malke for, senere tørre af og sætte på, sådan at køerne nogenlunde får den samme forberedelsestid, og det har i hvert fald lykkedes her, understregede John Jensen.

Torben Poulsen har på gården ved Horne-landevejen 160 jerseykøer i sengestald og en 2 x 8 side by side malkestald med kraftfoder og almindelig udgang.

Til næste år vender man tilbage til en klassiker, når det handler om at blive årets højdespringer. Her gælder det igen konkurrencen om at opnå den største stigning i dækningsbidrag pr. ko i kroner og øre.

- Så vær så god – sæt i gang, lød det fra John Jensen.

Grimme grøntsager går som varmt brød

Siden 2017 har gartneriet Alfred Pedersen og Søn afsat hele gartneriets produktion af 2. sorteringsvarer som et led i bekæmpelsen af madspild.

Korinth klarer kloak og dræn i stor stil

Korinth Entreprenørfirma har hos Gøma fået skræddersyet 12 tons slamsuger/spuler til de mange opgaver for landbruget, virksomheder og private husstande.

Heden kører videre med Krampe-vogne

Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Fremragende fynsk fodboldgræs

Den fynske virksomhed AML Entreprise ApS, der også omfatter firmaerne NKI-Nordisk Kunstgræs Import, Mixto Hybridgræs DK og LB Watertech, er en af Danmarks førende virksomheder inden for anlæg og vedligehold af kunstgræsbaner – samt filtre til rensning af drænvand fra kunstgræsbaner og befæstede arealer.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

- Jeg bliver aldrig den samme

Bent Juul Sørensen er netop blevet frikendt i et seks år langt sagsforløb om grøfter, dige og en privatvej i Rise Mose. Men med sagerne blev det nærmest legitimt at anklage ham for alt, oplevede den ærøske mælkeproducent og lokalpolitiker.

Krone-klar til sæsonen

JA Maskinstation i Brenderup har investeret i nyt grej til den forestående sæson med ensilering og halmbjærgning.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Medlemmer på gårdbesøg med Merrild

Centrovice inviterer for første gang alle medlemmer på bedriftsbesøg. Det foregår på Lykkeslund ved Uggerslev, hvor der også vil være mulighed for at møde og høre et indlæg af Landbrug & Fødevarers formand.

Møde om strategier for råvarehandel

Centrovice inviterer til møde om økonomi og strategi i forbindelse med handel med råvarer.
Side 1 af 28 (555 artikler)Prev1234567262728Next